ЗА БЪЛГАРСКИТЕ СТАДИОНИ

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Boksiorcheto

Re: ЗА БЪЛГАРСКИТЕ СТАДИОНИ

Мнениеот Boksiorcheto » 14 апр 2010 10:58

nore написа:
antonzzzz написа:Доста си противоречиш...значи Черноморец правят 20 000 вс Левски,а вчера 200 човека. Какво се случи за седмица? Модерните тоалетни ли се запушиха,седалките ли се скапаха от атмосферните условия,покрива ли се продъни?.....

За публиката: вчера на Черноморец - Сливен електронната система на входовете е отчела 11 371 зрители. Наистина като се има впредвид, че е работен ден това е голямо постижение и не случайно на пресконференцията Балъков повече се радваше на бройката на стадиона отколкото на победата.

Тук много се изприказва, че причината е в свободния вход, томболата с Форда и агресивната реклама. Според мен това е начинът да се понапълнят стадионите и клубовете трябва да положат големи усилия, защото са длъжници на всички фенове и именно те с безхаберието си са виновниците средната посещаемост в първенството ни да е паднала толкова много.

Замислете се: като гледате мач по телевизията кое радва повече окото - почти празен стадион с 2-3000 фанатизирани фена или пълен стадион с по-театрално настроена публика.

Рецептата е тази - хубави, добре поддържани стадиони с максимално добри условия за зрителите и публиката сама ще се върне. Но трябват много усилия от страна на клубовете, а не само тъпи констатации от рода на това, че феновете предпочитали да си седят пред телевизорите, да гледат други първенства и изобщо били претръпнали, а да - и че първенството ни е слабо и не ставало за гледане...Вчера вечерта в Бургас се видя, че това не е вярно и то в мач между средняци и без кой знае какви футболни достойнства (сравнено с това, което сме свикнали да гледаме в по-силните първенства).

Евала,абсолютно съм съгласен! Мен ми беше кеф да гледам Черноморец - Левски,защото трибуните бяха пълни и терена беше супер. Нека 16-те отбора в А група да имат такива стадиони и публика пък да видим дали първенството ни няма да прогресира ;).
ГЕРБЪТ НИ Е ЛЪВ, А ЖИВЕЕМ КАТО МИШКИ!

Потребителски аватар
antonzzzz

Мнениеот antonzzzz » 14 апр 2010 10:58

nore написа:Замислете се: като гледате мач по телевизията кое радва повече окото - почти празен стадион с 2-3000 фанатизирани фена или пълен стадион с по-театрално настроена публика.

А ти се замисли кое футболистите предпочитат повече.И оттам какчеството на футбола ,който предлагат.

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 14 апр 2010 11:01

Ако искаме повече пълни стадиони трябва отбори като Своге дето на мача с Левски стадиона им празен и се наредили да гледат от баирите покрай стадиона безплатно както и като Сливен с Цска неможаха си напълнят стадиона на тяхно място да са примерно Ботев Враца и други отбори които в Б група имат с хиляди зрители а в А група ще имат повече от всички други отбори.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 14 апр 2010 11:08

antonzzzz написа:Доста си противоречиш...значи Черноморец правят 20 000 вс Левски,а вчера 200 човека.

Явно не си гледал мача, аз гледах последния половин час ,че тогава се прибрах от работа и видях само че сектор В е пълен на макс, а това са повече от 200 човека, повече и от 6000 а за другите сектори не видях но човека по-горе каза 12000. Въпреки, че според мен Черноморец е най-изкуствения отбор в А група. Е не е нормално да хвърляш толкова пари за отбор и стадион и да не гониш резултати и публиката да влиза без пари за вход, та дори и томболи правят. То излиза, че отбора е длъжен на феновете а не обратното. И тоя отбор в момента реално няма никакви собствени приходи тоест е една голяма яма в която се изливат пари. Утре Събев спира парите(така решава) и Черноморец си правят дерби с Нафтата в В група в Долно Езерово. В началото бях оптимист за тоя отбор но май излезе един голям балон.
А по темата също съм песимист - защото в България клубовете са АД-та тоест ЧАСТНИ. И Бойко каза че на частници пари няма да дава. Така, че клубните стадиони просто забравете варианта държавата да ги оправи, а собствениците нямат пари а и приходи защото всичките отбори в България са на огромна загуба поради липса на фенове и интерес към мачовете.
Единствения вариант с който съм съгласен и се надявам да стане е градските стадиони(Левски, Пловдив, Гагарин) те са олимпийски и са собственост на Министерството на Спорта, там нямат оправдание всичко си е държавно а и се използват не само за футбол а и за всички летни олимпийски спортове. Така, че Бойко да не се оправдава с мафия и корупция ми да почва от тях преди всички спортни съоръжения в България да рухнат!!

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 14 апр 2010 11:12

Вчера се излъгах и отидох да гледам мучачосите и ми беше много смешно диктора на стадиона как запяваше някаква песен ,а гласът му отекваше като глас в пустиня. :D:D:D:D А "агитката" май бяха на сватба само някакъв тъпан се чуваше нищо друго.И тоя не знам диктора ли отговаря за светлинното табло,само чакаше тъч ,аут или корнер да си пуска рекламките. :lol: :lol: :lol:
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 14 апр 2010 11:16

А и за тези от Бургас които ще ме опонират за Черноморец колко европейски клуб е. Кажете ми само кога феновете на Ман Юн(съвсем произволно може всеки друг отбор) са имали половин сезон безплатен вход и навсеки мач кола на томбола. Това е просто абсурд!!

Потребителски аватар
nore
Контакти:

Мнениеот nore » 14 апр 2010 11:18

antonzzzz написа:
nore написа:Замислете се: като гледате мач по телевизията кое радва повече окото - почти празен стадион с 2-3000 фанатизирани фена или пълен стадион с по-театрално настроена публика.

А ти се замисли кое футболистите предпочитат повече.И оттам какчеството на футбола ,който предлагат.

Веднага ти казвам - всеки футболист би предпочел да играе пред пълен стадион, а не пред няколко стотин лумпенизирани фена, които в голямата си част ако отборът не върви повече пречат, отколкото помагат. За справка - псувни към футболистите, навлизания на терена, чупене на седалки, да продължавам ли? От тази "подкрепа" съответния клуб отнася наказания и търпи финансови загуби. От друга страна пълен стадион с европейска атмосфера (без опасност от фенски изстъпления) носи повече приходи и привлича повече рекламодатели и спонсори, а това вече е предпочитане както от футболистите, така и от клубното ръководство. Освен това на Лазур без притеснения можеш да си заведеш детето да гледа мач, докато на другите стадиони всеки нормален родител си има едно на ум.

И да, аз предпочитам да гледам пълния стадион в Бургас, отколкото примерно полупразния Васил Левски на "вечното дерби" - за качеството на футбола не говорим, но то така или инъче е трагично за цялото ни първенство.

Потребителски аватар
Boksiorcheto

Мнениеот Boksiorcheto » 14 апр 2010 11:39

всичко е трагично,но нали трябва да се почне от някъде,бе хора.
ГЕРБЪТ НИ Е ЛЪВ, А ЖИВЕЕМ КАТО МИШКИ!

preslav
Контакти:

Мнениеот preslav » 14 апр 2010 11:40

http://www.dorostol2003.com/stadion kakvo 6te kajite za tozi stadion

Потребителски аватар
antonzzzz

Мнениеот antonzzzz » 14 апр 2010 11:42

Футболистите имат нужда от подкрепа.Ако им трябва изява пред пълни трибуни- дс са станали театрали.Дават ли всичко от себе си и стадиона ще се напълни.Няма фен,лумпен,наркоман или както и да искаш го наречи,който като вижда ,че играчите на неговия отбор играят здраво ще почни да ги псува! Говоря за феновете ,лумпените или както там искаш ги наречи на големите БГ отбори! Тия,които ходят на стадион с надежда за томбола,Форд Ка или подмамени от раздавани по улицата флаери - не ми ги говори. Хайде кажи ми нормален европейски отбор да не продава билети с идеята,че стадиона ще се напълни и ще е по-добре за рекламодатели испонсори? Няма такъв!
Аз пък предпочитам да гледам пълната местна концертна зала,отколкото пълния мълчалив стадион Лазур! А детето дали ще го заведа на Лазур или на театър - смятам знаеш кое ще предпочета.
Футболът има нужда от фенове,а не от зрители.

Върни се в “Локо Пловдив”