Спиралата ЦСКА

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
caci

Re: Спиралата ЦСКА

Мнениеот caci » 15 авг 2010 15:24

от miros на 15 Авг 2010 12:20

soilwork написа:Той въпроса за "Кръга на ЦСКА" беше риторичен....Ясно е че такива като мен, няма как да започнат кампанията за промяна в структурата и управлението на клуба! Аз,както и повечето обикновенни работещи и мислещи цесекари бихме могли да подкрепим една такава идея и да плащаме определен членски внос!

Незнам дали е възможно,но и аз съм за да си откупим отбора.Да кажем че центата която трябва да се плати е 20 000 000лв (включително със всички задължения на отбора).
100 000 човека даваме по 200лв и ЦСКА започва начисто.От там нататък се избира президент(примерно Ицо или Любо),решава се какъв ще е бюджета на клубът(примерно 10 000 000лв).Всички давата по 100лв може или на полусезон по 50лв.И от следващата година тъй като клубът ще има и приходи(от билети,тв права,рекламодатели,трансфери и т.н) ще се плаща по максимум 50лв годишен членски внос.
Ако решим събираме по 1000лв и си правим стадион :oops:
Знам ,че звучи нелогично и нералистично но аз бих подкрепил такъв проект.Имам и приятели които също биха участвали.
Та въпросът е ще се подкрепи ли идеята от над 100 000 души.

Ще купувате отбора,развесели ме.Вие с смс-ите преди време едвам събрахте за по една бира за 50-те човека дето бяха на протеста/срещу Томов ли беше или за лиценза,не си спомням/,сега мечтаете за милиони. :lol: :lol: :lol:
Интервю на ген. Джуров:
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!
А аз мразя тази грешка цска!

Koceto81
Контакти:

Мнениеот Koceto81 » 15 авг 2010 15:42

Какви 100 000 души ще събираш бре колега???Те на избори им Дават по 50лв и пак
едва събират 30% активност(сигурно половината са мангали),а тук всеки щял да даде по
200лв...това е пълен абсурд!
Вярно е,че титаните не са цвете за мирисане,но без тях ще настане хаос!Жалко,че
изгонихме Божков,може би беше най-стабилния период откъм финанси в последните
20 години!

И от мен поздравления за автора на темата!

didayyord
Контакти:

Мнениеот didayyord » 15 авг 2010 16:02

soilwork написа:Много добре написано! Въртим се в омагьосан кръг....За всички, които са свързани с "ЦСКА", е ясно - клубът няма да го бъде с тези собственици!!Какво следва оттук насетне? Пътят пред ЦСКА е може би само един - клубът да стане обществен. Т.е. като Барселона и Реал. Защото феновете се нагледаха как всякакви "новобогаташи"само вземат,а нищо не дават!

Пич в България отдавна се вартят подобни призиви за обществени отбори. Обаче великите отбори които ти изброи като примери по горе имат по 2,3 или 5 милиона членска маса, не просто фенове, а членска маса. Та значи те като си платят членския внос от по 50 - тина евро на година сабират 250 милиона бюджет. Та значи за да може да се направи това у нас трябва да се наберат едно 250 000 членове, които да плащат по 50 лв на година, за да сабереш бюджет с който да издържаш клуб който може да се бори за титла в България. Самоче това да имаш един милион фенове е съвсем различно от това да имаш 250 000 членове.

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 15 авг 2010 16:10

didayyord написа:
soilwork написа:Много добре написано! Въртим се в омагьосан кръг....За всички, които са свързани с "ЦСКА", е ясно - клубът няма да го бъде с тези собственици!!Какво следва оттук насетне? Пътят пред ЦСКА е може би само един - клубът да стане обществен. Т.е. като Барселона и Реал. Защото феновете се нагледаха как всякакви "новобогаташи"само вземат,а нищо не дават!

Пич в България отдавна се вартят подобни призиви за обществени отбори. Обаче великите отбори които ти изброи като примери по горе имат по 2,3 или 5 милиона членска маса, не просто фенове, а членска маса. Та значи те като си платят членския внос от по 50 - тина евро на година сабират 250 милиона бюджет. Та значи за да може да се направи това у нас трябва да се наберат едно 250 000 членове, които да плащат по 50 лв на година, за да сабереш бюджет с който да издържаш клуб който може да се бори за титла в България. Самоче това да имаш един милион фенове е съвсем различно от това да имаш 250 000 членове.
Това ми е ясно брат.Някви хипотези просто развиваме...Аз разсъждавам като обикновен фен и човек-живея в София,плащам си данъците,имам си дом.Вземам около хилядарка месечно....готов съм при такава инициатива да отделя годишно между 200-300 лева да кажем.

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 15 авг 2010 16:27

Ако съберете тази сума-20 000 000 лева за дълговете,за какъв чеп да ги плащате?Че и още 10 000 000 лева бюджет за една година!!!Стават 30 000 000!!!Направо си купете примерно отбора на Академи сф,регистрирайте си го като ЦСКА 2 или нещо подобно и още първата година сте шампиони.Защо да плащате гяволъка и безхаберноста на една дузина мошенници съсипали отбора ви?Какво ще получите за тези 20 000 000 лева?С извинение един ГОЛЯМ гол К>У>Р!Нито стадион,нито база,нито играчи за свяст.Само два автобуса както каза някой.Дали си струва?А,и емблемата да не забравя.А относно спонсорите,рекламодателите и всичко останало,къде ще наливат пари не е съвсем ясно.Дали при вас или в някой друг отбор,това е пълна загадка.Ако отбора ви върви,ще има приходи,ако не-пак по същата спирала в посока аматьорския футбол.И като знам как в милата ни Родина,всеки иска да е войвода,много бързо ще приключите с тази мечта.Освен ако някой не открадне парите още преди да сте направили въобще нещо по значимо.Това е хубава идея,но ми се струва че ще остане в сферата на мечтите.А между другото,не бяхте ли направили някакъв ЦСКА,или и то остана само мечта?Изключително ми е интересно какво ще се получи с Ботев пд.Защото ако там системата проработи,може и в още някой отбор да се получи.
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

Върни се в “ЦСКА”