Не говорете с извънземни!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Бижутера
- Контакти:
Re: Не говорете с извънземни!
Зиги, разочарова ме с това елементарно мислене....викаш в цялата вселена сме само ние, другото са камъни и песък, нали? 

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
bufara написа:Siegfried написа:Извънземни няма , няма и да има . Няма никакво логическо доказателство за тяхното съществуване . Четете Библията и не вярвайте на такива измишльотини !!!
Чакай сега, искаш да кажеш, че вярваш, че морето се е разделило на две, за да минат хората и други подобни дивотии?R U crazy?
Кажете кво и е странното на снимката де?
Да , както и във всичко останало . Но усещам и тук накъде отиват нещата , така че те съветвам да спреш с изблиците на съмнения .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]
Виж сега, то и аз приемам, че има сили, различни от математиката (в това число и по-висши). В този ред на мисли, не приемам без съмнения и теорията за големия взрив (в смисъл, приемам я дотолкова, доколкото от всичко изказано до момента в сферата на науката, тази е най-логичната) обаче това не променя факта, че в природата си съществуват някакви закони. В това число и закони на живота. Виждам те, набожно момче си, няма лошо, и аз вярвам, че съществува по-висша сила, но нека не пренебрегваме азбучните истини, а именно - природните закони.
Истината за живота на земята е много проста, както и многократно доказана до момента. В този ред на мисли, пълното отрицание никога не води до нещо полезно, по-скоро до нещо продуктивно (сещам се за инквизицията така на първо четене). Дай като ще отричаме всичко, което не го пише в Библията, да вземем и да отречем факта, че на Марс е имало реки (а живота на Земята е започнал именно във водата), както и че на Европа е пълно с вода, която на повърхността е под формата на лед, но под нея - кой знае, може дори да има и форми на живот.
Относно църквата, ако зависеше от нея, все още щяхме да сме в тъмните векове, да отричаме, че Земята е кръгла, и да се бохаме с мюсюлманите заради "правата" ни вяра. Тъй че е хубаво да имаш вяра в нещо по-възвишено, но не за сметка на пълното отрицание. Особено отрицание на фактите - като например това, че целият ни свят се крепи на математиката и без нея и аз и ти още щяхме да трепем бизони с бронзови копия нейде по пещерите.
Истината за живота на земята е много проста, както и многократно доказана до момента. В този ред на мисли, пълното отрицание никога не води до нещо полезно, по-скоро до нещо продуктивно (сещам се за инквизицията така на първо четене). Дай като ще отричаме всичко, което не го пише в Библията, да вземем и да отречем факта, че на Марс е имало реки (а живота на Земята е започнал именно във водата), както и че на Европа е пълно с вода, която на повърхността е под формата на лед, но под нея - кой знае, може дори да има и форми на живот.
Относно църквата, ако зависеше от нея, все още щяхме да сме в тъмните векове, да отричаме, че Земята е кръгла, и да се бохаме с мюсюлманите заради "правата" ни вяра. Тъй че е хубаво да имаш вяра в нещо по-възвишено, но не за сметка на пълното отрицание. Особено отрицание на фактите - като например това, че целият ни свят се крепи на математиката и без нея и аз и ти още щяхме да трепем бизони с бронзови копия нейде по пещерите.
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.
http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството
http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството
Бижутера написа:Зиги, разочарова ме с това елементарно мислене....викаш в цялата вселена сме само ние, другото са камъни и песък, нали?
Аз вярвам в Библията .
Ти вярвай на Тери Пратчет и света на Диска , щом ти харесва . Вярвай и в Мелмак , Пришълците и тн . Поздрави ги от мен , щом ги видиш .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]
- Бижутера
- Контакти:
Siegfried написа:Бижутера написа:Зиги, разочарова ме с това елементарно мислене....викаш в цялата вселена сме само ние, другото са камъни и песък, нали?
Аз вярвам в Библията .
Ти вярвай на Тери Пратчет и света на Диска , щом ти харесва . Вярвай и в Мелмак , Пришълците и тн . Поздрави ги от мен , щом ги видиш .
А библията кой я е писал?
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
super Hoffe TSG!
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
Siegfried написа:bufara написа:Siegfried написа:Извънземни няма , няма и да има . Няма никакво логическо доказателство за тяхното съществуване . Четете Библията и не вярвайте на такива измишльотини !!!
Чакай сега, искаш да кажеш, че вярваш, че морето се е разделило на две, за да минат хората и други подобни дивотии?R U crazy?
Кажете кво и е странното на снимката де?
Да , както и във всичко останало . Но усещам и тук накъде отиват нещата , така че те съветвам да спреш с изблиците на съмнения .

Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!
urkoto написа:Виж сега, то и аз приемам, че има сили, различни от математиката (в това число и по-висши). В този ред на мисли, не приемам без съмнения и теорията за големия взрив (в смисъл, приемам я дотолкова, доколкото от всичко изказано до момента в сферата на науката, тази е най-логичната) обаче това не променя факта, че в природата си съществуват някакви закони. В това число и закони на живота. Виждам те, набожно момче си, няма лошо, и аз вярвам, че съществува по-висша сила, но нека не пренебрегваме азбучните истини, а именно - природните закони.
Тук говориш за Католическата църква , а тя няма нищо общо с Правата вяра , неопетнената .
Марс , НЛО-то и тн са просто евтина провокация , с която се цели или безсмислено всяване на страх или на съмнения сред така или иначе позаблудените хора .
Природнете закони не са възникнали от само себе си . Някой ги е създал и им е възложил въпросната функция . Не мислиш ли ?
Не отричам всички факти . Само тези , които отричат на свой ред ИСТИНАТА !!!
- modor
- Контакти:
Eeeee,Зигиии.......Тери Пратчет е много добър писател и аз съм голям фен 

"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.
Станимир Стоилов.
Дядо Коледа е всъщност образът на свети Николай , който поощрява верните и добри деца-християни .
В този ред на мисли , Малдини , си отговори сам .
Религията не е манипулация , а връзката на човека със Създателя на всичко видимо и невидимо . Бог е създал човека , човекът трябва да почита Бог и да следва Неговите закони , за да спаси душата си , като води праведен начин на живот .
Направо ме учудваш , това е толкова ясно .
В този ред на мисли , Малдини , си отговори сам .
Религията не е манипулация , а връзката на човека със Създателя на всичко видимо и невидимо . Бог е създал човека , човекът трябва да почита Бог и да следва Неговите закони , за да спаси душата си , като води праведен начин на живот .
Направо ме учудваш , това е толкова ясно .
Е коя точно е правата и неопетнена вяра? За православното християнство ли говориш? Защото нали знаеш как сме приели православното християнство - решил е Борис, че отношенията ни с Византия са по-важни от добруването ни с Рим и сме приели православното християнство. Ако му беше скимнало на хуя по-иначе, сега щяхме да целуваме ръка на Папата като го дават по телевизията. В този ред на мисли, ето го поредния пример, че една от ролите на църквата като цяло (сега, аз по принцип не я отричам като средство за възпитаване на морал и ценности в обществото, тука спор няма) е да контролират. Дали за добро или за лошо, обаче факта си е факт
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.