[center][/center]
Пускам тази тема ,защото ми писна да се ощетяват едни отбори за сметка на други.То бива наглост и безочие,но това е прекалено.Трябват крупни мерки!Жалкото е, че корупцията при нас се е разраснала във всички нива на тази така невероятна игра.
Има ли начин да се оправим? Или все така ще си продължаваме,а като излезем в Европа ще ни бие някое анонимно отборче и пак ще си говорим колко ни е жалко първенството и слабо и как ако играел някой друг отбор би се представил по същия начин.
Ето какво предлагам аз като промени в първенството ни![]()
1. БФЛ да отговаря за първенството ни, а не както е БФС сега(почти всеки един от водещите отбори имат президент който е представител в изпълкома, което е неприемливо) Президентите да си отговарят за клубовете! А не да се бъркат навсякъде!
2. Всички мачове от първенството да се свирят от чужди съдии. Ясно е, че нашите за нищо не стават и който им подхвърли някоя пачка от отборите ще свирят за него.
3. Съзадаване на комисия която да следи за корупция в първенството и ако се уличи даден отбор в такава да бъде изхвърлен от А група и наказан със много солена парична глоба и започване на първенството от долната група с минусов точков актив.
Ако имате идеи споделете ги тук.
Не на корупцията във футболното ни първенство!
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Не на корупцията във футболното ни първенство!
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
- JohnnieWalker
- Контакти:
Re: Не на корупцията във футболното ни първенство!
Има нужда от тотална промяна на ръководството на БГ футбола ! Освен това съдиите няма да са корумпирани ако няма кой да им дава парите, нали така ? Нека се сложат млади момчета, които искат изява ! И не на последно място - нека спрат за 1-2 години първенството докато не се уреди всичко !
- batmanlive
ами ако кажем " не" ,тогава какво ще стане с отбори като цска,локо-сф,литекс,че те трябва да не мръднат от долните девизий.за съжаление мисля,че в тези капиталистически времене,това е само една хубава мечта
КАПИТАЛИЗЪМ-ЕДИНСТВЕНОТО ДЕТЕ НА ДЯВОЛА
Автора я кажи кои отбори са ощетявани за сметка на други.
В страна , където медиите подкрепят корупцията оправия няма. Искаш първенството да бъде администрирано от ПФЛ с шеф Вальо Михов ... Хайде сега си представи , че същият този Вальо Михов е някакъв бунтар , който се бори за феърплей ... Напушва те смях нали ! И мен също. Всичките тези ръководители в БФС и в ПФЛ барабар с футболистите , собствениците , администрацията и обслужващият персонал в А група наброяват около 1 000 човека. Ето за тези хора се прави футбола в България. Не се прави за феновете , те са само добавка към жалкия пейзаж. Промяната трябва да я направи човек с много пари и възможности , какъвто е Митко Събев. Въпреки че не е ясно дали и той ще успее , но поне може да опита. Минаха близо два месеца от широко прокламираната по Ринг реформа ... И какво стана ? Същата тази медия забрави за два , три часа след приключването на предаванията / свърши лапачката от праймтайма/ , че въобще се е говорило някога по въпроса. В Гонг също забравиха , въпреки че бяха един от инициаторите и. Е кой , аз като фен ли да търся пътища , които няма да ме отведат до никъде. Превключвам канала и забравям , че въобще някога е съществувало такова понятие "български футбол". Пък тези , които обичат да ги лъжат нека гледат и се радват , лошо няма.
- unist_gp
- Контакти:
Абе нали лудите са най-прави в такъв момент
Като не вярвате на мен, се вслушайте в думите на друг такъв - на Вили Вуцов. Човекът каза, че единствената оправия от тази безкрайна провокация е да се обеси някой .... и допълни,че май ще е добре да обесим някой съдия
Е може и не само съдия. За бесене са Боби Мих. и целия изпълком, за бесене са Титаните, Батковците и останалите престъпници, които перат пари като се занимават уж със спорт, за бесене са и 90% от тези,коитосе мислят за футболисти.
Иначе провокацията дава добър резултат. вече ходят по 500 човека на мач и ни си се смеят румънските мамалигари,че сме били останали някъде в 80те години. не сме там, никъде не сме, ние сме някъде между двете линии на Боби и Лечков

Иначе провокацията дава добър резултат. вече ходят по 500 човека на мач и ни си се смеят румънските мамалигари,че сме били останали някъде в 80те години. не сме там, никъде не сме, ние сме някъде между двете линии на Боби и Лечков

Кой има доказателства,че в "А" група се уреждат мачове?
Аз мога да ви изредя куп мачове в Елитните дивизий на Европа,които са съмнителни.
Примерно в Германия:Дортмунд стопиха разлика от 9 точки само за 5-6 кръга и са претенденти за Шампионската лига.
Загубата на Арсенал от Уигън с 2:3 (3 гола в последните 10 мин.)Сашо Диков щеше да ги разпъне на кръст за черно тото
Победите на Херта на вън и огромните загуби у дома
Победите на Лацио в последните си 2 гостувания.
Има и още.Просто на всякъде има съмнителни мачове.Оставете футбола да се развива.
Аз мога да ви изредя куп мачове в Елитните дивизий на Европа,които са съмнителни.
Примерно в Германия:Дортмунд стопиха разлика от 9 точки само за 5-6 кръга и са претенденти за Шампионската лига.
Загубата на Арсенал от Уигън с 2:3 (3 гола в последните 10 мин.)Сашо Диков щеше да ги разпъне на кръст за черно тото
Има и още.Просто на всякъде има съмнителни мачове.Оставете футбола да се развива.
brossy написа:Кой има доказателства,че в "А" група се уреждат мачове?
Футбол без фенове не може да се развива ... А липсата на хора по стадионите е достатъчно мерило за несъстоятелноста на футбола ни. И в тоя ред на мисли след като си гледал цитираните от теб мачове , то сподели колко зрители са присъствали на тях и ще ти просветне ...
viroglav написа:brossy написа:Кой има доказателства,че в "А" група се уреждат мачове?
Футбол без фенове не може да се развива ... А липсата на хора по стадионите е достатъчно мерило за несъстоятелноста на футбола ни. И в тоя ред на мисли след като си гледал цитираните от теб мачове , то сподели колко зрители са присъствали на тях и ще ти просветне ...
Какво да ми присветне?Хората там не се оплакват всеки мач,че съдията ги преебал.И няма Сашо Диковци който да съсипват футбола.
И преди 30г. в БГ Левски и ЦСКА са уреждали мачове ама стадионите са били пълни.Всичко се опира до Журналистите.Когато един човек каже на 200 000 зрители,че мача е пазаен,се получава че е истина.Така, че докато слушате С.Диков и Четете *** така ще е.Дже ще почнат да идват и по 50 човека на мач.
П.П. Кажи ми ако Левски беше вкарал 2 гол на Мездра,какво щеше да се изговори в пресата?
Значи идеята Професионалната футболна лига да администрира първенството е стара, колкото идеята на Томас Лафчис да слага швейцарска напоителна система на "Герена"....
Ако ПФЛ ще администрира първенството - то тогава и в нейния формат и организационна структура се налагат промени....защото и в нея като в БФС има лоби и явно присъствие на президенти.....
Ще кажа само по 3-та точка нещо....
Навремето имаше един случай, в който 2 отбора изхвърчаха от А група заради доказан случай на подкуп и корупция....Единият отбор беше Янтра Габрово а другия да ме поправи някой ако бъркам, но мисля беше Берое....
Та исках да кажа, че в родния футбол в по-съвременната му част има запомнен само този случай на доказана корупция и уреждане на резултата с извънфутболни средства...Друг случай няма, а според мен и още дълго време няма да има....
С комисии тези дъблоки проблеми не се решават....както се видя и с кръгли маси между президентите също не се решават. Трябва закон
Засега лъч в тунела са затягащите се изисквания на УЕФА относно лицензирането, но това е само едната страна на нещата...
Не може за всичко да ни казват какво да правим отвън...и да ни следят като охрана на аквапарк циганче, което все се мъчи да ги преметне и да влезе през някоя дупка в оградата да се къпе без билет....
Особено при съмненията за уговорени мачове, корупция започваща от президентите на отборите, пробити играчи и съдии...
Трябва ние да си направим нещата, да се уреди всичко със закон, в който да има ясни правила и строги санкции за тези, които се опитват да ги нарушават
Така, който е извън закона - ще остава и извън професионалния футбол
Всичко друго са алабализми....

Ако ПФЛ ще администрира първенството - то тогава и в нейния формат и организационна структура се налагат промени....защото и в нея като в БФС има лоби и явно присъствие на президенти.....

Ще кажа само по 3-та точка нещо....
Навремето имаше един случай, в който 2 отбора изхвърчаха от А група заради доказан случай на подкуп и корупция....Единият отбор беше Янтра Габрово а другия да ме поправи някой ако бъркам, но мисля беше Берое....
Та исках да кажа, че в родния футбол в по-съвременната му част има запомнен само този случай на доказана корупция и уреждане на резултата с извънфутболни средства...Друг случай няма, а според мен и още дълго време няма да има....

С комисии тези дъблоки проблеми не се решават....както се видя и с кръгли маси между президентите също не се решават. Трябва закон

Засега лъч в тунела са затягащите се изисквания на УЕФА относно лицензирането, но това е само едната страна на нещата...

Не може за всичко да ни казват какво да правим отвън...и да ни следят като охрана на аквапарк циганче, което все се мъчи да ги преметне и да влезе през някоя дупка в оградата да се къпе без билет....
Особено при съмненията за уговорени мачове, корупция започваща от президентите на отборите, пробити играчи и съдии...

Трябва ние да си направим нещата, да се уреди всичко със закон, в който да има ясни правила и строги санкции за тези, които се опитват да ги нарушават

Така, който е извън закона - ще остава и извън професионалния футбол

Всичко друго са алабализми....

...А НИЕ СМЕ : ЦСКА!!!
Върни се в “Футбол - България”