ПОКАЗАХА ПЛАНОВЕТЕ НА НОВИЯ СТАДИОН!

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
asenkolev
Контакти:

Re: ПОКАЗАХА ПЛАНОВЕТЕ НА НОВИЯ СТАДИОН!

Мнениеот asenkolev » 28 апр 2010 13:55

sky1 написа:Във ВИАС съм завършил :).Как едикой си инженер бил всъщност архитект.Или си инженер,или си архитект,или и двете.Но за жалост за да си и двете трябва да поучиш много,а в инфото за човека пише ,че е завършил архитектура.ССС и архитектура са корено различни професии.Нито архитект може да бъде инженер,нито инженер да бъде архитект.И преди да пиша,проверих реализираните обекти на инженера-архитект.Нито един значим или голям обект.Само виж кой са му възложителите-нито едно голямо име.А и вероятно голяма част от тези сгради са си останали само на идейна фаза.Защото едва около половината от сградите достигат до работна такава,но нека не задълбаваме.Може би успеха му е онова подобие на паметник до Римския стадион.

Има много архитекти дето са учили 3-4 години ПГС и след архитектурата се сетят и си го довършат и стават, и архитекти, и инженери. Има такива случаи. А пък в Чехия примерно там специалноста е обща и излизат с обща квалификация архитект-инженер.

Иначе по проекта, като архитект бих по питал къде са му паркингите. Иначе за българските стандарти е добре.
Изображение
Голфо е за нас, тройката за вас!!!
asenkolev написа:В света има два вида футболни отбори - Барселона и всички останали!

Потребителски аватар
asenkolev
Контакти:

Мнениеот asenkolev » 28 апр 2010 13:57

asenkolev написа:
sky1 написа:Във ВИАС съм завършил :).Как едикой си инженер бил всъщност архитект.Или си инженер,или си архитект,или и двете.Но за жалост за да си и двете трябва да поучиш много,а в инфото за човека пише ,че е завършил архитектура.ССС и архитектура са корено различни професии.Нито архитект може да бъде инженер,нито инженер да бъде архитект.И преди да пиша,проверих реализираните обекти на инженера-архитект.Нито един значим или голям обект.Само виж кой са му възложителите-нито едно голямо име.А и вероятно голяма част от тези сгради са си останали само на идейна фаза.Защото едва около половината от сградите достигат до работна такава,но нека не задълбаваме.Може би успеха му е онова подобие на паметник до Римския стадион.

Има много архитекти дето са учили 3-4 години ПГС и след архитектурата се сетят и си го довършат и стават, и архитекти, и инженери. Има такива случаи. А пък в Чехия примерно там специалноста е обща и излизат с обща квалификация архитект-инженер. Лично аз иамх колежка, която беше завършила ПГС, беше натрупала и стаж 3-4 години и влезе при нас архитектура и сега е и архитект и инженер.

Иначе по проекта, като архитект бих по питал къде са му паркингите. Иначе за българските стандарти е добре.
Изображение
Голфо е за нас, тройката за вас!!!
asenkolev написа:В света има два вида футболни отбори - Барселона и всички останали!

sky1
Контакти:

Мнениеот sky1 » 28 апр 2010 14:20

Напълно съм сагласен с теб и на мен местата за паркиране ми направиха впечетление ,а също ,че изхода и входа е един ,но щом така са решили.Да може инженера да стане архитект,но си трябва бая учене-8-9 години,а като се има впредвид,че малко хора завършват навреме,вероятно може и 12 години да изкараш.А за практиката инженер-архитект и в БГ е има в едно друго строително училище.
Мен ме подразни факта,че статията беше написана малко през пръсти.И нещата се размиваха,но пак казвам успех за начинанието на локомотивци,но също така и пожелавам да гледат добре това което им предлагат.Да не станат училище за лаици.

Потребителски аватар
vantm
Контакти:

Мнениеот vantm » 28 апр 2010 14:25

Часът е: 18,00
Денят е: неделя 02 май 2010
Мястото е: Стадион ЛОКОМОТИВ парк Лаута
Градът е: Пловдив
BULGARIA

Никой няма право да отсъства
Никой няма право да не Вярва
САМО ЛОКО
НЕ СЕ МИСЛИ ЗА НАЙ-УМНИЯ, ТУК ВСИЧКИ РАЗБИРАТ ОТ ФУТБОЛ

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 28 апр 2010 15:18

asenkolev
Иначе по проекта, като архитект бих по питал къде са му паркингите.

Предвидените паркинги са покрити (два на брой) и са с общ капацитет (ако правилно съм разбрал) около 850 автомобила като към тази бройка е включен и открития паркинг зад централната трибуна, който е за около 50 коли.... Единят (по-големият) е сградата, която се вижда зад Северната трибуна, а другият, който е значително по-малък, е зад госуващият сектор.... Мен ако питате това с тези закрити паркинги, така направени си малко неудобно, но вероятно е търсено решение, което да може а се реализира и да покрие изискванията!!!

Момчета... незнам доколко имате основание да определяте кой-какъв е, но да ви кажа, че този човек се е постарал доста сериозно... Все пак към момента това е ИДЕЕН ПРОЕКТ!!! Оттук нататък за да видим доколко са сериозни намеренията на ръководството ни ще трябва да изчакаме дали ще бъде зададено ВТОРОТО ПО-ВАЖНО ЗАДАНИЕ, а имено изготвянаето на РАБОТНИЯ ПРОЕКТ!!! За мен това е КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ за НАМЕРЕНИЯТА на ръководството ни дали ще се строи или няма да се строи този стадион!!!
Изображение

theprideofplovdiv
Контакти:

Мнениеот theprideofplovdiv » 28 апр 2010 17:01

Моля те,само недей да обсъждаш хората за това кой е лаик и кой не!Плюс това аз не мисля,че ти имаш повече проекти от него или пък си по-добър.Ако си работил с човека тогава давай мнения.Освен това не гледай сайта му,той има много обекти,които не са в сайта.Колкото до комбинацията-архитект+инженер,това са най-добрите специалисти в цял свят!

sky1
Контакти:

Мнениеот sky1 » 28 апр 2010 17:13

Не искам да давам оценка на някой.И колко пъти да ти повтарям,че ако не завършиш ПГС няма как да станеш архитект-инженер.Магистратура по архитектура не ти дава инженерна диплома.И глупост е да кажеш,че инженера-архитекти били най-ценни в цял свят.Бил сам в чужбина и там политиката на университетите е да деференцират студентите още в началните курсове.Така например ПГС инженерите се делят на технолози,конструктори и кадинженери(чертожници).Строителството не е като продаването на обувки и колкото си по тясно специализиран толкова по-добре.Не искам да се заяждам и не го приемай така,но по принцип ,когато човек се представя го прави с най-доброто.Недай си Боже,най-доброто му творение да е площад -градинка в Карлово и статуя ,на която всички се подиграват.Сори,че разводнихме темата.
Иначе по нея-обърнете внимание на подстъпите на стадиона,ако се излиза само от едно място ще е лудница.

theprideofplovdiv
Контакти:

Мнениеот theprideofplovdiv » 28 апр 2010 18:16

sky1 написа:Не искам да давам оценка на някой.И колко пъти да ти повтарям,че ако не завършиш ПГС няма как да станеш архитект-инженер.Магистратура по архитектура не ти дава инженерна диплома.И глупост е да кажеш,че инженера-архитекти били най-ценни в цял свят.Бил сам в чужбина и там политиката на университетите е да деференцират студентите още в началните курсове.Така например ПГС инженерите се делят на технолози,конструктори и кадинженери(чертожници).Строителството не е като продаването на обувки и колкото си по тясно специализиран толкова по-добре.Не искам да се заяждам и не го приемай така,но по принцип ,когато човек се представя го прави с най-доброто.Недай си Боже,най-доброто му творение да е площад -градинка в Карлово и статуя ,на която всички се подиграват.Сори,че разводнихме темата.
Иначе по нея-обърнете внимание на подстъпите на стадиона,ако се излиза само от едно място ще е лудница.

Абе,ти малоумен ли си??В света най-ценени са специалистите,които са с 2 висши,1 за инженер,1 за архитект!Защо повтаряш 1 и също постоянно,не мога да разбера.Ако си строителен инженер много добре знаеш за какво говоря.

sky1
Контакти:

Мнениеот sky1 » 28 апр 2010 19:24

Ех,ех как да не повтарям като не разбираш от дума.Две висшета в УАСГ се изкарват за 10 години(и двете са по магистарски програми,тоест няма само бакалавар).Ако станеш на 30 и още учиш то какво да говорим.Никаде в нормалните страни не се учи нещо различно от това което си завършил,а се специализира.Напримерно в МИТ,най-елитния инженерен университет,няма архитектура.А и за господина ,който говорим е завършил САМО архитектура,за това се чудя какво искаш да ми докажеш.Това ,че някой го е написал инженер,не го прави такъв.
Започнах да пиша по темата,само за да поправя пишещия статия,да не смесва термините.
И нека ти разкажа една история за Жорето Илиев,как едно време му паднала ламарината на една от бензиностанциите в Кюстендил.Та после неговите хора вместо да намерят инженера,хванали и набили архитекта.
В този ред на мисли,може би единствения ,който е мислил за стадиона е бил той.Знам го поради факта,че докато бях на края на следването си(2004),бях на изпит пре един от добрите специалисти по обследване на конструкции.Та докато ме изпитваше му се обади негов колега,с който обсъждаха кога да правят обследването на стадиона ви.А след това ,при добри резултати и реконструкция.Защото реално погледнато архитекта може да драска всичко,но ако насипите под трибуните за нищо нестават,ще си остане с картинките.И пак казвам искрено ви желая успех,но не вярвайте на всичко което ви се казва.

Потребителски аватар
stioks
Контакти:

Мнениеот stioks » 28 апр 2010 20:27

Момче явно си некадърен :? Как разбра кои са реализираните му обекти като в сайта няма таква информация ?!? ела до Пловдив, заинтересувай се и тогава пиши.
Относно стадиона...ще има два подстъпа, за да покрие изискванията за лиценз от уефа

Върни се в “Локо Пловдив”