Вариантът Станислав Ангелов-Пелето да облече за втори път в кариерата си екипа на ЦСКА, за който "Топспорт" писа преди година, става все по-актуален. Сега националният халф, станал част от Дрийм тийма на Левски през 2006-а, може да акостира на "Армията" благодарение на Павел Дочев. Според информация на "Топспорт" последният вече е избран за треньор на ЦСКА за новия сезон. Именно Дочев навивал за ЦСКА играещия за Енерги (Котбус) във втора Бундеслига Ангелов. Рокадата става факт след края на сезона Павел Дочев ще е новият наставник на ЦСКА, научи "Топспорт" от два независими източника. Рокадата на треньорския пост ще бъде обявена официално след края на сезона, за да не се разваля атмосферата в състава в момента - два кръга преди края на шампионата. Босовете на "Титан" и Дочев са изчистили всички неща по договора, а спецът дори е представил пред ръководството и списък с имена за селекция. Дочев, който в последно време работи в Германия, почти е навил Станислав Ангелов - Пелето да облече отново червената фланелка. Универсалният халф, които в момента е в Енерги (Котбус), трябва да даде окончателен отговор до 15 май. в същото време собственикът на ЦСКА.
Преди 3 години ЦСКА привлече никому неизвестния мароканец Абдеррахман Кабус и няколко месеца по-късно се оказа, че "червените" са направили истински удар. Роденият във Франция халф веднага се наложи като титуляр в състава на Пламен Марков, а след по-малко от година на "Българска армия" беше трансфериран за 900 000 евро в испанския втородивизионен Мурсия. Тежка контузия извади Кабус за дълго от терените и през октомври договорът му беше прекратен. В този период се появиха информации, че юношата на Ланс може да се завърне в ЦСКА, но това не стана и наскоро той парафира с датския елитен Силкеборг. Sportal.bg се свърза с футболиста, за да разбере дали е получавал предложение от "армейците" и как гледа на възможността за втори път в кариерата си да облече червената фланелка.
"Вижте, във футбола всичко е възможно, а аз пазя много добри спомени от престоя си в ЦСКА. Ако феновете и новият директор (Кабус беше запознат с назначението на Емил Костадинов за спортно-технически директор - б. а.) ме искат, съм готов да се върна в България", сподели мароканецът.
Кабус разкри, че договорът му със Силкеборг е само до лятото и неговата цел е да влезе в добра форма, след което да си намери нов отбор.
"През юни отново ставам свободен агент. Не знам дали от ЦСКА ще ме потърсят, но ако го направят, с радост ще приема да се върна в клуба", добави 27-годишният халф.
Той не скри, че годината в България е най-сполучливата в досегашната му кариера, защото именно по това време започна да получава повиквателни за националния отбор на Мароко.
Това са определено интересни информации. И двамата са добри футболисти, които със сигурност ще вдигнат класата на отбора.
Много пъти съм казвал, че Кабус е един от най-добрите дефанзивни халфове, играли в ЦСКА през последнитите години. Поне за мен връщането на "Армията" ще бъде истински удар, още повече, че ако съдим по статията, ще ни излезе без пари.
Станислав Англеов е също прекрасен играч, който би ни свършил чудесна работа, най-вече в средата на терена, където изпитваме крещяща нужда от добри футболисти. Макар и да е футболист без много морал, той един от най-класните български футболисти в момента.
Какво е вашето мнение, имаме ли нужда от въпросните играчи ?