[center]Нилсон на изпроводяк: Тук ми е мило, някой ден ще се върна[/center][center]

[/center]
[center]
Капитанът на Хофенхайм - Пер Нилсон официално се раздели с клуба. Шведът прекара цели три години при сините и преди да поеме към Нюрнберг, където ще играе през следващия сезон, Нилсон дръпна емоционална реч пред футболистите, с която се сбогува и с тях. След нея, бранителят говори и пред клубния сайт, където обясни каква точно е ситуацията около него. Ето и цялото му интервю:- Пеле (така наричат Пер в Хофенхайм), как мина срещата с вече бившите ти съотборници, лесно ли се раздели с тях?- Беше ми много трудно, в интерес на истината. Вчера говорих с жена ми и бях уверен какво да кажа на момчетата днес, но когато застанах пред тях всичко се промени. Трудно намирах точните думи, това беше една от най-трудните стъпки в живота ми.
- Ти прекара три години в Хофенхайм, има ли нещо специално за теб, което се е случило през това време?- Разбира се, всеки един ден тук беше перфектен, винаги съм бил щастлив, хората ме обичат. Клубът остава завинаги в сърцето ми, някой ден пак ще се върна, това е сигурно.
- Искаш ли да споделиш още нещо?- Дано Хофе продължи да се развива така бързо, както досега. Когато дойдох тук не очаквах, че нещата ще се развият с такава скорост. Нашето поколение написа историята на този клуб, имахме много успехи, това не се забравя.
- Какво в крайна сметка те накара да обърнеш гръб на Хофенхайм и да поемеш към Нюрнберг?- Единствената причина да си тръгна е спортно-техническа. В Нюрнберг ще играя повече, тук Ралф Рангник рядко ми даваше шанс за изява. Ако играех по-редовно нямаше да напусна никога, но такъв е животът... Смятам, че това, което правя е правилно и при франките ще ми е добре. Надявам се там да се установя като титуляр, мисля, че имам нужните качества за това.
- Ти и Тимо Хилдебранд ни напускате през това лято. Има ли кой да ви замести и дупките да бъдат запълнени?- Мисля, че Сеяд Салихович заслужава да е новият капитан. Той имаше много падения и върхове в играта си, но е в отлични отношения с ръководство и съотборници, а това е важно. Лентата може да отиде и при Тобиас Вайс, Марвин Компер, Андреас Бек или Кристиян Айхнер - те всичките са момчета, които могат да носят отговорност и имат качества.[/center]