"Любовта на хората прави един отбор голям" и ТОП4 в България

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

viroglav
Контакти:

Re: "Любовта на хората прави един отбор голям" и ТОП4 в България

Мнениеот viroglav » 09 апр 2010 20:02

Един отбор го прави голям отношението му към феърплея и футболното в играта. Хората мразят да ги лъжат , че това което виждат по терените и в управлението на футбола не било това което е , а нещо съвсем друго ... Не са проблем нито скъпите билети , нито рушащите се стадиони. Просто българския футбол не е интересен. Нещо повече , той създава негативизъм , нещо което съм сигурен , че никой не иска да изпитва като чувство. Фенът иска , като отиде на стадиона да изпита позитивни чувства и да се разтовари от тежката седмица , а не да се натоварва допълнително с проблемите на отбора , на който симпатизира ... Така е на запад и затова там стадионите са пълни на всеки мач. Това може да се постигне и тук за нула време , трябва само да се изчисти БФС и съдийската комисия от "михайловщината" , "сираковщината" и "левскарщината" , отскоро имаме и нови термини , като напривер - "гиговщина" , "ганчевщина" и "ТИМщина". Толкова е просто всичкото това , но в момента цялата машина наречена български футбол работи за една шепа безработни бивши футболисти и няколко номенклатурчици от времената преди 1989 година. Българският народ обаче страда заради тези безумци , може би дори и повече , отколкото за натрапеното му сиво ежедневие , защото футбола това е честта на нацията. Една победа в ЕКТ означава една спечелена битка срещу страната , от която е отбора , който си победил. А от доста години България има болшинство от загуби и ниско самочувствие поради този факт. 8-)

Потребителски аватар
Saint Etienne
Контакти:

Мнениеот Saint Etienne » 09 апр 2010 20:45

Те отборите играят махленски футбол,а вие искате публика да има.Даже пак много ходят на мачовете,след 1-2 години и толкова няма да има.Ботев като имат много фенове,да не би да си пълнеха стадиона???

Потребителски аватар
madhool
Контакти:

Мнениеот madhool » 09 апр 2010 21:09

Феновете затова са фенове-за да си обичат собствения клуб.Само,че ние Българите нямаме фенска култура та камо ли любов.Колко от вас са фенове на само един отбор?Или като играят Левски-Челси или ЦСКА-Ливърпул се чудят за кой отбор да са.Признавам майните,защото в "Б" група ходеха повече хора на мач отколкото сега,когато са в "А"
ВСИЧКО ХУБАВО НА ТОЗИ СВЯТ Е СИНЬО!

ivooou
Контакти:

Мнениеот ivooou » 09 апр 2010 21:12

Един град-един отбор написа:Здравейте! В тази тема искам да съпоставим мисълта "Любовта на хората прави един отбор голям" и ТОП 4 в българската А професионална футболна група ... Феновете, които ходят по стадионите намалят с всеки изминал ден. Лошото обаче е, че на 3 от общо 4 отбори в горната част от таблицата, намиращи се в ТОП 4 посещаемостта по терените е ужасна ... защо МАЙКО БЪЛГАРИЯ ?!? Та тези отбори ще ни представят в ЕВРОПА ! Какво ще си кажат хората, когато видят българското знаме под някой отбор в жребии от европейски футболни турнири и същевременно хората, които подкрепят същия този отбор. Трябва ли да търпим това унижение ... Нищо лично към отборите Локомотив София, Славия и Литекс, не искам да водим полемика с тях или да се заяждам, но просто обръщам внимание на факта какви неща се случват в България и в българския футбол ... И сега след като го няма моят любим Ботев Пловдив в А група стискам палци на отбори като Миньор примерно, които получават любовта на феновете и ги съпътстват неизменно по бг терените, а сигурен съм, че ще го направят и в Европа ! Точно тези отбори заслужават по-горно класиране ! Отборите с фенове, с традиции ... Успех на всички отбори, подкрепяни от феновете си !

Братле за мен си абсолютно прав,аз съм фен на ЦСКА и ходя почти на всякъде на мач.За чужбина тегля заеми,но отивам да подържам любимият отбор.Съдили са ме,били са ме, но това никога не ме е спирало да съм винаги до ЦСКА.Това феновете на ОСЪМ Ловеч няма как да го знаят,такива бяха и Нефтохимик,да не говорими за недоразумения като Олимпик Галата,Раковски Русе и други такива странни отборчета които играха в А група.:(На Маймуняка Дружбенското отборче Искър на Дражев Черноморец-Бургас-София(с прекачване Карлово)А един от най-истинските и големи отбори като Ботев страдате.С невероятна публика и така на татък.Просто е тъпо да коментираме.А който пише обратното е просто комплексиран тъпак.

Addler
Контакти:

Мнениеот Addler » 09 апр 2010 21:22

България, колеги!!!!!!!! В нормалните държави нама отбори(дори и по кърлинг) ако няма фенове, т.е. има фенове-има отбор, а в БГ никому не са нужни фенове, просто ртябва да има човек, който да си пере парите, а ТОЙ фена! За какво са му фенова на мафиота, по-добре никой да не го гледа.
Ще се постарая да цитрам(или по-скоро да преразкажа) думите на един от арабските шейхова, когато е изявил желание да построи писта за F1:
Журналиста: За колко публика ще е пистата?
Шейха: Откде да знам за колко, за николко(смее се)
Журналиста: Е как ще си избиете разходите за построяването и и за организирането на състезанията?
Шейха: Че то на мен пари не ми трябват, аз строя писта за да гледам аз състезнията, не го правя заради фенове.............

Това е истина, не се шегувам. Та нещо подобно е и БГ футбола, ето за това отбори, на които им ходят по 5хиляди зрители в Б група, нямат пари, затова го няма и Ботев...........Просто на никой не му трябваме ние, феновете!!!!!!!!!!!!!!

ivo-lev
Контакти:

Мнениеот ivo-lev » 09 апр 2010 21:45

съгласен съм че само феновете могат да направят разликата между два отбора,бил съм на мач през 90-те спартак варна-манчестър-38000 зрители ,след година сборен отбор на варна-нотингам форест-тогава 2-тен носител на кеш-40000зрители,миналото лято в бургас имаше поне 12000 варналии на мача ч.море-псв,смело мога да заевя че беше ли мача във варна ще да има поне-40000 фенове, кога в ловеч ,надежда или овча купел могат да съберат и четвърт от тези фенове.

Потребителски аватар
..Локо Пловдив
Контакти:

Мнениеот ..Локо Пловдив » 09 апр 2010 22:17

В България са малко футболните градове. Виждал съм отбори от села да събират над 1000 човека пулбика ! Можете да кажете,че т'ва са селяни и отиват там да чоплят семки и псуват... Да.. ама все пак отиват и да подкрепят отбора. Аз си обичам моя отбор и го подкрепям навсякаде в България. Други хора пък са заети и немогат да ходят по мачове. А пък и защо да ходиш на мач.. като можеш да си земиш биричката и да седниш у дома да гледаш мача ?! Когато отборите играят хубаво и стадиона е в добро състояние,най-нормалното е хората да напълват стадиона ! ( пр. Черноморец ) Любимия ми отбор вече играе красив футбол и затова всеки път като отивам на мачове съм с високо вдигната глава,защото знам,че ще гледам хубав и динамичен футбол ! Но няма смисъл да намесваме градове като Пловдив,София,Варна,Бургас и тнт.. За по малките орадове ( и не чак толкова футболните ) мога да кажа само,радвайте се на това което имате и го подкрепяйте сега,защото след години този отбор може да се смъкне в класирането и да ви се гади като ходите по мачове...подкрепяйте си отбора сега :) !

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 09 апр 2010 22:31

viroglav го каза много точно!
на никой не му пука за публиката!
затова и на публиката вече не и се ходи по стадионите!
има изключения, само когато идва някой сериозен отбор на гости!
в момента голяма част от индивидите, посещаващи мачове, са лумпенизирани, и това допълнително гони публика от стадионите!
футбола, който се демонстрира по нашите терени, става единствено за присмех и е обиден за публиката!
от БФС до там го докараха че и националния отбор записа рекордно ниска посещаемост!
... а едно време стадионите са се пукали по шевовете от публика!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
lokofan
Контакти:

Мнениеот lokofan » 09 апр 2010 22:54

Абе това е крайно мнение, ама аз винаги съм се чудил президентите на Славия и Локо София за кой си дават парите...??? Все пак тази игра се играе заради феновете!!!

Потребителски аватар
james
Контакти:

Мнениеот james » 09 апр 2010 23:00

ivo-lev написа:съгласен съм че само феновете могат да направят разликата между два отбора,бил съм на мач през 90-те спартак варна-манчестър-38000 зрители ,след година сборен отбор на варна-нотингам форест-тогава 2-тен носител на кеш-40000зрители,миналото лято в бургас имаше поне 12000 варналии на мача ч.море-псв,смело мога да заевя че беше ли мача във варна ще да има поне-40000 фенове, кога в ловеч ,надежда или овча купел могат да съберат и четвърт от тези фенове.

Когато се заиграе футбол :idea:

Върни се в “Футбол - България”