Феновете на Левски на протест срещу правителството
Привърженици на Левски в Интернет-пространство разпространиха открито писмо, с което уведомяват, че ще излязат на протестен митинг на 14 януари 2009-а.
Пълният текст на изявлението:
В понеделник, 15.12.2008 г., огромна част от нас останахме възмутени и гневни от невъобразимото и недопустимо изказване на член на Парламентарната комисия по здравеопазване. Решихме твърдо да излезем на граждански протест, като не спряхме, и не спираме да апелираме всеки българин за подкрепа чрез присъствие пред парламента.
Транспарантът, който стоеше най-отпред на шествието и всички медии показаха - "Държавата гние - проблемът сте вие" (на снимката), е дело на хора от нашия форум. Когато митингите на земеделците и студентите бяха разделени, нашите групи поведоха зърнопроизводителите обратно към Народното събрание.
Именно ние, заедно с нашите приятели, неутрализирахме последния опит на полицията да опази двата митинга един от друг, когато на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и ул. "Раковски" убедихме фермерите да не отбиват по ул. "Раковски", както органите на реда със закъснение наредиха. Тогава на булевард "Цар Освободител" без покана към нас за кратко се присъедини лицето Боян Расате.
Видимо беше нежеланието на полицията двата протеста да се обединят, което говори за наличието на такава заповед дадена централно от МВР. Заповед с политически отенък. Заповед, която миришеше на страх”, се казва още в писмото.
В интервю премиера Станишев твърди, че митингите са били слети благодарение на хора на ГЕРБ. Ние и гражданите, които бяха с нас, нямаме нищо общо с ГЕРБ.
Други медии информираха, че Боян Расате се е появил с 50 човека с качулки. Момчетата с качулки бяха отново хора от нашата група и носеха тези качулки като символика, че всички могат да нарушават законите, но само лицата от политическата класа са тези, които го правят в национален мащаб. Нека добавим и фактът, че валеше дъжд.
Но от тях не е имало нито един, който да "не може да бъде разпознат" - т.е. ние се придържаме към Закона. Видно е, че някой се опитва да омаловажи или опорочи нашето присъствие там чрез свързването ни с някакви съмнителни политически организации (каквито впрочем всички партии са).
Други медии съзряха в нас фенове от НФК Левски София и решиха, че наш лидер е г-н Златин Тепсиев - категорично се разграничаваме и от тази организация. Колкото до лицето Расате - той беше учтиво помолен да се отдели от нашата група, но очевидно сме закъснели и медиите са останали с друго впечатление.
Ние, привържениците на Левски София, които участваме в този форум, заявяваме, че не протестираме в качеството си на фенове, "ултраси", вандали, червени, сини, жълти, про-руски, про-американски или про-европейски "елементи". Ние протестираме в качеството си на българи и граждани. Сред нас има хора с различни политически убеждения, хора с различни професии и образование.
Ние, привържениците на Левски София, които участваме в този форум, заявяваме, че сме възмутени и се чувстваме лично обидени от постъпката на депутата от въпросната комисия.
Смятаме, че това обаче е поредната, критична според нас, външна проява на един жесток морален проблем - липсата на държавническо чувство и усещане за абсолютна безнаказаност. Който проблем се изражда в действията на хората от българската политическа класа и приема форми на крайна дивашка арогантност, безочие, търгашество, корумпираност, нехайство, лицемерие и откровено лъжене. Ние не искаме да се махнат тези, за да дойдат по-лоши.
С този протест ние не искаме нови управляващи - искаме промяна в правилата на поведение. Ние искаме не само нови правила - искаме политиците да се чувстват длъжни да се съобразяват с тях. Не искаме политици, искаме държавници - етични и с ценности.
info:sport1.bg
http://www.sport1.bg/sport1/node/121312
ВАЖНО!Виж независимо на кого си фен!
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- milen.hrisrov
- Контакти:
ВАЖНО!Виж независимо на кого си фен!
Този профил вече не съществува.
Re: ВАЖНО!Виж независимо на кого си фен!
Подкрепяте ли феновете на Левски в инициативата им за протест срещу правителството?
* преглед
* Резултати
Вашия глас бе записан.
Да, няма значение от кой отбор съм, отивам с тях пред парламента!
80% (8 гласа)
Не, нищо няма да излезе и затова ще си остана на топло у дома
20% (2 гласа)
Какво му е на правителството?
0% (0 гласа)
Този въпрос не ме вълнува
0% (0 гласа)
* преглед
* Резултати
Вашия глас бе записан.
Да, няма значение от кой отбор съм, отивам с тях пред парламента!
80% (8 гласа)
Не, нищо няма да излезе и затова ще си остана на топло у дома
20% (2 гласа)
Какво му е на правителството?
0% (0 гласа)
Този въпрос не ме вълнува
0% (0 гласа)

- slavia_forever
- Контакти:
Абсолютно подкрепям инициираните действия и дано, при феновете от всички клубове да е така. Бъдете ПО-АКТИВНИ!

Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
Политиците ни са въшки, които най-малко трябва да изгоним, а ако можем и да ги полинчуваме ще е много готско!
Който може да ходи и да протестира, това ще е не само за негово добро, а и за доброто на ближния му, за доброто на цяла България!
Който може да ходи и да протестира, това ще е не само за негово добро, а и за доброто на ближния му, за доброто на цяла България!

Не набърквайте футбола с политиката!!!Аз също съм против това правителство и против комунягите, обаче няма да тръгна да афиширам "бултрас против Станишев". Когато протестирам политически отивам като свободен гражданин на Републиката, а не като футболен запалянко!!! Да се използва паравана на агитката е супер подло и помиярско според мен.
- milen.hrisrov
- Контакти:
“Българио, за тебе те умряха,
една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх.”
една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх.”

АЗ ЛИЧНО,ОСВЕН ЧЕ СЕ ЧИСЛЯ КЪМ ТЯХ И СЕ ГОРДЕЯ ОТ ФАКТА,ЧЕ СМЕ ОТ ЕДИН ОТБОР,ГРАД И ДЪРЖАВА МИСЛЯ ДА ОТИДА И ДА ПОДКРЕПЯ ТЕХНИЯ ПРИЗИВ И ЖЕЛАНИЕТО НА ВСЕКИ ЕДИН БЪЛГАРИН - ДА ИМАМЕ ДЪРЖАВА !!! НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ОТ КОЙ ОТБОР СИ - ИМА ЗНАЧЕНИЕ САМО ОБИЧТА КЪМ ДЪРЖАВАТА !!!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

Всички на площада да живее БЪЛГАРИЯ
urbano написа:
Не набърквайте футбола с политиката!!!Аз също съм против това правителство и против комунягите, обаче няма да тръгна да афиширам "бултрас против Станишев". Когато протестирам политически отивам като свободен гражданин на Републиката, а не като футболен запалянко!!! Да се използва паравана на агитката е супер подло и помиярско според мен.
Ще си позволя да не се съглася с теб,въпреки,че уважавам мнението ти ! 97ма година в София,също фракцийте бяха най-активни,и Левскарите като най-многобройни в София,бяха най-дейни ! Не искам да изпъквам нашите фенове,защото и сред червените имаше доста дейни и не това ми е целта на този коментар ! Идеята ми е,че ако търсим организирана маса хора която да подкрепи такава идея и да са достатъчно луди да стигнат до край - това са именно фракцийте на футболните отбори ! Примери за преврати,започнати от футболни фенове колкото щеш

- milen.hrisrov
- Контакти:
Върни се в “Футбол - България”