MTK написа:Преди 89-та се живееше много спокойно и весело,слушаш си групи като Мetallica,Accept и всички други такива,ходиш на море и планина и то в рамките на едно лято.Аз съм ходил и в чужбина няколко пъти на лагери-Чехия,Полша,СССР.Миналата седмица ходих в едно село в което като малък гостувах на леля ми,срещнах се със стари приятели от селото и единия ми казва-"Ние едно време си правехме купони,веселяхме се,напивахме се и пак се веселяхме,а сега младите отиват уж на купон напият се на втория час и ако не се пребият помежду си,ще пишат купона провален.Изродена работа."
Дядо ми разправяше,че по селата е било пълно с народ,всяка събота и неделя четалището организира забава,театър.Имаше футболен отбор в селото,със сносен стадион,съблекални,няколко реда дървени скамейки-здрави

.Сега колко села имат футболни отбори?
Ако трябва да избирам между тогавашната политическа диктатура и сегашната икономическа,/защото много хора сега работим 10-14 часа,а ти плащат в най-добрия случай 8часа,да не говорим за злополука,ако се случи как те изнудват да не пишеш трудова,за осигуровките и т.н./ та бих избрал да живея във времето преди 89-та.
Социалистическият строй като такъв,за мен е най-добрият измислен от хората,но хората все още не сме дорасли за това,все още злобата,завистта,манията да имам,да имам,да имам ни владее.