Не говорете с извънземни!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Re: Не говорете с извънземни!

Мнениеот Love_ » 27 апр 2010 02:09

nemo написа:Siegfried никъде, в нито едно мое изречение, в нито една моя дума, не съм казал, че съм атеист. И престани да съдиш хората, според това в което трябва да вярваш има един единствен, който има право да го прави!
Продължаваш да демонстрираш, тотално неразбиране на религията с която ПАРАДИРАШ.

dafquezz това е утопия!
Как без зло ще разпознаеш добро? Как без мрак ще видиш светлина?
Единствения шанс това да се случи, е да се върнем в зората на времето, в началото, в мрака!

А ако началото е било мрак, възможно ли е края да е светлина и всъщност това което казваш да не е утопия? :)

По-добре младежи(предполагам е такъв) като Siegfried, отколкото някакви смешници, които не вярват в нищо и в тях не се възпитават никаква ценносна система ! Дали Мойсеи е разцепил морето, никои не може да каже със сигурност. Щом едно нещо се е запазило хилядолетия сигурно има нещо вярно в това. Вие се помислете с начина, по който живеете
дали ще ви помнят и 30 минути след смърта Ви. Повечето от вас нямат и елементарния капацитет да обсъждат тези теми. Тръгнали да ми обесняват, че религията е за манипулиране на масите, пък ми обеснявате за някакви филми да гледаме. Момчета телевизията и филмите са най-лесния манипулатор над масата. Правете разлика между католици, протестанти, сектанти и православни христяни !
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 02:12

Най-големия враг на невежия религиозен фанатик са съмненията, просто защото го плашат до смърт. Не случайно повечето религии учат на покорство, да мълчиш, да вярваш сляпо и да не мислиш. Мисленето е проблем за вас, защото поражда въпроси, чиито отговори вие знаете, но не харесвате. Нормално е, хората са интелигентни и се съмняват в неща, които никой не е доказал и няма и как да докаже. Религията те учи да не мислиш. На закостенелия фанатик мозък не му е нужен, само уши, за да слуша какво му се набива в главата. В този смисъл ти отричаш човешкият разум, като не го използваш. Ти нямаш свое мнение, приемаш общото мнение на масата, към която принадлежиш. Интелигентния човек подлага всичко на съмнение и така достига до истината. Обмисля и намира отговора, а не чака той да му се спусне "отгоре". Така че, прав си да се страхуваш, идват тежки дни за хората като теб, в които все по-голяма част от човеците ще започнат да използват мозъците си, вместо да приемат някаква чужда "истина", която незнайно защо нямала нужда от доказване. Еволюцията ни продължава, идват прекрасни времена, когато вместо фалшива "истина", ще царува логиката. Едва ли ще съм жив да видя времето, когато най-после ще съзреем достатъчно, за да обърнем тази страница, и да продължим напред, когато религията няма вече да е фактор в еволюцията ни, но все пак вярвам, че ще дойде. Ето че и аз вярвам в нещо ;)
Помислете само колко войни нямаше да се водят, ако нямаше религиозни различия, които да ги породят...

ПС: Да твърдиш, че човек няма ценности, защото не е религиозен, е поредното безумие, на което ви учи безценната ви религия. Да твърдиш, че човек не вярва в нищо, защото не вярва в твоята вяра? Що за просташка логика?
Последна промяна от dafquezz на 27 апр 2010 02:15, променено общо 1 път.

nemo
Контакти:

Мнениеот nemo » 27 апр 2010 02:13

Siegfried спора с теб, аз ти казах още кога го намерих за ненужен, продължаваш с празните приказки.
Опитите за налагане на религиозни възгледи под думата "права вяра" си ги запази за децата си, когато ще им предадеш фразите, които си предавате през поколенията.

Love_ написа:Правете разлика между католици, протестанти, сектанти и православни христяни !

Би ли ни разяснил разликата?

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 27 апр 2010 02:17

dafquezz написа:Най-големия враг на невежия религиозен фанатик са съмненията, просто защото го плашат до смърт. Не случайно повечето религии учат на покорство, да мълчиш, да вярваш сляпо и да не мислиш. Мисленето е проблем за вас, защото поражда въпроси, чиито отговори вие знаете, но не харесвате. Нормално е, хората са интелигентни и се съмняват в неща, които никой не е доказал и няма и как да докаже. Религията те учи да не мислиш. На закостенелия фанатик мозък не му е нужен, само уши, за да слуша какво му се набива в главата. В този смисъл ти отричаш човешкият разум, като не го използваш. Ти нямаш свое мнение, приемаш общото мнение на масата, към която принадлежиш. Интелигентния човек подлага всичко на съмнение и така достига до истината. Обмисля и намира отговора, а не чака той да му се спусне "отгоре". Така че, прав си да се страхуваш, идват тежки дни за хората като теб, в които все по-голяма част от човеците ще започнат да използват мозъците си, вместо да приемат някаква чужда "истина", която незнайно защо нямала нужда от доказване. Еволюцията ни продължава, идват прекрасни времена, когато вместо фалшива "истина", ще царува логиката. Едва ли ще съм жив да видя времето, когато най-после ще съзреем достатъчно, за да обърнем тази страница, и да продължим напред, когато религията няма вече да е фактор в еволюцията ни, но все пак вярвам, че ще дойде. Ето че и аз вярвам в нещо ;)
Помислете само колко войни нямаше да се водят, ако нямаше религиозни различия, които да ги породят...

Пич кажи ми на какви вещества си искам и аз да ги опитам ?

Тези заключения как ги направи ? Ти на мене ли ще ми кажеш, че нямам собствено мнение ? Ако ти си изповядвал някаква религия и си бил така, моля не ни слагай всички под един знаменател. Много са ми интерсни хората като тебе, как правят едни грандиозни заключения.

Разликата е, че католици, протестанти, сектанти изменят текстове в Библията, неща направени съответно да манипулират масите по различен начин. Също така за да се различават от първо източника и да се изкарват по-велики от него. Промени много виж как са изградени църквите и т.н и т.н
Последна промяна от Love_ на 27 апр 2010 02:22, променено общо 1 път.
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 02:21

Към Немо и Дафкуез - логиката бледнее пред Бог и Неговите чудеса , логиката ви бледнее пред заветът на Бог . Вярвайте си на маймуните и не ни занимавайте с вашите световни конспирации и тн . Като нямате какво да кажете , не казвайте . Вие си търсите повод да провокирате . Добрите дела се възнаграждават от Бог . Вярата и добротата вярват ръка за ръка , защото вярата ни учи на доброта и добродетелност .

Немо , елементарни неща не знаеш . Казах ти - по-добре се махни и не се меси .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 02:23

На мен пък са ми интересни хора над седемгодишна възраст, вярващи в неща, които не са им доказани. По-скоро аз трябва да питам тях на какви вещества са.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 02:25

dafquezz написа:На мен пък са ми интересни хора над седемгодишна възраст, вярващи в неща, които не са им доказани. По-скоро аз трябва да питам тях на какви вещества са.

Доказателствата са братя на съмненията по отношение на вярата . Вярата се чувства , вярата се вижда , вярата се усеща .

Не вярвам на числата и маймуните ви . А на СВЕТАТА ИСТИНА !!!
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 27 апр 2010 02:25

Еми днешните младежи да имат цености ? Ако цености са курви, пари, коли и т.н добре. Въпроса е, че винаги е имало прости хора. За да притежават нещо, трябва да ги научиш на това. Те не изграждат нищо. Това не значи, че религията е за манипулация на глупаците.

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 27 апр 2010 02:32

dafquezz написа:На мен пък са ми интересни хора над седемгодишна възраст, вярващи в неща, които не са им доказани. По-скоро аз трябва да питам тях на какви вещества са.

Кажи ми това вярно ли е ? 7+8=16
Последна промяна от Love_ на 27 апр 2010 02:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rocknrola
Контакти:

Мнениеот rocknrola » 27 апр 2010 02:33

dafquezz написа:Най-големия враг на невежия религиозен фанатик са съмненията, просто защото го плашат до смърт. Не случайно повечето религии учат на покорство, да мълчиш, да вярваш сляпо и да не мислиш. Мисленето е проблем за вас, защото поражда въпроси, чиито отговори вие знаете, но не харесвате. Нормално е, хората са интелигентни и се съмняват в неща, които никой не е доказал и няма и как да докаже. Религията те учи да не мислиш. На закостенелия фанатик мозък не му е нужен, само уши, за да слуша какво му се набива в главата. В този смисъл ти отричаш човешкият разум, като не го използваш. Ти нямаш свое мнение, приемаш общото мнение на масата, към която принадлежиш. Интелигентния човек подлага всичко на съмнение и така достига до истината. Обмисля и намира отговора, а не чака той да му се спусне "отгоре". Така че, прав си да се страхуваш, идват тежки дни за хората като теб, в които все по-голяма част от човеците ще започнат да използват мозъците си, вместо да приемат някаква чужда "истина", която незнайно защо нямала нужда от доказване. Еволюцията ни продължава, идват прекрасни времена, когато вместо фалшива "истина", ще царува логиката. Едва ли ще съм жив да видя времето, когато най-после ще съзреем достатъчно, за да обърнем тази страница, и да продължим напред, когато религията няма вече да е фактор в еволюцията ни, но все пак вярвам, че ще дойде. Ето че и аз вярвам в нещо ;)

ПС: Да твърдиш, че човек няма ценности, защото не е религиозен, е поредното безумие, на което ви учи безценната ви религия. Да твърдиш, че човек не вярва в нищо, защото не вярва в твоята вяра? Що за просташка логика?

съгласен съм с теб
Обречена е държавата , в която милиционерите взимат повече пари от учителите . Казал го е другарят ЛЕНИН .

Върни се в “Свободна зона”