Берое_зара написа:Това което става е, че местния бизнес не желае да се обвързва с отбора, който е най-посещаван за този сезон. И ако за някой Стара Загора е село, нека напомним, че тук се прави Загорка, Ариана, Хайнекен, виното на Домей Менада, КЕН, Кенар, Градус-и това са най-известните марки. При нас е най-големия бизнес парк, на второ място сме по заплати след софия, нека не пропускам и ТЕЦ-овете...
Просто няма никакъв стимул за инвестиция във футбола. В белите държави има данъчни облекчения за желаещите да се замесват с подобен сорт инвестиции...
Реално твоето мнение е най-големият проблем на старозагорци, а и на доста българи. "най-известните марки", "най-големия бизнес парк", "второ място по заплати след софия". Общо взето всичко опира до мерене на пишки и съм забелязал у доста старозагорци една гордост и желание за изтъкване, а реално не всичко това има покритие. Защото бизнеспарка може да е голям, но другите градове имат по няколко и то все пълни. За второто място след софия по заплати няма да коментирам, класацията е съвсем различна, не знам кой ви ги пропагандира тия цифри и кой има изгода от това да се залъгвате. В ТЕЦ-овете освен да експлоатират хора друго не съм чул. От няколко години слушам как Стара Загора е най-проспериращия град, а имам доста познати дошли да работят в Пловдив. Стара Загора не е село, но определено не е Бевърли Хилс.
Мисълта ми е, че проблемите почват от там, че начинът на мислене е "ние сме най-големите, пък не става, защо?". А начинът на мислене трябва да е "как да станем най-големите без да ни пука за другите?". Тоя проблем го имахме и ние в Ботев, все нещо не се получаваше, все друг ни беше виновен и накрая като си взехме нещата в наши ръце, почнаха да се нареждат лека полека, защото сега знаем, че всичко си зависи от нас.
ПП: Още нереални цифри. Щели да продават футболисти за 500 000 евро.. айде стига моля ви се. Гледайте реално на нещата. А и кой ще отпусне кредит на фирма без доходи ?