ЦСКА на загуба с 6,5 милиона лева

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Re: ЦСКА на загуба с 6,5 милиона лева

Мнениеот mistreated » 19 юли 2010 16:24

DrAvalanche написа:Как може да отделяте толкова енергия за глупости? Има хиляди варианта за заобикаляне, доколко са почтенни и морални е отделен въпрос. И се ползват от абсолютно всички.

Виж, човече, така е. Но когато започнете да тръбите, че само ЦСКА не си плаща данъци и едва ли не живее на гърба на държавата, тогава ме хваща яд. Та кой живее в случая на гърба на държавата, този който укрива данъците или този, който бави плащането им?!
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 19 юли 2010 16:31

mistreated написа:
DrAvalanche написа:Как може да отделяте толкова енергия за глупости? Има хиляди варианта за заобикаляне, доколко са почтенни и морални е отделен въпрос. И се ползват от абсолютно всички.

Виж, човече, така е. Но когато започнете да тръбите, че само ЦСКА не си плаща данъци и едва ли не живее на гърба на държавата, тогава ме хваща яд. Та кой живее в случая на гърба на държавата, този който укрива данъците или този, който бави плащането им?!

Честно казано не виждам особенна разлика между укриване и неплащане на данъци. Освен това ЦСКА обявиха заплати едва при Лупи. Той милият се беше наточил на едни бонуси и комисионни, а и си правеше сметка да направи селекция с високи заплати, влезе в групова фаза на ШЛ и след това да цуцне премии и евентуално прилъже бъдащ купувач /отново с идеята за комисионни/. Като цяло при футболните клубове има доста неясни неща, но затова известна вина носи и държавата.

Като цяло не харесвам грубото погазване на данъчните закони, но и не отричам правото всеки да използва системата и възможностите които тя му предоставя, за да планира финансовата си дейност по най-изгоден за него начин.
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
Гуу
Контакти:

Мнениеот Гуу » 19 юли 2010 16:35

DrAvalanche написа:
mistreated написа:

Честно казано не виждам особенна разлика между укриване и неплащане на данъци. Освен това ЦСКА обявиха заплати едва при Лупи. Той милият се беше наточил на едни бонуси и комисионни, а и си правеше сметка да направи селекция с високи заплати, влезе в групова фаза на ШЛ и след това да цуцне премии и евентуално прилъже бъдащ купувач /отново с идеята за комисионни/. Като цяло при футболните клубове има доста неясни неща, но затова известна вина носи и държавата.

Като цяло не харесвам грубото погазване на данъчните закони, но и не отричам правото всеки да използва системата и възможностите които тя му предоставя, за да планира финансовата си дейност по най-изгоден за него начин.

Ама тук има една "малка" и "несъществена" разлика - ние искаме неискаме ще си ги платим данъците, нямаме друг избор, докато тези, които ги укриват, на тях ще им бъде ли потърсена някаква отговорност ?

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 19 юли 2010 16:37

Разликата в укриване и неплащане е огромна. Декларирал ли си ги рано или късно ще трябва да ги платиш, че дори и с лихвите. Точно както в момента правят собствениците на ЦСКА, малко по малко изчистват стари задължения, но рано или късно ще ги изчистят. Когато обаче укриваш данъци е друго, тогава явно заявяваш, че ти нямаш никакво намерение да ги платиш. Напротив. Затова и укриването на данъци е престъпление и подлежи на санкция. Докато за забавеното плащане ти взимат само лихви и евентуално някакво имущество, с което да обезпечиш това задължение.

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 19 юли 2010 16:40

Може би не е станало ясно от предния ми пост, казал съм, че не виждам особенна разлика между укриване и неплащане, не разсрочване.
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 19 юли 2010 16:45

DrAvalanche написа:Може би не е станало ясно от предния ми пост, казал съм, че не виждам особенна разлика между укриване и неплащане, не разсрочване.

Ако визираш ЦСКА , че не плаща , то говори с факти ... Аз знам , че те разсрочват , а ти докажи обратното ... Но посочи и откъде Батков взима милионите , за да издържа ПФК Левски , щото той няма такъв милионенен печеливш бизнес. Да не се окаже , че МВР отпуска целеви субсидии и все още издържа ПФК Левски ...

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 19 юли 2010 16:56

viroglav написа:
DrAvalanche написа:Може би не е станало ясно от предния ми пост, казал съм, че не виждам особенна разлика между укриване и неплащане, не разсрочване.

Ако визираш ЦСКА , че не плаща , то говори с факти ... Аз знам , че те разсрочват , а ти докажи обратното ... Но посочи и откъде Батков взима милионите , за да издържа ПФК Левски , щото той няма такъв милионенен печеливш бизнес. Да не се окаже , че МВР отпуска целеви субсидии и все още издържа ПФК Левски ...

Моля Ви се четете внимателно. Никъде не съм казал ЦСКА плаща или неплаща. Не съм в позиция да разполагам с достоверна информация, за да твърдя 100%. Единствено мога да коментирам медийни публикации. По същия начин, моля и Вие когато казвате Левски укрива, да го доказвате.
Не знам Батков откъде взема пари. Щом си обладан до такава степен от личността и благополучието му, влез в търговския регистър, виж в кои фирми има собственост и/или участие в управлението, погледни финансовите отчети на тези фирми и смятай. За съжаление не мога да ти помогна за евентуалния му бизнес зад граница.
И следващия път когато правиш намеци за субсидии от МВР, припомни си собственото изискване и говори с факти.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 19 юли 2010 17:01

Аз ви изнесох доста факти и то от отчети, публикувани от собствениците на тези клубове. За Левски съм говорил в друга тема и за друг период (както казах за 2009 все още не е публикуван отчетът им). В тази тема съм коментирал Литекс. Ся ако искаш да ти доказвам, че футболистите на Литекс, Левски и ЦСКА не взимат по 700-800 лв заплата - няма как да го направя. Но всеки самоуважаващ се човек няма да твърди подобно нещо. Всички знаем реално колко взимат тези хора. И когато има разминаване с декларираното от клуба аз питам защо?

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 19 юли 2010 17:03

mistreated написа:Аз ви изнесох доста факти и то от отчети, публикувани от собствениците на тези клубове. За Левски съм говорил в друга тема и за друг период (както казах за 2009 все още не е публикуван отчетът им). В тази тема съм коментирал Литекс. Ся ако искаш да ти доказвам, че футболистите на Литекс, Левски и ЦСКА не взимат по 700-800 лв заплата - няма как да го направя. Но всеки самоуважаващ се човек няма да твърди подобно нещо. Всички знаем реално колко взимат тези хора. И когато има разминаване с декларираното от клуба аз питам защо?

Защото не всичко им се плаща под формата на заплати, примерно.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 19 юли 2010 17:07

DrAvalanche написа:
mistreated написа:Аз ви изнесох доста факти и то от отчети, публикувани от собствениците на тези клубове. За Левски съм говорил в друга тема и за друг период (както казах за 2009 все още не е публикуван отчетът им). В тази тема съм коментирал Литекс. Ся ако искаш да ти доказвам, че футболистите на Литекс, Левски и ЦСКА не взимат по 700-800 лв заплата - няма как да го направя. Но всеки самоуважаващ се човек няма да твърди подобно нещо. Всички знаем реално колко взимат тези хора. И когато има разминаване с декларираното от клуба аз питам защо?

Защото не всичко им се плаща под формата на заплати, примерно.

Няма такъв филм приятел, абсолютно всичко, което се дава ТРЯБВА да се декларира. Ако щеш и безплатни купони за храна да им дават. А това, че клубовете крият тези "плащания под масата", за това говорим вече, че е престъпление.

Върни се в “ЦСКА”