Не говорете с извънземни!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Re: Не говорете с извънземни!

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 19:07

Дафкез , едното изобщо не пречи на другото . Да мечтаеш е хубаво , но защо трябва да пречи на вярата ?
Казваш , че съм с промит и ограничен мозък , така ли ? И според теб нямам никакви други интереси , така ли ? Лъжеш се , просто не мога да разбера защо твоите доказателства трябва задължително да оспорват нещо отдавна прието ? Защо трябва да изместят религията ?
Българите под османска власт не са се съхранили с логика и факти , а с вяра - вярата в Бога и вярата в Освобождението . И същевременно са мечтаели за едно свободно отечество , в което ще могат да живеят според традициите и обичаите си . Това не се ли препокрива с твоето мнение ? Мислиш си , че за да откриеш нещо ново , трябва да оставиш всичко друго зад себе си , така ли ?
Пак те питам - какво разбираш под промит мозък ? И по какъв начин вярата пречи на начина на живот на човека ?
Ако питаш мен , тя по-скоро го улеснява .
Недей да говориш за собствено мнение , защото ти робуваш на една теория за маймуните и явно никога няма да се освободиш от нея . Еволюцията при теб специално още не е започнала , няма и да се осъществи . :lol: Ограниченият начин на мислене не стимулира мисловната дейност и води до закърняване . Всички като теб сте просто жалки отстрани . Твърдите , че сте свободни от вярата , защото така ви е по-лесно , но всъщност вие робувате на бръщолевици на шарлатани . Бих цитирал Алберт Айнщайн в този случай , сигурно се сещаш кой израз бих избрал .
След време ще пораснеш и ще откриеш сам истината , заблуждението ти , породено от излишна агресия , също ще изчезне . Поне се надявам :roll:
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 19:20

Кашчей написа:Някой виждал ли е домът Господен на Земята?Ако не, значи той не е на Земята, ерго Господ е извънземен, щом не живее на Земята.
1Зийгфрид говори с 2Господ, което означава, че говори с извънземен ;) :mrgreen:

Много ми е интересно, от какъв зор трябва да вярвам в еврейската митология, и то сляпо и безрезервно3.С какво Библията е повече от Старогръцките легенди и митове, или с източните такива?На този тъй вярващ съфорумец ще задам само един въпрос-4Как според него са се изхранвали живите същества в Ноевия ковчег, след като е имало само по един чифт от всеки вид, с изключение на хората?

1.Не се научи да пишеш .Тц тц тц .
2.По-голям тъпизъм не бях чувал за последния месец.
3.Малко хора вярват в чудовища като хидрата , минотавъра и ладона , но ти правиш изключение :lol:
4.За отгонора на подобен елементарен въпрос биха се сетили около 5 999 999 999 души на тази планета . Без теб , разбира се .

Намери се кой да дава акъл . :mrgreen:
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 19:21

В един от предните си постове, не знам дали си видял, написах черно на бяло, че уважжавам религията за това, което е била. Аз съм човек, на който му е интересна историята по принцип, а не можем да отречем ролята на религията в нея. Написах също, че уважавам религията, като една от причините да не говорим турски. Но дотук. За мен лично християнството е изиграло своята роля, и в този си вид не може да помага повече на хората. Разбери, че хората сега са много различни от хората преди 2000 години, когато е била съставяна тази книга. Религията трябва или да се промени, за да отговаря на потребностите на съвременния човек, или да отстъпи, защото в този си вид тя ни дърпа назад към тъмните векове и носи почти само зло. Вярата е инструмент, създаден от човека, за постигане на вътрешен мир, разбираш ли, не Бог е създал хората, хората са създали Бог, символа, идеята за Бог, защото са имали нужда от него, имали са нужда да обяснят необяснимото в света им, и дълго време това им е носило душевен мир. Библията не трябва в никакъв случай да се приема като нещо повече от "наръчник" как да бъдем добри хора. А хора като теб я взимат безумно сериозно, не смятам, че това е идеята. Аз може да съм атеист, но съм сигурен, че Иисус е реално съществувало лице. Просто търся да извлека поуките от житието му, а не да приемам всичко в книгата буквално и като някакъв закон. Да вярваш на всяка една дума в тази книга, наистина, трябва да нямаш мозък. Трябва да се чете между редовете и да намериш поуката, а не да вярваш сляпо на преувеличенията на едновремешни професионални разказвачи.

Аз съм заблуден? Еволюционната теория е подкрепена от много повече факти, отколкото вълшебните приказки, в които ти вярваш. Все едно, един ден и двамата ще си отидем от този свят, и ще разберем кой крив, кой прав.
Последна промяна от dafquezz на 27 апр 2010 19:24, променено общо 1 път.

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 27 апр 2010 19:22

Абе Вие още ли се драпате тука? Никой няма да отстъпи. Не го ли разбрахте?
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 19:29

dafquezz написа:В един от предните си постове, не знам дали си видял, написах черно на бяло, че уважжавам религията за това, което е била. Аз съм човек, на който му е интересна историята по принцип, а не можем да отречем ролята на религията в нея. Написах също, че уважавам религията, като една от причините да не говорим турски. Но дотук. За мен лично християнството е изиграло своята роля, и в този си вид не може да помага повече на хората. Разбери, че хората сега са много различни от хората преди 2000 години, когато е била съставяна тази книга. Религията трябва или да се промени, за да отговаря на потребностите на съвременния човек, или да отстъпи, защото в този си вид тя ни дърпа назад към тъмните векове и носи почти само зло. Вярата е инструмент, създаден от човека, за постигане на вътрешен мир, разбираш ли, не Бог е създал хората, хората са създали Бог, символа, идеята за Бог, защото са имали нужда от него, имали са нужда да обяснят необяснимото в света им, и дълго време това им е носило душевен мир. Библията не трябва в никакъв случай да се приема като нещо повече от "наръчник" как да бъдем добри хора. А хора като теб я взимат безумно сериозно, не смятам, че това е идеята. Аз може да съм атеист, но съм сигурен, че Иисус е реално съществувало лице. Просто търся да извлека поуките от житието му, а не да приемам всичко в книгата буквално и като някакъв закон. Да вярваш на всяка една дума в тази книга, наистина, трябва да нямаш мозък. Трябва да се чете между редовете и да намериш поуката, а не да вярваш сляпо на преувеличенията на едновремешни професионални разказвачи.

1.Категорично невярно . Чудеса стават и днес , стига да се вярва в тях .
2.Точно заради вас няма да се промени и не сме ние като цяло тези , които могат да взимат такива решения . Това , че на много хора им е трудно да следват ценностите и завета на Бог , не е причина за такава промяна .
3. Сам се досещаш , че не приемам подобно нещо .
4.Едното - търсенето изобщо не пречи на другото - съдържанието и приемането на всичко . Един християнин не бива и да си помисля изобщо за оспорване на могъществото и чудесата на Бог .

Ето какво ще стане сега - вижда се , че говорим на различни езици . В моите аргументи изтъквам ролята на Бог в нашето съществуване , а ти го отричаш . Запомни , че спор между патриот и антипатриот , вярващ и атеист не съществува като понятие .

Нямам намерение да убеждавам когото и да било . Всеки да вярва в каквото иска . Но спорът няма как да завърши .
Всичко добро .

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 19:36

Знаеш ли, прав си за едно нещо - отнасях се твърде агресивно, за което съжалявам. Искам да ти задам един последен въпрос. Наскоро четох, че има свещеници в България, които разубеждават роднините на починали хора да даряват органите им, които биха спасили не един живот. Какво е твоето мнение за това?

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 19:49

dafquezz написа:Знаеш ли, прав си за едно нещо - отнасях се твърде агресивно, за което съжалявам. Искам да ти задам един последен въпрос. Наскоро четох, че има свещеници в България, които разубеждават роднините на починали хора да даряват органите им, които биха спасили не един живот. Какво е твоето мнение за това?

Не съм чувал за такова нещо . Но все пак мисля , че би било хубаво да се дари орган , за да бъде спасен живот . Така е редно според мен , но незнам защо са постъпили така ? Трябва ми повече инфо по случая и да чуя двете гледни точки .

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 27 апр 2010 20:31

Да се кажа само за едно писано е в библията за сатаната ,сега майка ми донесе една книга с въпроси и отговорите в библията :
1.Какво говорят писанията за Сатаната преди неговоро падане?Какво ни се казва да е било причината за падането му?
......"Ти беше херувим,помазан да осеняваш;.....Ти беше съвършен в постъпките си от деня когато бе създаден,догдето се намери безаконие в тебе....Сърцето ти се надигна поради хубостта ти". Йезекил 28:14-17
2.До какво доведе бунтуването на Сатаната?
...."И станан война на небето...И биде свален големият змей..на земята ,а заедно с него бидоха свалени и ангелите му". Откровение 12:7-9
3.Колко напълно ще бъде погинването на нечестивите?
....."Бойте се повече от Оногова ,който може и душата и тялото да погуби в геената(пъкъла)". Матея 10:28

Това е ,иначе си оставам на същото мнение като преди!
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 апр 2010 20:41

Siegfried написа:
Кашчей написа:Някой виждал ли е домът Господен на Земята?Ако не, значи той не е на Земята, ерго Господ е извънземен, щом не живее на Земята.
1Зийгфрид говори с 2Господ, което означава, че говори с извънземен ;) :mrgreen:

Много ми е интересно, от какъв зор трябва да вярвам в еврейската митология, и то сляпо и безрезервно3.С какво Библията е повече от Старогръцките легенди и митове, или с източните такива?На този тъй вярващ съфорумец ще задам само един въпрос-4Как според него са се изхранвали живите същества в Ноевия ковчег, след като е имало само по един чифт от всеки вид, с изключение на хората?

1.Не се научи да пишеш .Тц тц тц .
2.По-голям тъпизъм не бях чувал за последния месец.
3.Малко хора вярват в чудовища като хидрата , минотавъра и ладона , но ти правиш изключение :lol:
4.За отгонора на подобен елементарен въпрос биха се сетили около 5 999 999 999 души на тази планета . Без теб , разбира се .

Намери се кой да дава акъл . :mrgreen:

Всичките ти отговори са като на йезуит-тоест няма никакъв конкретен и смислен отговор, но не ме учудва това, защото е типично за сляпо вярващ в нещо, не само в Библията!

За вярата ми в Минотавъра, Лернейската хидра и Ладона не съди само по въпроса ми, защото аз харесвам такива истории, но не твърдя, че вярвам в тях, докато ти вярваш, че жената на Лот е станала на стълб от сол, да не говорим, че май в Библията не е баш забранен инцеста, защото нечии дъщери са пожелали баща си, за да се продължи родът човешки (разбирай еврейски), а ти и в това вярваш.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 27 апр 2010 20:42

за любителите на българския земен футбол

гледайте след малко извънземните Байерн и Лион какви извънземни пасове повече от 30 метра ше си подават и ще спират топката по извънземен начин. и игрището няма да им е голямо !!! :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”