football.total написа: Абе тикво как хайде обясни ми как така Велбъжд си закупи Локомотив според теб след като беше закрит като отбор и продължи да съществута като Локомотив бе?
"Тикво"?!? Това ли роди гениалната ти мисъл? Освен да обиждаш и да лъжеш с нещо друго занимаваш ли се? Надявам се да намериш малко свободно време и да прочетеш следното:
ДВ, бр. 102 от 27.11.2001 г.
"Пловдивския окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с член 231, ал. 3 Т3 С решение № 4460 от 24.12.2001 г. по ф.д. № 2527/2001 вписва промени за ПФК Велбъжд – АД
- Вписва ново седалище и адрес на управление – Пловдив, кв. Лаута, стадион “Локомотив”;
- Влива ПФК Локомотив – Пловдив – АД, в ПФК Велбъжд – АД
- Вписва прекратяване, без ликвидация на ПФК Локомотив – Пловдив – АД, чрез вливането му в ПФК Велбъжд – АД
- Промяна наименованието на приемащото дружество на ПФК Локомотив Пловдив – 1936 - АД"
Сега ще си малко по-запознат с това кой кого е купил. Което в крайна сметка не означава нищо! Феновете на Локомотов Пд са убедени, че това е техния отбор, което е най-важното в случая. Аз уважавам противника и зачитам неговото мнение!!! Наистина по онова време, това бяха административните варианти, Жоро Илиев да прехвърли на Локото лиценза и договорите на играчите си от Кюстендил в Пловдив. Искаше по-голям клуб с преданна публика и го получи. Спорта сблъсък на умения ли е, или на това кой кога и как е създаден? И ти като не си нито фен на пловдивски отбор, нито си запознат с историята, традицията и магията на пловдивския футбол, какво си седнал да обиждаш и да всяваш напрежение? От такива като теб се поражда омраза, която в крайна сметка ми пречи да заведа сина си на стадиона! Никакъв респект не заслужаваш! Срамиш емблемата на клуба от англия, която си сложил на профила.