Шистов газ / Протест - Варна 14.01

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Re: Шистов газ / Протест - Варна 14.01

Мнениеот maldin1 » 17 яну 2012 15:04

Viktor4o_Rs написа:Не съм съгласен с моя адаш, че когато имало руснаци, винаги проектът за каквото и да е ще бъде отхвърлен. Напротив, България е в пълна енергийна зависимост от Русия посредством Газпром и Лукойл, руснаци ще строят и АЕЦ Белене :roll:
Иначе, признавам че и аз не съм дълбоко запознат с технологията за добиване на шистовия газ. Прочетох с интерес темата и информациите, които сте дали. Щом в САЩ, Англия и Франция шистовият газ е забранен, това е много, ама много сериозен довод против добиването му, като прибавим и това, което е станало в Еквадор. А и всичките негативни ефекти върху околната среда и водите не ми изглеждат особено привлекателни :x
Все пак за да не бъдем едностранни, искам да попитам по-запознатите в кои държави се добива най-много шистов газ, доколкото видях в Полша имало големи запаси от шистови скали. И какъв е бил икономическият и екологичният ефект, навсякъде ли природата е била замърсена ?
Уместен въпрос. По-вероятно е да се пита къде НЯМА замърсяване на околната страна отколкото къде има. Второ колкото Лукойл ни преработва нефт на преференциални цени, колкото и тока от АЕЦ Козлодуй ни го продават на преференциални цени толкова и тоя газ ще ни го продават на преференциални цени. Този филм Газланд има номинации за ОСКАР ни е получил награда за най-добър документален филм. За лобиста по-горе във филма Газланд има на 4 места където се пали водата, и в 4-те ли има развален газопровод? Вчера гледах една пресконференция на наши учени. Да приемем, че няма риск за околната среда водите и т.н. Някой запознат ли е каква е територията изискваща да бъде отчуждена за 1 сонда? Прилежащите и инфраструкри и т.н.? Имайте предвид, че това място не става за нищо впоследствие. По проект трябва да има сонди през 400-500 метра. Потърсете снимкии на сондите в Колорадо, на този лунен пейзаж ли искате да превърнете Добруджа? За една шепа пари и за сметка на здравето на децата ни?
Изображение
Изображение
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

victor__
Контакти:

Мнениеот victor__ » 17 яну 2012 16:52

А към това можеш да прибавиш и справка за това каква е гъстотата на населението в Добруджа и в Колорадо или Тексас.

Адаш най-малко страдам от симпатии към руснаците. Искам да кажа е, че в момента масовото мнение е, че руснаци в един проект означава зависимост, а американци в един порект означава независимост както се опитаха някои да ни втълпят в настоящата тема. Като лично според мен и двете са еднакво далече от истината. Преди беше "братята руснаци" и "омразния загнил капиталистически строй" сега е обратното. Никой няма да дойде, да изсипе една торба пари и квото открие да ни го подари. Изказвания от рода: ми кво да чакаме, дай да рискуваме: са неуместни щото лично изказващия не му стига акълчето да вдене какво точно рискува. А са тъпи защото пак изказващия освен, че е глупав ами е и нагъл, понеже не рискува нещо свое.
За съм ако използваната технология по никакъв начин няма да замърси природата и ако има икономическа полза от тая операция. До момента категорични доказателства за двете условия не виждам.

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 17 яну 2012 20:54

В тази тема някои доста са се поизложили :? Абе хора, като не знаеш нещо и си неосведомен, какъв е този манталитет на упорит и неограничен балканец да отричаш,спориш и да се правиш на дървен философ :x :x еви му майката и тъпия народ дето сме :evil: :evil: ...както и да е. Мисълта ми е че онези надупените във власта не ги вълнува земята ни, здравето ни и нас самите. Избор нямаме хора! Това е самата истина, никой не го вълнува за нас народа. Забравихте ли какво каза картофа преди 5-6 месеца по този повод- я си припомнете от долното видео и пак се замислете имаме ли право на избор или не...
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 17 яну 2012 23:29

Това нека го изгледат онези дървените философи, за които и HAARP и стотиците отровени декари земи и води по целия свят са мираж...или може би ще го осъзнаят, когато затрият шепата ни родна земя :evil: :evil:
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 17 яну 2012 23:50

Явно някой е решил да става масон по-висока степен :!:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 20 яну 2012 12:36

Шистов газ - как го регулират и добиват други държави:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... i/?ref=rss
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

victor__
Контакти:

Мнениеот victor__ » 21 яну 2012 00:30

Значи Аржентина, САЩ и Австралия които добиват шистов газ - и в трите държави гъстотата на населението е с пъти по-малка от тази на Великобритания, Франция, България и Румъния. На мен това ми прави впечатление. Отделно за САЩ има щати където има забрана за добив на шистов газ с хидравличен удар. , Сравнете една Аржентина където дупчат в пампасите и една Североизточна България където ако се дупчи ще е покрай селата и в парцелите с посеви. И незнам някой може ли към момента да представи категорични доказателства, че добива на шистов газ от чуждестранна компания ще осигури енергийната независимост на България.

Потребителски аватар
loko1
Контакти:

Мнениеот loko1 » 21 яну 2012 16:06

На протестите в София имаше много хора. Против добива на шистовия газ.

Изображение

Както и срещу опитите да разрешат безкрайно изсичане на горите, за направа на поройни писти на Витоша. Като тези в Банско дето всяка година вече го залива реката след сечища из Пирин.
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец

Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 17 фев 2012 13:26

Шистовият газ в Полша - ключ към бягството от Русия
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... t/?ref=rss
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Мнениеот mad forest » 17 фев 2012 19:34

ehh написа:Шистовият газ в Полша - ключ към бягството от Русия
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... t/?ref=rss

Шистовият газ в Добруджа ще предизвика единствено бягството на поне 500 000 души към София!
2012 - Шампион и носител на Купата на България!
2013 - Шампион на България!

Върни се в “Свободна зона”