След дългото ми отсъствие се завръщам при вас , скъпи форумци ! Здравейте на всички !
Тази тема е интересна и вярвам , че ще ви хареса

От известно време се води спор дали да бъде премахнат пълният член в българския език , или не

Правилото за пълния и краткия член в мъжки род е известно нам още от ученическите ни години , но явно въпросното правило се превръща в проблем за някои хора и премахването му е въпрос на живот и смърт (метафорично казано)

Факт е , че пълният член в мъжки род бива почти изместен напълно от краткия в разговорната реч , а и често се допускат и грешки в писането му , като цяло всичко това се счита за една излишна трудност в нашия красив и омаен български език .
Разбира се , не всички са на това мнение , но те явно са малцинство , което трудно може да бъде чуто в днешно време . За мен лично ще бъде еднакво трудно , както да се премахне това правило , така и да се запази , но все пак думата имаме ние , българите , и всичко опира до нас - дали ще отхвърлим тази езикова норма , или ще се опитаме да я спазваме по-стриктно и да я уважаваме като неизменна част от нашия майчин език . Аз ще запазя мнението си за себе си , но е възможно и в хода на дискусията да ви разкрия и моята гледна точка . Надявам се да кажете какво мислите по този проблем . Надявам се , че всеки има какво да каже . Надявам се , че никой няма да остане безразличен

[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]