Официално: САМО ЦСКА плаща наем за стадион

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
SAMP
Контакти:

Re: Официално: САМО ЦСКА плаща наем за стадион

Мнениеот SAMP » 29 апр 2010 12:16

Old_death написа:
от fakhir на 29 Апр 2010 11:20

stannn написа:
...Да ви припомням ли пак "Българска армия" къде се намира и преди модернизирането му преди много години кой стадион е бил там.....

Припомни ни Банго и не забравяй да припомниш и на мястото на "Васил Левски" кой стадион е бил, както и на "Руски паметник" - единствените игрища, за които клубовете са имали дори нотариален акт, и защо сега клубове емблема на София, като Славия и Левски, са изтикани в покрайнините на София?

В предишния си пост бях дал историята на стадионите на ЦСКА и на Левски,но за пореден път няма кой да чете.На мястото на стадион Българска армия е имало игрище още преди дядо ти да е започнал да се опипва ;) Ако беше се постарал да понаучиш малко историята,нямаше да пишеш глупости и да се излагаш като кифла.
На 27 януари 1925 г. софийска община отпуска „за вечни времена“ място в местността „Пустиняна“ в Борисовата градина на отбора на АС-23 като компенсация за отнемането на игрищата на които играят Атлетик, Слава и ОСК преди обединението им.

Знаеш ли за кои отнети игрища на посочения клуб "Слава" става въпрос?Иде реч за това игрище,което е отнето от клуба и е дадено на Левски и е кръстено "Игрище Левски"!След това тоя терен е отчужден във връзка със строежа на Националния стадион и на клубът е дадено петно за строеж на Герена.За да ти светне в мозъчето ще те информирем,че през 1925 година,когато е започнал строежа на първия стадион,на чието място се намира сега стадион Българска армия,района на строежа е бил точно толкова в покрайнините,колкото е бил и Герена през 1960 година,когато е даден терена на Герена за строеж на стадион Георги Аспарухов,но тук става въпрос за 35 години разлика,през които София се е разраствала!Не забравяй,че и Левски е бил обесен в покрайнините на София върху бунището на града.Сега паметника му(той е горе долу на мястото на обесването му) е почти в центъра на града!Все още се пази нотариалния акт за собствеността на стадион Българска армия от АС 23,докато такъв за собственост на Левски за стадиона на Герена аз поне не съм виждал!

Човече,по-големи глупости от тези които пишеш ти не съществуват!!!Честно да ти кажа и ГА е по-умерен!!Единственото,което ме спира да споря с теб е това,че в една тема спомена за сериозни здравословни проблеми,които имаш/или имал ;)Само едно ще ти кажа:Бъди здрав и не се занимавай с глупости ;)
"681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!"

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 29 апр 2010 12:18

[offtopic]от tprodanov на 29 Апр 2010 11:54

Това са още по-големи глупости. Игрището на Слава никога не е било тяхно. На тях им е отстъпено право на строеж, и като всяко право на строеж то има срок. Вместо игрище, заради бездействие се е получило сметище. Една година СЛЕД изтичане на този срок, терена се преотстъпва на Левски.[/offtopic]
С тебе май сме водили вече веднъж тоя спор,но гледам че временото ти отсъствие от тук не те е променило.Ще ти напомня една извадка от мой предишен пост с изрезка от вестник от 1930 година.Там доста ясно е посочено кой е бил собственик на това игрище,кой го е ползвал после и дали да вложени средства в терена.Искам да се извиня за една допусната неточност в предишния си пост.Объркал съм имената на клубовете,чиято собственост е било игрището,което по късно е дадено на Левски,но това не променя нещата,защото и двата клуба са съучередители на АС 23.
ВЕСТНИК СПОРТ,ГОДИНА 10-ТА,ЦЕНА 2 ЛЕВА,СОФИЯ,ПЕТЪК 15 СЕПТЕМВРИ 1933 ГОДИНА:

Самото име на Офиц.сп.клуб АС 23 вече говори за твърде интересното и пълно с поука минало на клуба.Тук ще дадем кратки исторически бележки за възникването и развоя на НАЙ-ГОЛЯМИЯ ПО НАСТОЯЩЕМ СПОРТЕН КЛУБ У НАС!
През 1913 година бяха положени основите на с.к.Футбол с председател покойния ИВ.Матничев.Игрището му бе на сегашния стадион на АС 23.През 1915 година група младежи с европейска спортна култура,начело със Зл.Жечков,Чоки Момчилов,Братя Сърмаджиеви,Ив.Иванов,Братя Нинови и др.,образуваха с.к.Атлетик.
След войната ,през пролетта на 1919 г,Клуб Футбол Атлетик и една група от дейци и активни членове на Славия се обединяват под името Атлетик.В групата на Славия личаха имената на А.Атанасов(Аго),П.Грозданов,В.Тошков(Бънето),Ф.Михайлов и др.ТАКА СЪЗДАДЕНИЯ КЛУБ АТЛЕТИК ПОЛУЧИ ЗА ИГРИЩЕ МЯСТОТО,НА КОЕТО СЕГА СЕ НАМИРА ИГРИЩЕ ЛЕВСКИ Тук Атлетик още преди войната изразходва над 4000 златни лева за подравняване на мястото .
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 29 апр 2010 12:24

[quoteЧовече,по-големи глупости от тези които пишеш ти не съществуват!!!Честно да ти кажа и ГА е по-умерен!!Единственото,което ме спира да споря с теб е това,че в една тема спомена за сериозни здравословни проблеми,които имаш/или имал Само едно ще ти кажа:Бъди здрав и не се занимавай с глупости ][/quote]

Кое са глупости и какво общо имат здравословните ми проблеми със спора?Единствената глупост е,че се ровя като грешен дявол по архиви,подплащам всичките си твърдения с факти и все още не ми е писнало да се занимавам с брътвежите на някои индивиди тук!Това наистина е голяма глупост от моя страна.Говореше се за собственост на стадион.Аз мога да ти пратя снимка на нотариалния акт за собствеността на Българска армия.Може ли някой син фен да ми върне жеста и да видя документите за собствеността на Левски за всички спортни обекти,към които предявява апетити!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
SAMP
Контакти:

Мнениеот SAMP » 29 апр 2010 12:31

Old_death написа:[quoteЧовече,по-големи глупости от тези които пишеш ти не съществуват!!!Честно да ти кажа и ГА е по-умерен!!Единственото,което ме спира да споря с теб е това,че в една тема спомена за сериозни здравословни проблеми,които имаш/или имал Само едно ще ти кажа:Бъди здрав и не се занимавай с глупости ]

Кое са глупости и какво общо имат здравословните ми проблеми със спора?Единствената глупост е,че се ровя като грешен дявол по архиви,подплащам всичките си твърдения с факти и все още не ми е писнало да се занимавам с брътвежите на някои индивиди тук!Това наистина е голяма глупост от моя страна.Говореше се за собственост на стадион.Аз мога да ти пратя снимка на нотариалния акт за собствеността на Българска армия.Може ли някой син фен да ми върне жеста и да видя документите за собствеността на Левски за всички спортни обекти,към които предявява апетити![/quote]

Нервите влошават здравето ;)
Ти ще представиш нотариален акт за АС-23,а вие сте Цска или бъркам?!?!Нашият стадион е построен главно от фенове на клуба(дарения и работа).Ок земята може да не е наша,но само заради това,че сме си направили стадиона със собствени средства,заслужаваме да не плащаме наем ;)
"681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!"

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 29 апр 2010 12:36

Old_death написа:[quoteЧовече,по-големи глупости от тези които пишеш ти не съществуват!!!Честно да ти кажа и ГА е по-умерен!!Единственото,което ме спира да споря с теб е това,че в една тема спомена за сериозни здравословни проблеми,които имаш/или имал Само едно ще ти кажа:Бъди здрав и не се занимавай с глупости ]

Кое са глупости и какво общо имат здравословните ми проблеми със спора?Единствената глупост е,че се ровя като грешен дявол по архиви,подплащам всичките си твърдения с факти и все още не ми е писнало да се занимавам с брътвежите на някои индивиди тук!Това наистина е голяма глупост от моя страна.Говореше се за собственост на стадион.Аз мога да ти пратя снимка на нотариалния акт за собствеността на Българска армия.Може ли някой син фен да ми върне жеста и да видя документите за собствеността на Левски за всички спортни обекти,към които предявява апетити![/quote]

Левскарите са свикнали да изработват тези,без да ги аргументират!Това е някъв лош техен навик!Левскаринът е свикнал да говори неща наизуст!Левскаринът е свикнал да говори това,което дядо му е говорил като е бил малък!Левскаринът е свикнал да обвинява другите като ги нарича ''лоши комунисти'' като си няма и грам идея какво означава ''комунизъм'',защото като идват ''спасителите'' след 1989 и обвиняват комунистите за всичко (и народа намрази комунизмът без дори изобщо да се замисли защо),а в същото време ''спасителите'' са същите като комунистите!И след това идват ''социалистите'' и обвиняват ''спасителите'' за всичко!Са дойде и бат Бойко и обвинява ''социалистите'' за всичко!И така до безкрай...!Всички са едни и същи и всички искат властта в свой ръце но това е дълга и болна тема!
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 29 апр 2010 12:43

ЦСКА трябва да плаща наем защото стадиона не е техен!!! Но ги разбирам и от ЦСКА оплакват се защото за това "бунище" да ти искат наем е нагло. Но явно нито ЦСКА нито министерството имат желание да пооправят тази развалина. Жалкото е че този стадион е на пъпа на София и на 200м от националния стадион. Министерството казват че нямат пари, те и ЦСКА нямат, но казват че друга е причината - не бил техен. Не бил техен ама 60г. вече играят все на него и то както се оказва без да си плащат наема и никой не ги е изгонил, нали. Така, че никой не им пречи да го ремонтират, друг е въпроса, че нямат пари за това и само се оправдават!!!

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 29 апр 2010 12:52

Old_death написа:[offtopic]от tprodanov на 29 Апр 2010 11:54

ВЕСТНИК СПОРТ,ГОДИНА 10-ТА,ЦЕНА 2 ЛЕВА,СОФИЯ,ПЕТЪК 15 СЕПТЕМВРИ 1933 ГОДИНА:

Самото име на Офиц.сп.клуб АС 23 вече говори за твърде интересното и пълно с поука минало на клуба.Тук ще дадем кратки исторически бележки за възникването и развоя на НАЙ-ГОЛЯМИЯ ПО НАСТОЯЩЕМ СПОРТЕН КЛУБ У НАС!
През 1913 година бяха положени основите на с.к.Футбол с председател покойния ИВ.Матничев.Игрището му бе на сегашния стадион на АС 23.През 1915 година група младежи с европейска спортна култура,начело със Зл.Жечков,Чоки Момчилов,Братя Сърмаджиеви,Ив.Иванов,Братя Нинови и др.,образуваха с.к.Атлетик.
След войната ,през пролетта на 1919 г,Клуб Футбол Атлетик и една група от дейци и активни членове на Славия се обединяват под името Атлетик.В групата на Славия личаха имената на А.Атанасов(Аго),П.Грозданов,В.Тошков(Бънето),Ф.Михайлов и др.ТАКА СЪЗДАДЕНИЯ КЛУБ АТЛЕТИК ПОЛУЧИ ЗА ИГРИЩЕ МЯСТОТО,НА КОЕТО СЕГА СЕ НАМИРА ИГРИЩЕ ЛЕВСКИ Тук Атлетик още преди войната изразходва над 4000 златни лева за подравняване на мястото .

Не виждам по някакъв начин тази извадка да оборва това, което аз казах. Подравнено е и после? Може би не е превърнато в сметище? Направен ли е стадион? Направено ли е игрище? Не е. Срока е минал, взето е, не за да бъде дадено на Левски, взето е, защото клуба не си е изпълнил задълженията. Дадено е на Левски една година след това.
А ако пратиш нотариален акт, че армията е собственост на ЦСКА ще е доста впечатляващо, и обещавам аз лично, като Левскар да пиша писма до министъра на отбраната да ви върне стадиона.

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 29 апр 2010 12:59

tprodanov написа:
Не виждам по някакъв начин тази извадка да оборва това, което аз казах. Подравнено е и после? Може би не е превърнато в сметище? Направен ли е стадион? Направено ли е игрище? Не е. Срока е минал, взето е, не за да бъде дадено на Левски, взето е, защото клуба не си е изпълнил задълженията. Дадено е на Левски една година след това.
А ако пратиш нотариален акт, че армията е собственост на ЦСКА ще е доста впечатляващо, и обещавам аз лично, като Левскар да пиша писма до министъра на отбраната да ви върне стадиона.

[offtopic]Май че отиде да го търси... :lol: :lol: :lol: Ако случайно го намери да не се учудиш на него да пише АС 23, а не цска 8-)[/offtopic]
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
suni

Мнениеот suni » 29 апр 2010 13:00

Спортното министерство ще провери как стадион “Георги Аспарухов” е отдаден без пари и без срок на ПФК “Левски” по време на правителството на Стефан Софиянски. За същото в момента ПФК ЦСКА дължи на ведомството 1,6 милиона лева за наем на базата, която ползва. Игрището на “сините” се водеше към МВР и бе отдадено с акт на областния управител на София.

Четвъртък, 8-ми Октомври 2009
Прокобо мръсна, върви на майната си! Изображение

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 29 апр 2010 13:02

suni написа:Спортното министерство ще провери как стадион “Георги Аспарухов” е отдаден без пари и без срок на ПФК “Левски” по време на правителството на Стефан Софиянски. За същото в момента ПФК ЦСКА дължи на ведомството 1,6 милиона лева за наем на базата, която ползва. Игрището на “сините” се водеше към МВР и бе отдадено с акт на областния управител на София.

Четвъртък, 8-ми Октомври 2009

:) Въобще не е за същото. Освен Армията ползвате и 4км и Панчарево. Наемът, който дължите е за 3те обекта. Проумейте го най-накрая!!!
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Върни се в “ЦСКА”