Кашчей написа: Нито Ботев, нито Славия спечелиха нещо за своите юбилеи, но не направиха трагедия от това.
Това питам и аз. Какво всички са се вторачили в тоя юбилей? Защо юбилеят само и единствено на Левски трябва да е обвързан задължително с постигането на някакви грандиозни успехи на терена. Нито Ботев, нито Славия, нито Черно море бяха нещо по-различно в юбилейните си години. Ботев даже я посрещнаха в Б група. ЦСКА в юбилейни за тях години(20 и 50) записаха най-срамните си загуби от Левски.
Омръзна ми да слушам и как едва ли не ако заиграем с юношите, щели да изорат терена, как били големи левскарчета и милеели за Левски. За някои от тях може и да е вярно, но те са единици. Повечето от тях са събирани от къде ли не из цялата страна и са в школата на Левски, защото тя предоставя едни от най-добрите условия, а не защото са големите левскарчета-някой дори са си чорбарчета. Другото което е, че от много от тях и чеп за зеле не става. Възможностите им стигат или до Б група или до някой от изпадащите в елита. Примери за това има колкото щеш-Ал. Киров, Б.Табаков, Пл.Т.Илиев, Т.Чаворски, Попадийн, Г.Стоичков, и много, много други. Другите пък, понеже са големи левскарчета и са готови да изядат тревата по терена за Левски като И.Попов и Бандаловски чудно защо не са изиграли и един мач за първия отбор.
Голяма част от настоящите футболисти на Левски не са толкова лоши като индивидуалности, колкото се опитват да ги изкарат. Повечето от тях са изиграли доста силни мачове преди да дойдат в Левски и това е причината да бъдат привлечени. Има обаче редица пропуски за да не може да се получи отбор от тези футболисти. Сбъркани са много неща-от селекцията до подготовката. Липсват качествени футболисти на ключови постове в отбора(крила и креативни халфове), а там където има качествени футболисти, те са в трагична форма(Божинов и Бастос). От това няма как да не страда играта на целия отбор и нещата в повечето мачове да не се получават. Ако се привлекат 2 крила от класата поне на Гари Родригес и един халф от типа на Боримиров, плюс вкарване в добра форма на Божинов и Бастос, а и другите в отбора нещата ще придобият съвсем други измерения. Не иска кой знае колко, но някой трябва да го направи.
Накрая бих искал да засегна и темата за Тодор Батков. На всички е ясно, че отговорността всичко да се случва както трябва в този клуб е негова. Той е този който трябва да назначи нужните хора, които да свършат това което е необходимо за да функционира отбора както трябва, а когато ги назначи дори не им дава пълната власт и се меси в работата им, което е най-големият му грях според мен. Да-той трябва да си отиде, има обаче едно голямо НО. Какво следва след като той си отиде? Да не стане работата като със сектор А-съборихме го, пък сега се чудим как ще го построим отново. Да не стане да изгоним Батков и после да се чудим какво да правим ако отбора остане на самотек. Някой казват-Левски е голям клуб, винаги ще се намери кой да го вземе. Аз пък мисля, че такива като Ганчев и Домусчиев са в Ловеч и Разград именно защото там никой няма да има държи сметка и да търси успехи на всяка цена от отборите им. Някой ден сигурно и паметници ще им вдигнат там, защото те са донесли на тези градове нещо за което не са смеели и да мечтаят преди това. В Левски който и да дойде, при първият слаб сезон и ще се почнат настроенията и срещу новия собственик и всеки един е наясно с това и трудно би се наел с нещо подобно. Варианта с акциите и властта във феновете също не ми се вижда удачен за България, където мачовете се посещават от 1000 човека, евентуално в по-добри времена от 3-4 хиляди. Това е вариант за големи клубове със стотици хиляди фенове които активно се интересуват от случващото се в клуба им.
Живота е колело и явно сега е дошъл момента Левски да е от долната му страна. Левски е клуб-институция за България и рано или късно пак ще бъде на върха. От нас се иска да го подкрепяме в добро и лошо, защото това си е нашия Левски-друг няма, няма и да има. Много се дразня на думите "това не е моят Левски". А кой да е моят Левски? Само този който гази всички наред в България и жъне успехи в Европа ли? Не-той е за глорихънтърите, които идват на мач само на дербито с ЦСКА и някой друг мач от евро-турнирте. За всички останали това си е нашият Левски в хубави и лоши моменти, винаги и докрай. ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ!!!