Нова Лична Карта

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Калоян Атанасов
Контакти:

Нова Лична Карта

Мнениеот Калоян Атанасов » 13 апр 2010 20:23

Здравейте,сега четох че трябва да си направя нова лична карта,но тя не е задължителна,освен като ти изтече срока.Обаче при излизане извън България картата остава ли незадължителна?
· Кой ще ми обясни разликата на различните постановки при свирене на обой? Ама, че сте тъпи! Всеизвесто е, че при Италианската школа са го лапали целия, а при Френската - до половината, с треперещ език!(учител по инструментознание в музикална гимназия)

Потребителски аватар
zlatan
Контакти:

Re: Нова Лична Карта

Мнениеот zlatan » 13 апр 2010 20:28

след изтичане на картата ти имаш 6-месечен гратисен период,който важи само за територията на БГ-с тази л.к. не можеш да напуснеш страната,аналогично и с шофьорската книжка.
LEVSKI_FOREVER

Потребителски аватар
birabecks
Контакти:

Мнениеот birabecks » 13 апр 2010 20:39

zlatan написа:след изтичане на картата ти имаш 6-месечен гратисен период,който важи само за територията на БГ-с тази л.к. не можеш да напуснеш страната,аналогично и с шофьорската книжка.

Точно така.И аз имам голям проблем с тези документи,защото са свързани с работата ми.Исках да ги подновя преди да изтече срока /март месец/,но ми казаха да изчакам,щото щели да издават от новите документи,с биометрични данни и т.н.Нямало да има проблем и ала-бала.Сега се оказва ,че има ГОЛЯМ проблем със софтуеъра,с вида на поръчката - експресна,бърза или обикновена и не знам си кво...А бе няма по-шибана държава от нашата,бил съм в Австралия,в Англия,ама нашите чиновници са УНИКАТИ ! Най-лошото е,че никой не ти възстановява щетите - пари,време,нерви,пропуснати ползи....Нашата управия никъде я няма.
Ту мъч пипълс към онли фор дъ паст дъ тайм.Но уорк ! Но секрифиси...

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 13 апр 2010 22:31

Някой може ли да даде малко повече инфо за тези биометрични карти ? Доколкото разбрах,май са задължителни за всички т.е. май всички ще трябва да си ги сменяме без значение дали ти изтича Л.К. или не ! Айде ако някой знае,да каже :)

П.П. Bira,кво очакваш друго ?! На нашите бюрократи грам не им се диша,па камо ли да им се бачка ;)
Изображение

Потребителски аватар
birabecks
Контакти:

Мнениеот birabecks » 13 апр 2010 22:45

Blue_Lion написа:Някой може ли да даде малко повече инфо за тези биометрични карти ? Доколкото разбрах,май са задължителни за всички т.е. май всички ще трябва да си ги сменяме без значение дали ти изтича Л.К. или не ! Айде ако някой знае,да каже :)

П.П. Bira,кво очакваш друго ?! На нашите бюрократи грам не им се диша,па камо ли да им се бачка ;)

Добре бе,майна...ама за кво им плащат ?! Колкото и да са прости,трябвало е да предвидят,че ще стане "мазало" с тези документи.Колко българи има в чужбина - над милион и нещо.Ама "Сименс" били виновни и не знам си кво...Ами,отворете допълнителни гишета,обучете си хората,или направете график по лични данни кой кога трябва да иде.Значи,ако е за избори или други простотии,винаги се намира начин,а сега,нямало как.Ама че имало хора с резервации за почивки и екскурзии /всичко е капарирано/,че има планирани пътувания,аз самия трябва да съм в Гърция на 30 -ти април,а пък да не казвам колко хора увисват със самолетни билети...Еби му майката,на никой не му пука.
Ту мъч пипълс към онли фор дъ паст дъ тайм.Но уорк ! Но секрифиси...

Потребителски аватар
teksas_CSKA
Контакти:

Мнениеот teksas_CSKA » 13 апр 2010 23:16

birabecks написа:
Blue_Lion написа:Някой може ли да даде малко повече инфо за тези биометрични карти ? Доколкото разбрах,май са задължителни за всички т.е. май всички ще трябва да си ги сменяме без значение дали ти изтича Л.К. или не ! Айде ако някой знае,да каже :)

Добре бе,майна...ама за кво им плащат ?! Колкото и да са прости,трябвало е да предвидят,че ще стане "мазало" с тези документи.Колко българи има в чужбина - над милион и нещо.Ама "Сименс" били виновни и не знам си кво...Ами,отворете допълнителни гишета,обучете си хората,или направете график по лични данни кой кога трябва да иде.Значи,ако е за избори или други простотии,винаги се намира начин,а сега,нямало как.Ама че имало хора с резервации за почивки и екскурзии /всичко е капарирано/,че има планирани пътувания,аз самия трябва да съм в Гърция на 30 -ти април,а пък да не казвам колко хора увисват със самолетни билети...Еби му майката,на никой не му пука.

Включително и на мен! :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Blue_Lion
Контакти:

Мнениеот Blue_Lion » 13 апр 2010 23:25

birabecks написа:

Това ти казвам,брига ги тия за нас ;)
Изображение

Потребителски аватар
ace_ventura
Контакти:

Мнениеот ace_ventura » 14 апр 2010 15:36

Ако старата лична карта ти е валидна(не е с изтекъл срок,примерно до 2014), може да со ходиш спокойно из света(стига да не пренасяш наркотици). :lol: :lol: :lol:
Hey you! Don't help them to bury the light. Don't give in without a fight.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 14 апр 2010 16:25

Засега не са задължителни за всички ;) Докато ти изтече срока на старата можеш да караш с нея, но това е засега... Ще измислят друга глупост скоро- 100%

Върни се в “Свободна зона”