Като за начало нека поясня, че не съм фен на Барселона. Но Барса си е велик отбор, оставете ги тия 5-ци. Малко хора знаят, че Барса е единственият отбор, който всеки сезон се е класирал за някой от евротурнирите, но постига своите успехи по-късно. Според мен тепърва Барселона ще трупа ШЛ-та

Велики отбори са Реал, заради 5-те поредни КЕШ-а, в периода 1998-2002 Реал спечели 3 ШЛ-та, което си е добро постижение

Другият велик отбор е Милан заради 4-те световни клубни първенства и 7-те КЕШ-а, 5 от които в периода 1989-2007 - това също е добро постижение

След това идва Аякс - до момента в който Аякс печели първата си КЕШ, Интер е доминирал световния футбол с 2 поредни КЕШ-а и 2 поредни Интерконтинентални Купи. Тогава Интер е играел изцяло дефанзивен тотатен антифутбол и така успява да постигне успехите си в Европа, но идва Аякс с Кройф и Тоталния Футбол и печели 3 поредни КЕШ-а. Тогава по цял свят вестниците са писали за "Триумфа на Офанзивния футбол и смъртта на Катеначото"

От тогава Аякс има успехи в турнира за Интерконтиненталната Купа и по-малките турнири - УЕФА и КНК и чак през 1995 успява да спечели за 4-ти път ШЛ. После идва Ливърпул със своя велик отбор от края на 70-те и началото на 80-те - в този период печелят 4 КЕШ-а и славата на спиращ дъха отбор. Не трябва да се забравя и финала през 2005, където печелят 5-та ШЛ. След това идва Байерн със своите 3 поредни КЕШ-а и футболисти, които доминират и на Световните първенства. А Барса постига късно своите успехи и според мен ще доминира във футбола в близкото бъдеще, но все още е рано да го сравняваме с отбори като Ливърпул, Милан или Реал Мадрид