Официално: САМО ЦСКА плаща наем за стадион

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

tprodanov
Контакти:

Re: Официално: САМО ЦСКА плаща наем за стадион

Мнениеот tprodanov » 29 апр 2010 17:52

Old_death написа:
Аз някак си не го разбирам така. Аз го виждам, като да са разрочили задълженията от 23 до 10 и сега им остават 10 за разрочване или плащане. И колкото повече го чета, пък и го сравнявам с версиите на борисов и лупи от преди няколко дни, толкова повече се убеждавам че съм прав.

Защо за пореден път се правиш на застреляна лисица?Просто чети,без да разбираш ;) 1.ДЪЛГОВЕТЕ СА БИЛИ 23 МИЛИОНА.СЕГА СА ОСТАНАЛИ 10,КОИТО СА ОБЕЗПЕЧЕНИ И РАЗСРОЧЕНИ!
2.ДЪЛГОВЕТЕ СА БИЛИ 23 МИЛИОНА.СЕГА СА ОСТАНАЛИ 10,КОИТО СА ОБЕЗПЕЧЕНИ И РАЗСРОЧЕНИ!
3.ДЪЛГОВЕТЕ СА БИЛИ 23 МИЛИОНА.СЕГА СА ОСТАНАЛИ 10,КОИТО СА ОБЕЗПЕЧЕНИ И РАЗСРОЧЕНИ!
Сега разбра ли го?Никъде и никой,освен нечии интерпретации,не казва към кой са тия останали 10 милиона задължения.Доколкото зная нашите са изчистили задълженията си към футболистите и за трансфери на футболисти.Поне официално от Вихрен съобщиха,че са получили 180000 за Удожи,които пари Коко Динев се е опитал да отмъкне.Всичко останало са догатки и инсинуации.

Трудно ти е да се разбираш от първия път ли? ;)

Ако от тези 23 милиона са погасени 13, и сега са останали 10, които са обезпечени и разрочени, тогава за какво би бил воя по медиите? Нещо не ми се връзва, моля за обяснение.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 29 апр 2010 18:11

Трудно ти е да се разбираш от първия път ли?

Ако от тези 23 милиона са погасени 13, и сега са останали 10, които са обезпечени и разрочени, тогава за какво би бил воя по медиите? Нещо не ми се връзва, моля за обяснение.

Не съм толкова тъп,за да не мога да стопля от първия път,но се дразня от такива,които се правят на по тъпи,отколкото са в същност.Въпросът ти за медиите е напълно основателен.Като цяло медиите и журналистите ни силно пожълтяха.Един сайт публикува някоя небивалица по поръчка или в унисон с фенските си пристрастия,и всички се юркат да копират и да тиражират "новината".Още повече,е благодарение на тотално обърканата ни управа и медийната и "политика",ние сме доста удобна боксова круша.Нещата може да се оправят чак когато има осъдени журналисти за лъжи и обиди,но не ми се вярва това да стане скоро тук.Може и сам да се досетиш за стотици такива примери на журналистически "професионализъм".Аз лично съм по склонен да вярвам на думите на някой,на който спокойно можеш после да кажеш в лицето,че е лъжец,отколкото на някоя анонимна писарушка.А относно останалите задължения на ЦСКА снощи официално и с радост по Ринг ТВ. обявиха,че клубът дължи 10 милиона.Когато се дискутираше сделката за закупуване на клубът от Титан излезе наяве ,че клубът е продаден за 17.3 млн евро,като предишните собственици са получили някаква сума в кеш,а останалата част са били задължения,които Титан се е задължил да погаси,като е имало клауза в договора,че Титан не носят отговорност за суми,надхвърлящи тоя праг.Там задълженията трябва да се издължат от старите собственици и за това се води дело и Лупи стана медийна звезда,заедно с Гарибов ;)
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 29 апр 2010 19:47

Old_death написа:А относно останалите задължения на ЦСКА снощи официално и с радост по Ринг ТВ. обявиха,че клубът дължи 10 милиона.Когато се дискутираше сделката за закупуване на клубът от Титан излезе наяве ,че клубът е продаден за 17.3 млн евро,като предишните собственици са получили някаква сума в кеш,а останалата част са били задължения,които Титан се е задължил да погаси,като е имало клауза в договора,че Титан не носят отговорност за суми,надхвърлящи тоя праг.Там задълженията трябва да се издължат от старите собственици и за това се води дело и Лупи стана медийна звезда,заедно с Гарибов ;)

Без да искам да се заяждам ,само бих казал ,че вчера беше обявено ,че задълженията от 10 мил.лв са само към Държавата, задължения към други клубове и футболисти не влизат в това число.
Един приятелски съвет ;) - не коментирай неща за които не си сигурен ;) . Позволи ми да се усъмня ,че в договора между "Титан" и Пр.Митал/Томов има такава клауза. При смяна на собствеността на една фирма почти винаги има записано ,че новия собственик поема всички задължения на дружеството. Дори и да го няма изрично записано ,то се приема по подразбиране,ако новото дружество има притенции да е правоприемник на старото дружество. Ако е така както твърдиш ,ако примерно ФК ЦСКА ми дължи пари ,за което имам съответните документи от кого да ги търся?-от новите или старите собственици ;) ? И по какъв начин се определя кои задължения се поемат от "Титан",а кои от старите собственици? Нормално при продажба се прави пълен одит на дружеството и се правят оценка на активите и пасивете на дружеството, и на основа на тази оценка се определя продажната цена. Ако "Титан" не са го направили,то това си е техен проблем,както е казано "Кьорав карти не играе :) ". Ако откажат да поемат задължения на предишните собственици ,те рискуват да си понесат съответните последствия.
Бях задал един въпрос относно разсрочените задължения?- Нещо няма никаква логика в разсрочването на задълженията. По принцип разсрочването на задължения(да не говорим за отказ да се изплащат) се счита за самоубийствен акт. Но това си е от компетенцията на ръководството на ЦСКА.

Потребителски аватар
Аспарух
Контакти:

Мнениеот Аспарух » 30 апр 2010 06:04

honda написа:Бях задал един въпрос относно разсрочените задължения?- Нещо няма никаква логика в разсрочването на задълженията. По принцип разсрочването на задължения(да не говорим за отказ да се изплащат) се счита за самоубийствен акт.

Вие и от икономика ли разбирате, и от кога това, от вчера ли?

Ще ми кажеш ли защо клубове със задължения над 1 милиард евро(Манчестер), с по 600-700 милиона задължения, защо тогава са на върха, продължават, и ще продължат да са на върха?
В България един стадион е кръстен на агент комунист, и този стадион се намира в с.Подуене.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 30 апр 2010 09:18

Хондичке,освен да плюеш трябва и да следиш събитията за да можеш малко от малко да бъдеш компетентен,а не само да глаголстваш.Сведенията и расъжденията ми са на базата на това,което е публикувано в медийното пространство като интервюта.Когато Лупи започна отново с медийните си изяви излезе едно интервю с Борисов.По неговоте думи при подписване на договора за покупка на ЦСКА от Титан са описани точно задълженията,които клубът се задължава да изплати и които влизат в цената.Той каза,че тия задължения са много точно описани и приспаднати от цената на клубът,като в договора имало клауза,според която Титан не носят отговорност за задължения,които не влизат в списъка на признатите от Лупи дългове.Оказва се обаче,че изникват и дългове,които не са в тоя списък.Засечени са доста схеми за източване на клубът.За това е заведено дело в Швейцария.Това е причината Лупи да поднови медийните си изяви,защото той е страна по това дело.Преди два дена по Ринг ТВ Шабански в рубриката си"60 секунди"направи доста точен анализ на ситуацията с наемите на стадионите.Коментара му завърши с въпроса:"Как така за едни може,а за други не може"?Зададе и някои други въпроси,но май пак не си гледал или не ти изнася това,което си чул.Сега ако имаш да кажеш нещо по същество,го кажи,но ако нямаш-замълчи!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 30 апр 2010 15:38

Аспарух написа:
honda написа:Бях задал един въпрос относно разсрочените задължения?- Нещо няма никаква логика в разсрочването на задълженията. По принцип разсрочването на задължения(да не говорим за отказ да се изплащат) се счита за самоубийствен акт.

Ще ми кажеш ли защо клубове със задължения над 1 милиард евро(Манчестер), с по 600-700 милиона задължения, защо тогава са на върха, продължават, и ще продължат да са на върха?

Когато ми покажиш достоверен документ относно дълговете на Манчестър към Държавата тогава може да си поговорим за тях.
Обикновено при едно разсрочване се плаща "наказателна" лихва ,която не е никак малка -винаги е по-голяма от тази лихва при която може да се направи депозит на същата стойност в която и да е банка. Обратното е невъзможно .

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 30 апр 2010 16:22

Old_death написа:Хондичке,освен да плюеш трябва и да следиш събитията за да можеш малко от малко да бъдеш компетентен,а не само да глаголстваш.Сведенията и расъжденията ми са на базата на това,което е публикувано в медийното пространство като интервюта.Когато Лупи започна отново с медийните си изяви излезе едно интервю с Борисов.По неговоте думи при подписване на договора за покупка на ЦСКА от Титан са описани точно задълженията,които клубът се задължава да изплати и които влизат в цената.Той каза,че тия задължения са много точно описани и приспаднати от цената на клубът,като в договора имало клауза,според която Титан не носят отговорност за задължения,които не влизат в списъка на признатите от Лупи дългове.Оказва се обаче,че изникват и дългове,които не са в тоя списък.Засечени са доста схеми за източване на клубът.За това е заведено дело в Швейцария.Това е причината Лупи да поднови медийните си изяви,защото той е страна по това дело.Преди два дена по Ринг ТВ Шабански в рубриката си"60 секунди"направи доста точен анализ на ситуацията с наемите на стадионите.Коментара му завърши с въпроса:"Как така за едни може,а за други не може"?Зададе и някои други въпроси,но май пак не си гледал или не ти изнася това,което си чул.Сега ако имаш да кажеш нещо по същество,го кажи,но ако нямаш-замълчи!

Благодаря за комплиментите :) . Винаги съм считал,че с теб много добре се разбираме ;) . Не виждам по какъв начин една договорка или клауза в договора между "Титан" и Лупи(апропо кой е страна по договора Лупи или Пр.Митал ;) ?- аз считам Пр.Митал,но това е прекалено сложно за мен :mrgreen: )може да касае задълженията на ПФК ЦСКА АД след като и двете страни "Титан" и Митал/Томов са една страна по отношение на дълговете. Казано по прост начин - задълженията са на ПФК ЦСКА АД и трябва да бъдат изплатени от него, а ако има такава клауза в договора за продажбата на ЦСКА(нещо в което аз се съмнявам -Пр.Митал/Томов са всичко друго но не и глупаци да подпишат такава клауза) ,то тогава настоящите собственици могат да предяват иск към бившите и да се наредят в листата на лицата на които Пр.Митал/Томов дължат пари.Но една такава клауза по никакъв начин не ги освобождава от каквито и да е задължения независимо дали са направени от В.Божков, Пр.Митал/Томов или от тях самите.
Относно делото- първо не знаех ,че Люксембург е в Швейцария ;) .От това ,което беше оповестено и публикувано в някои медии ,собственост на "Титан" беше написано доста по-различно от това ,което твърдиш- че причина за отнемането на лиценза е в управлението на бившите собственици. Както и иска за обезщетение за нанаесени щети и пропуснати ползи енасочен срещу бившите собственици,като виновници за отнемането/недаването на лиценза ,а не към синьото БФС( колко изненадващо :) )
За Т.Шабански- когато извади някакви документи тогава може да говорим. До момента освен с доста пристрастните си и некомпетентни мнения(все пак не е нито икономист нито правист) не ми е направил впечатление. Вече писах по тази тема и пак бих повторил- преди време Баждеков обяви ,че ПФК Левски Ад са направили инвестиции в размер на 14 мил.лв(нещо за което ,той твърди ,че има и съответните документи-лично моето мнение е че направените инвестиции са за максимум 10 мл.лв ;) ),което е наема на ст."Г.Аспарухов" за повече от 50 години. И е напълно нормално да не плащата наем,а направените инвестиции да бъдат приспаднати от наем. ЦСКА искаше да направи ремонт на собствения си стадион по същата схема от Мин.наМС бяха съгласни на подобна схема ,но поисках те да проведат конкурс за ремонт на ст" Българска Армия" и фирмата предложила най-изгодна за собственика (ММС)оферта да го направи,а от "Титан" искаха те да го направят- всеизвестно е че "Титан" имат и собствена строителна фирма. Разбира се от ММС отказаха подобна оферта.Все пак това е тяхно право в качеството им на собственици.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 30 апр 2010 17:34

от honda на 30 Апр 2010 15:38

Аспарух написа:
honda написа:
Бях задал един въпрос относно разсрочените задължения?- Нещо няма никаква логика в разсрочването на задълженията. По принцип разсрочването на задължения(да не говорим за отказ да се изплащат) се счита за самоубийствен акт.

Когато ми покажиш достоверен документ относно дълговете на Манчестър към Държавата тогава може да си поговорим за тях.
Обикновено при едно разсрочване се плаща "наказателна" лихва ,която не е никак малка -винаги е по-голяма от тази лихва при която може да се направи депозит на същата стойност в която и да е банка. Обратното е невъзможно .

Ти с какви официални документи за дълговете на ЦСКА разполагаш,та човек не може да се размине от тебе във форума!

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 30 апр 2010 17:43

[quote][от honda на 30 Апр 2010 16:22 /quote]

Прочетох поста ти през ред и реших,че не си заслужава да си губя времето с теб.Шабански може и да не е правист,но явно ти си,както си и историк,еколог,спортен статистик,строителен техник и какво ли още не.Поне човек остава с такова впечатление,съдейки по какви теми даваш компетентно мнение.Но май ще се окажа прав,че ти си една голяма уста,сложена за украшение върху празна глава!Бягай някъде да рупаш маруля и престани да ми губиш времето!

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 01 май 2010 11:24

Old_death написа:Ти с какви официални документи за дълговете на ЦСКА разполагаш,та човек не може да се размине от тебе във форума!

С официално обявенета информация от ПК по корупция, ПК за МС...-от тази по сериозна информация здраве му кажи ;) , както и от оповестената информация от някои медии ,собственост на собствениците на ЦСКА или от други медии известни с близостта си до ЦСКА - приемам че те в никакв случай не биха оповестили информация злепоставяща ЦСКА.
Относно броя на коментарите ми-доколкото имам познания по математика твоите коментари са повече от 5 пъти повече от моите за приблизително един и същ период от време. ;)

Върни се в “ЦСКА”