Не говорете с извънземни!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Re: Не говорете с извънземни!

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 01:19

Говориш, че живота е тест и всеки има равен шанс в него. Вярваш ли в истинноста на това твърдение?

Искам само да поясня, че не се заяждам. Не искам и да убеждавам никого в нищо. Просто живота ми ме е научил да анализирам и търся логика във всичко, и да не приемам нищо сляпо. Доказателствата не са за сетивата, те са за разума - това, което ни е направило доминиращ вид на тази планета. Не сме по-силни, по-бързи или по-ловки от много други видове, но сме по-умни. Не разбирам нуждата да се отричаш от най-силното си качество като вид.

Защо да мислим за други светове и галактики? А защо не? Защо да се ограничаваме? Какво печелим от това?

Казваш, че Бог е дал възможност на всеки да прави своя избор. Това включва и избор при който върши зло, и наранява други хора. Това не значи ли, че Бог е създател на злото?

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 01:23

Лесно е наготово да се достави доброто и след това да бъде следвано . Всеки човек се бори , за да го открие с труд , кръв и вяра . Бог не желае да ни предоставя всичко наготово . Който открие доброто и светлината , той е открил пътя към Бога . Нищо не се дава наготово и то умишлено . Всичко е замислено по един необикновен начин .

Престанете да наричате Бог - символ на Злото !!! Сатаната , известен още като Падналия ангел , е истинското зло , което ни настройва срещу Бог и поражда съмнения .

Не отричам въпросното качество , но на първо място от всичко за мен стои ВЯРАТА В БОГ !!!
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 01:27

Сатаната е злото, ок, а Бог е всемогъщ, нали? Защо тогава позволява Сатаната да съществува? Що за любящ бог изобщо би създал Сатаната?

nemo
Контакти:

Мнениеот nemo » 27 апр 2010 01:27

Siegfried написа:С хора , вярващи на числа и маймуни , нямам желание да споря .

А аз се надявах наистина нещо да излезе от една такава дискусия. :(

За съжаление продължаваш със солидните си аргументи и празни назубрени фрази, а сега започна и да викаш.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 01:30

nemo написа:
Siegfried написа:С хора , вярващи на числа и маймуни , нямам желание да споря .

А аз се надявах наистина нещо да излезе от една такава дискусия. :(

За съжаление продължаваш със солидните си аргументи и празни назубрени фрази, а сега започна и да викаш.

Аз не викам , а констатирам .

Казах много преди това , че спор между вярващ и атеист е невъзможен .

Фразите не са назубрени , а се предават от поколение на поколение . Не само аз ги знам и вярвам в тях , а и много други , вярващи в Бог и Спасението на душата .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 01:45

Бог не е създател и символ на злото, нито пук ни пази от него, защото просто не съществува. Бог е вълшебна приказка, разказана, за да владее мислите на диви хора в диви времена. Злото е втъкано в материята на нашата вселена, то е неразделна част от природата, ние сме просто първия вид, който възприема злото и ужаса, който то носи. Лъва убива антилопата, оставя малките и без храна, за да нахрани своите. Една мравешка колония напада друга, и си осигурява повече територия. Група шимпанзета напада и брутално пребива едно шимпанзе до смърт, защото не принадлежи към тяхната група. Ние сме първите, които осузнаваме злото като такова, и въпреки това, милионите години еволюция и технически прогрес са ни направили най-злите същества от всички. Проблемът е вечния спор за Бог, има ли го или не, който пречи на хората и от двете страни да видят същността на проблема, истинският ужас на Злото. За да еволюираме до там, че да надмогнем и изкореним злото от цивилизацията си, трябва да вникнем в него и да го разберем. Единственият начин за това е да изоставим вечния спор за Сатана, Бог и другите приказни герои, да погледнем отвъд тях, да продължим напред и да оставим на Бог неговото заслужено място в историята.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 01:51

dafquezz написа:Бог не е създател и символ на злото, нито пук ни пази от него, защото просто не съществува. Бог е вълшебна приказка, разказана, за да владее мислите на диви хора в диви времена. Злото е втъкано в материята на нашата вселена, то е неразделна част от природата, ние сме просто първия вид, който възприема злото и ужаса, който то носи. Лъва убива антилопата, оставя малките и без храна, за да нахрани своите. Една мравешка колония напада друга, и си осигурява повече територия. Група шимпанзета напада и брутално пребива едно шимпанзе до смърт, защото не принадлежи към тяхната група. Ние сме първите, които осузнаваме злото като такова, и въпреки това, милионите години еволюция и технически прогрес са ни направили най-злите същества от всички. Проблемът е вечния спор за Бог, има ли го или не, който пречи на хората и от двете страни да видят същността на проблема, истинският ужас на Злото. За да еволюираме до там, че да надмогнем и изкореним злото от цивилизацията си, трябва да вникнем в него и да го разберем. Единственият начин за това е да изоставим вечния спор за Сатана, Бог и другите приказни герои, да погледнем отвъд тях, да продължим напред и да оставим на Бог неговото заслужено място в историята.

Мога само да съжалявам за написаното от теб . Явно най-големите ми страхове се сбъдват и ти си показателен пример за това .

Завършвам с думите - за мен Бог съществува . Той е безначален и безкраен , той е истината , светлината . Само вярата ни в Него ще спаси душите ни . Не искам да убеждавам никого , всеки сам си решава . Просто съмненията нарастват и това не е добре , тези съмнения закриват истината . Но въпреки всичко истината ще надживее тези съмнения завинаги .

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 27 апр 2010 01:59

Да говориш, че няма Бог е толкова глупаво, като отричането на съществуването на друг интелект освен нашия !
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

nemo
Контакти:

Мнениеот nemo » 27 апр 2010 02:00

Siegfried никъде, в нито едно мое изречение, в нито една моя дума, не съм казал, че съм атеист. И престани да съдиш хората, според това в което трябва да вярваш има един единствен, който има право да го прави!
Продължаваш да демонстрираш, тотално неразбиране на религията с която ПАРАДИРАШ.

dafquezz това е утопия!
Как без зло ще разпознаеш добро? Как без мрак ще видиш светлина?
Единствения шанс това да се случи, е да се върнем в зората на времето, в началото, в мрака!

А ако началото е било мрак, възможно ли е края да е светлина и всъщност това което казваш да не е утопия? :)

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 02:05

nemo написа:Siegfried никъде, в нито едно мое изречение, в нито една моя дума, не съм казал, че съм атеист. И престани да съдиш хората, според това в което трябва да вярваш има един единствен, който има право да го прави!
Продължаваш да демонстрираш, тотално неразбиране на религията с която ПАРАДИРАШ.

dafquezz това е утопия!
Как без зло ще разпознаеш добро? Как без мрак ще видиш светлина?
Единствения шанс това да се случи, е да се върнем в зората на времето, в началото, в мрака!

А ако началото е било мрак, възможно ли е края да е светлина и всъщност това което казваш да не е утопия? :)

Аз съдя по разсъжденията ти , а ти отричаш всичко , което казвам , а това ме навежда на едни мисли .
Смешно е да говориш за нещо , което ти отричаш през цялото време и същевременно нападаш . Аз заявих позицията си и не са ми нужни доказателства , за да доказвам вярата си . Искат се действия .
Така че по-добре замълчи и си помисли над казаното от мен преди известно време . Не ми натяквай , че не разбирам , защото ще паднеш съвсем в спора и то с непонятни забележки , плод на твоето мнение , което ти се опитваш да наложиш .
Намирам по-нататъшен спор с теб за ненужен и безсмислен .

Върни се в “Свободна зона”