Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Tommi » 17 дек 2014 18:09

професор Томов написа:
П.П. За какво ти е на друг език? Не познаваш ли кирилицата, български не знаеш ли :lol:

Не си ми схванал мисълта. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 дек 2014 18:13

професор Томов написа:
THE G.A.M.E написа:Наистина действията на Централната руска банка бият на паника ...

Да,да, японската или швейцарската централна банка като го правят не е паника, ама като е руската, задължително е паника.

Чесно казано, не бих се изненадал ако го правят и японците, щото и тяхната никак не е лесна в момента ...

Принципно такива "мерки" се взимат, просто за да се забави един процес на рецесия. ;)
Но много трудно подобни мерки могат да спасят положението ...

Иначе аз лично съм далеч от мисълта, че Русия ще фалира.
Ще вземат кредити, заеми и т.н. и ще се оправят.
То най-вероятно това се и цели, защото тези заеми почти сигурно ще бъдат обвързани с промяна на политиката на Русия в Украйна.
Тоест, ще получат кинти, ако отеглят подкрепата за про-руските бойци в Източна Украйна.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 17 дек 2014 18:20

THE G.A.M.E написа:
професор Томов написа:
THE G.A.M.E написа:Наистина действията на Централната руска банка бият на паника ...

Да,да, японската или швейцарската централна банка като го правят не е паника, ама като е руската, задължително е паника.

Чесно казано, не бих се изненадал ако го правят и японците, щото и тяхната никак не е лесна в момента ...

Принципно такива "мерки" се взимат, просто за да се забави един процес на рецесия. ;)
Но много трудно подобни мерки могат да спасят положението ...

Иначе аз лично съм далеч от мисълта, че Русия ще фалира.
Ще вземат кредити, заеми и т.н. и ще се оправят.
То най-вероятно това се и цели, защото тези заеми почти сигурно ще бъдат обвързани с промяна на политиката на Русия в Украйна.
Тоест, ще получат кинти, ако отеглят подкрепата за про-руските бойци в Източна Украйна.

Я да видим вехтият проф. д-р Томов какво е написал няколко страници по-назад!!!

професор Томов написа:Аз също не се наемам за никакви прогнози. Още повече, че около новогодишните празници не е препоръчително да се търгува. Засега обаче целта е постигната. Близо 20 рубли в полза на рублата за един ден не се постига току така. Това става само с интервенция на банката. А няма да съм изненадан ако и китайците са се намесили и помогнали за овладяването на ситуацията. А и нека не забравяме, че интервенциите на банките не се правят с цел обръщане на тренда, а за да се забави (в случая понижението на рублата) и да се предотвратят паническите разпродажби.
Image Image

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 17 дек 2014 18:42

професор Томов написа:

професор Томов написа:Аз също не се наемам за никакви прогнози. Още повече, че около новогодишните празници не е препоръчително да се търгува. Засега обаче целта е постигната. Близо 20 рубли в полза на рублата за един ден не се постига току така. Това става само с интервенция на банката. А няма да съм изненадан ако и китайците са се намесили и помогнали за овладяването на ситуацията. А и нека не забравяме, че интервенциите на банките не се правят с цел обръщане на тренда, а за да се забави (в случая понижението на рублата) и да се предотвратят паническите разпродажби.

Професорът малко е омешал нещата. :) Централната банка няма как да влияе пряко върху тренда и върху търговията. Тя може да влияе върху параметрите на макроикономиката, а от там вече макроикономическото състояние на дадена държава може да окаже въздействие върху поведението на участниците във финансовите пазари.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 дек 2014 18:53

Tommi написа:Професорът малко е омешал нещата. :) Централната банка няма как да влияе пряко върху тренда и върху търговията. Тя може да влияе върху параметрите на макроикономиката, а от там вече макроикономическото състояние на дадена държава може да окаже въздействие върху поведението на участниците във финансовите пазари.

Или с 2 думи, каквито и магии да прави Централната руска банка, не тя ще реши икономическото състояние на Русия. :mrgreen:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 17 дек 2014 18:55

fcb_bg написа:
wannabe написа:
fcb_bg написа:
FLANKER написа:Да,сега прочетох ,че са отрязали софийския буфер(Лукарски)

Ей сегинка сливенския адвокат на Мордор ще ти разясни всичко в детайли. ;)

По-скоро станко с новия си ник ще ни обясни как е спечелил пари. Обърнал е долари за много рубли. И после заедно с другите спекуланти е играл срещу родината си Русия. Изчакал е онези да си излеят резервите за да вдигнат цената на рублата в долари. И веднага се е включил с другите колаборационисти, продавайки рубли за по-скъпо, увеличавайки supply-я на рубли и респективно оказвал допълнителен натиск на РЦБ. Браво 8-)

Секретарката да не се обажда. 8-) Вижда се, че даже не вдяваш кого визирам. :oops: Най-добре въри си изпълнявай плана за изплетено количество чорапи и покривки за Коледа. :lol:

Тихо, бежанец :lol:
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
професор Томов

Мнениеот професор Томов » 17 дек 2014 19:00

Tommi написа:
професор Томов написа:

Професорът малко е омешал нещата. :) Централната банка няма как да влияе пряко върху тренда и върху търговията. Тя може да влияе върху параметрите на макроикономиката, а от там вече макроикономическото състояние на дадена държава може да окаже въздействие върху поведението на участниците във финансовите пазари.

Може и още как. На всичкото отгоре го и правят. Влизат си с големите обеми и хич не им дреме.

http://www.investor.bg/analizi/9/a/shve ... ri-138242/

Ето ти го и нагледно, да видиш за какво иде реч.

Изображение
Image Image

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 17 дек 2014 19:40

THE G.A.M.E написа:Или с 2 думи, каквито и магии да прави Централната руска банка, не тя ще реши икономическото състояние на Русия. :mrgreen:

По-точно, само с магия може да се спре пазарна паника. :) В момента инструментите на централната банка са като сламката за удавника. ;)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 17 дек 2014 19:47

професор Томов написа:
Може и още как. На всичкото отгоре го и правят. Влизат си с големите обеми и хич не им дреме.

http://www.investor.bg/analizi/9/a/shve ... ri-138242/

Ето ти го и нагледно, да видиш за какво иде реч.

Изображение

Това на практика е връзване на швейцарския франк с еврото и е малко по-различно от това, което имах предвид. Целта пак е същата - тласкане на икономиката към потенциално равнище, стабилно равнище на безработицата, стабилно ценово равнище, предотвратяване на баланса по текуща сметка.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 17 дек 2014 20:06

Анкара. Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в сряда отправи нови нападки към Европейския съюз, относно осъждането от Брюксел на полицейските действия срещу опозиционни медии. По думите на държавния глава, Брюксел няма право да дава на Анкара „урок по демокрация”, предаде AFP.
„Те казват, че ще дадат урок по демокрация на Турция. Направете си труда да дойдете тук, та да може Турция да предаде урок по демокрация на вас”, каза заядливо Ердоган в изказване в град Кония, разположен на централното Анадолско плато. Турският президент каза на Брюксел да „погледне в огледалото” относно действията му спрямо Сирия и Египет. Ердоган подчерта, че Турция никога няма да бъде „портиер” на ЕС.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”