професор Томов написа:
П.П. За какво ти е на друг език? Не познаваш ли кирилицата, български не знаеш ли
Не си ми схванал мисълта.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
професор Томов написа:
П.П. За какво ти е на друг език? Не познаваш ли кирилицата, български не знаеш ли
професор Томов написа:THE G.A.M.E написа:Наистина действията на Централната руска банка бият на паника ...
Да,да, японската или швейцарската централна банка като го правят не е паника, ама като е руската, задължително е паника.
THE G.A.M.E написа:професор Томов написа:THE G.A.M.E написа:Наистина действията на Централната руска банка бият на паника ...
Да,да, японската или швейцарската централна банка като го правят не е паника, ама като е руската, задължително е паника.
Чесно казано, не бих се изненадал ако го правят и японците, щото и тяхната никак не е лесна в момента ...
Принципно такива "мерки" се взимат, просто за да се забави един процес на рецесия.![]()
Но много трудно подобни мерки могат да спасят положението ...
Иначе аз лично съм далеч от мисълта, че Русия ще фалира.
Ще вземат кредити, заеми и т.н. и ще се оправят.
То най-вероятно това се и цели, защото тези заеми почти сигурно ще бъдат обвързани с промяна на политиката на Русия в Украйна.
Тоест, ще получат кинти, ако отеглят подкрепата за про-руските бойци в Източна Украйна.
професор Томов написа:Аз също не се наемам за никакви прогнози. Още повече, че около новогодишните празници не е препоръчително да се търгува. Засега обаче целта е постигната. Близо 20 рубли в полза на рублата за един ден не се постига току така. Това става само с интервенция на банката. А няма да съм изненадан ако и китайците са се намесили и помогнали за овладяването на ситуацията. А и нека не забравяме, че интервенциите на банките не се правят с цел обръщане на тренда, а за да се забави (в случая понижението на рублата) и да се предотвратят паническите разпродажби.
професор Томов написа:
Я да видим вехтият проф. д-р Томов какво е написал няколко страници по-назад!!!професор Томов написа:Аз също не се наемам за никакви прогнози. Още повече, че около новогодишните празници не е препоръчително да се търгува. Засега обаче целта е постигната. Близо 20 рубли в полза на рублата за един ден не се постига току така. Това става само с интервенция на банката. А няма да съм изненадан ако и китайците са се намесили и помогнали за овладяването на ситуацията. А и нека не забравяме, че интервенциите на банките не се правят с цел обръщане на тренда, а за да се забави (в случая понижението на рублата) и да се предотвратят паническите разпродажби.
Tommi написа:Професорът малко е омешал нещата.Централната банка няма как да влияе пряко върху тренда и върху търговията. Тя може да влияе върху параметрите на макроикономиката, а от там вече макроикономическото състояние на дадена държава може да окаже въздействие върху поведението на участниците във финансовите пазари.
fcb_bg написа:wannabe написа:fcb_bg написа:FLANKER написа:Да,сега прочетох ,че са отрязали софийския буфер(Лукарски)
Ей сегинка сливенския адвокат на Мордор ще ти разясни всичко в детайли.
По-скоро станко с новия си ник ще ни обясни как е спечелил пари. Обърнал е долари за много рубли. И после заедно с другите спекуланти е играл срещу родината си Русия. Изчакал е онези да си излеят резервите за да вдигнат цената на рублата в долари. И веднага се е включил с другите колаборационисти, продавайки рубли за по-скъпо, увеличавайки supply-я на рубли и респективно оказвал допълнителен натиск на РЦБ. Браво
Секретарката да не се обажда.Вижда се, че даже не вдяваш кого визирам.
Най-добре въри си изпълнявай плана за изплетено количество чорапи и покривки за Коледа.
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОНslash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник
Tommi написа:професор Томов написа:
Я да видим вехтият проф. д-р Томов какво е написал няколко страници по-назад!!!професор Томов написа:Аз също не се наемам за никакви прогнози. Още повече, че около новогодишните празници не е препоръчително да се търгува. Засега обаче целта е постигната. Близо 20 рубли в полза на рублата за един ден не се постига току така. Това става само с интервенция на банката. А няма да съм изненадан ако и китайците са се намесили и помогнали за овладяването на ситуацията. А и нека не забравяме, че интервенциите на банките не се правят с цел обръщане на тренда, а за да се забави (в случая понижението на рублата) и да се предотвратят паническите разпродажби.
Професорът малко е омешал нещата.Централната банка няма как да влияе пряко върху тренда и върху търговията. Тя може да влияе върху параметрите на макроикономиката, а от там вече макроикономическото състояние на дадена държава може да окаже въздействие върху поведението на участниците във финансовите пазари.

THE G.A.M.E написа:Или с 2 думи, каквито и магии да прави Централната руска банка, не тя ще реши икономическото състояние на Русия.
професор Томов написа:
Може и още как. На всичкото отгоре го и правят. Влизат си с големите обеми и хич не им дреме.
http://www.investor.bg/analizi/9/a/shve ... ri-138242/
Ето ти го и нагледно, да видиш за какво иде реч.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 7 госта