Синият Болярин написа:Ще пиша без да цитирам конкретни мнения, не защото не искам да кажа нещо на някои хора, а защото се отнася до всички левскари. Най-много ме дразнят разни екземпляри с коментари от типа "БаткOFF! Нов собственик! 10 милиона за селекция! 20 милиона за заплати! 100 милиона за нов стадион!". Абе, вие малоумни ли сте? Колко хора в България могат да ги извадят тези пари? Става въпрос за един много тесен кръг, от който почти всички са кръвно свързани с БКП и следователно са чорбари. Батков за българските стандарти е богат човек, но за европейските, към които някои много яко ви е излъгал, че Левски принадлежи, е просто заможен и с много ограничени възможност в сравнение с президентите на отбори като Базел, Андерлехт, Ред Бул, а да не говорим за гръцките, турските, че даже и за румънските. Като за неговите възможности Батков е осигурявал повече от добро финансиране на Левски. Божков като е най-богатият българин, защо по негово време чорбарите ходиха с извадени джобове на тренировка, а?!? Новите титанчета като уж били представители на разни шейхове с много милиарди какво купиха? Искам да чуя какво направиха освен сборен отбор на Сливен, Пирин, Локо Мездра и Ботев Пд? Разплатили са 30"%-40% от дълговете, а другото го разсрочват за пореден път... Сега стадион щели да строят. Бавят с по 1-2 месеца заплатите на отбора, които са по 300 хиляди на месец, а щели да строят стадион, който струва над 100 пъти повече.
Като искате пари за селекция, кажете на Батков да направи билетите 4 лева за Б и Г, 7 лева за В и 10 за А. Пълнете стадиона на всяко домакинство и ей ви ги над 3 милиона за селекция- 15 домакински мача *(9000 билета от 4 лв, 10000 от 7 лв и 10000 от 10 лв). И то без да броим ЕКТ и фен артикулите. Ама на стадиона по 4000-5000 средна посещаемост, която без дербитата щеше да е 3 пъти по-малка и някакви смешни приходи от билети. За какво си говорим. 95% не стъпват на стадиона, но по форумите го играят топ професионалисти във футболния мениджмънт.
За тези, които гледат футбол от 10тина години и исотирята на Левски почва с милионите на Чорни, чуйте и запомнете: През почти цялата си история чорбарите са имали най-добрия отбор в България. Изгрее ли някой млад футболист, веднага се привлича от тях. Иска, не иска, там отива или в някой друг военен отбор докато се развие. Иначе лошо за него. И това със съдействието на партията, защото да смени добър играч отбора си са се водили преговори по 2-3 години. 90% от известните им играчи са привлечени като изградени футболисти и нямат нищо общо със школата. В Левски винаги е било обратното- ядрото е от юноши, а привлечените са дошли като млади и никому неизвестни. Има и изключение естествено, но са сравнително малки. Статистиката от директните двубои говори достатъчно. Левскарският дух, характерът на отбора и волята да се гони победата, когато всички те отписват като по-слаб, са направили Левски, което е днес. Огледайте се наоколо- Звезда и Стяуа са по-успешни от Партизан и Динамо Букурещ и имат повече фенове. Ювентус, Реал Мадрид и Байерн са най-успешните отбори в Италия, Испания и Германия и това ги е направило най-популярни. В България Левски е много далеко от полуфиналите на чорбата за КЕШ и има 5 титли по-малко(като разликата се скъси след падането на СОЦ-а), но е по-обичан. Простотиите и върховната селяния на стадиона от страна на т.н. ултраси отблъсква мнозинството левскари. На клиповете във vbox се вижда, че дори при домакинство на чорбата техните фенове са запълнили в най-добиря случай 3/4 от Г като ясно се виждат зелените униформи на войниците. Много рядко Г е пълен и има малко чевено в края на В и А. Всичко останало от В, А и Б е пълно с Левскари. Днес нещата при петролъчките са си същите. В зависимост от представянето на мачовете с нас имат между 6 и 12000, а отливът при нас е огромен. Това е защото Левски се обезличава. Всички анкети се печелят убедително от Левски, а на стадиона сме с 2-3 хиляди повече, че даже на няколко пъти бяхме по-малко. Това става, когато 2-3 фракцийски с по 2-3 дузини членове диктуват какво се пее на стадиона и какво да е отношението на феновете към отбора и ръководството.
Принципно си прав за нещата. Само да спомена, че аз лично не искам 10мл за трансфери и тн. Аз не искам Мустака да си финансира другия бизнес с приходите от Левски. Аз не искам Мустака да се бърка в спортнотехническата работа на отбора. Аз не искам Мустака да сменя треньори, да продава футболисти и да дава акъл на хора, много по навътре от него във футбола. Аз не искам всяка приказка на Мустака да е за другите отбори, а в същото време да обяснява за отбора на народа, как бил един от нас, как в Левски всичко е страхотно и същевременно да се борим за 3тото място до последно. Аз не искам в сектор Б да има платени фенове, които да псуват по най-грозният начин легенди на клуба (и тук вината е единствено и само на мустакатия тарикат)
Аз искам нов собственик не за да стане богат клуба, а да започне да прогресира по някакъв начин. Нов собственик, който може да отдели 1млн ЛЕВА на година за трансфери (напълно достатъчни). Нов собственик, който може да осигури спокойствието на треньори и ръководители с някаква дългосрочна стратегия.
От няколко сезона си купувам карта и артикули. Каквото съм могъл съм дал на Левски. Но проблемът е, че явно не давам на Левски, а на Мустака. Защото заради някакви си 150хил лева в момента терен за милион и половина изглежда като терен на Ботев Криводол. Защото заради някакви си 200 000 лева нямаме стабилна защита. Защото заради някакви си 240хл лева нямаме треньор и още, и още...
Аз съм против мустака начело на Левски. Дори някой по-малко богат човек, но с ясна МИСЪЛ и акъл в главата, ще доведе Левски до върха и то без да трябва да осигурява по 15млн лева бюджет на сезон. Може да е собственик, но като ръководител е кръгла нула. От него акъл не се иска. Искат се пари. Но той освен да дава акъл и да прибира пари друго прави ли?
Като заговори за школата, знаеш ли, че в момента имаме една от най-корумпираната школа в България? Беше една от най-силните, а в момента се превърна в една от най-корумпираните... Жалка картинка е това.
И на фона на всичко описано от мен, как да се върнат хората по трибуните? Не ги виня. Левскари винаги ще има на стадиона. Винаги ще сме на първите места по посещаемост, но дано доживеем до времето, когато стадиона ще се пълни на мачове с Миньор или Берое. Дано....