"Драконите" вървят със страшна сила към А група!!!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Carpy
Контакти:

Re: "Драконите" вървят със страшна сила към А група!!!

Мнениеот Carpy » 05 апр 2010 20:26

Само не ми е ясно защо "Дракони"? Това може би автора на темата си го е измислил. Иначе дано влезе Дунав в А група. На хората им писна от селски отбори тип Монтана и Мездра. Вижте "общинският" Берое какво прави - може да нямат пари, но играят добър футбол само с българи. Същото се мъчи да прави и Сливен - друг общиснки отбор. Може да се окаже, че това е пътя на футбола у нас - малко пари, повече българи и по-малко мутри.

RUSE
Контакти:

Мнениеот RUSE » 05 апр 2010 20:27

Нищо не си е измислил авторът на темата ;)
Това е официалното прозвище на клуба от около 10-тина години поне, дори ръководството за следващия сезон е поръчало и талисман драконче.

Потребителски аватар
Carpy
Контакти:

Мнениеот Carpy » 05 апр 2010 21:27

RUSE написа:Нищо не си е измислил авторът на темата ;)
Това е официалното прозвище на клуба от около 10-тина години поне, дори ръководството за следващия сезон е поръчало и талисман драконче.

Съмнявам това да е официалното прозвище. Най-малкото защото е глупаво.

RUSE
Контакти:

Мнениеот RUSE » 05 апр 2010 21:32

Това какво е прозвището не зависи от твоето благоволение. И да се съмняваш, и да не се съмняваш, това си е прозвището на клуба от доооста време насам и не се променя. В този прякор си има много символика, която феновете на Дунав разбират перфектно

Потребителски аватар
Carpy
Контакти:

Мнениеот Carpy » 05 апр 2010 22:46

RUSE написа:Това какво е прозвището не зависи от твоето благоволение. И да се съмняваш, и да не се съмняваш, това си е прозвището на клуба от доооста време насам и не се променя. В този прякор си има много символика, която феновете на Дунав разбират перфектно

Ти сам вярваш ли си? Аз лично не съм чул от нито един фен да Дунав да казва дракони. А познавам няколко такива. И те не са и чували за дракони някакви. Обясни ми , моля те символиката на драконите.

RUSE
Контакти:

Мнениеот RUSE » 05 апр 2010 23:07

Това само показва колко са фенове на клуба. Символиката на речните дракони се изразява в същността им на същества от митологията - силни, горди същества, символ на дълголетие и традиция. В същото време тук застава и митът за дългогодишния сън на дракона, който подобно на нашия футболен клуб дълго време не е бил активен преди да се събуди отново и да стане лошо... Отделно една от старите емблеми е стилистично оформено Д с с глава на дракон.
Не виждам защо спориш? Обеснява му човек как стоят нещата, той продължава ама не било така...
Може да влезеш и в официалния сайт на клуба да видим как наричат там отбора от цифра време насам да видим дали те лъжа...
Може и да питаш някой фен на отбора с повече от 5 мача на живо, ей така, за всеки случай ;)

П.С. Не ми се спори за очевадни неща, можеш да си твърдиш каквото поискаш. Не ми пречиш особено, ако искаш и таралежи ни наричай...

Потребителски аватар
Carpy
Контакти:

Мнениеот Carpy » 05 апр 2010 23:17

RUSE написа:Това само показва колко са фенове на клуба. Символиката на речните дракони се изразява в същността им на същества от митологията - силни, горди същества, символ на дълголетие и традиция. В същото време тук застава и митът за дългогодишния сън на дракона, който подобно на нашия футболен клуб дълго време не е бил активен преди да се събуди отново и да стане лошо... Отделно една от старите емблеми е стилистично оформено Д с с глава на дракон.
Не виждам защо спориш? Обеснява му човек как стоят нещата, той продължава ама не било така...
Може да влезеш и в официалния сайт на клуба да видим как наричат там отбора от цифра време насам да видим дали те лъжа...
Може и да питаш някой фен на отбора с повече от 5 мача на живо, ей така, за всеки случай ;)

П.С. Не ми се спори за очевадни неща, можеш да си твърдиш каквото поискаш. Не ми пречиш особено, ако искаш и таралежи ни наричай...

Пич, вземи се в ръце, моля те. Сега посетих форума ви (на Дунав) и там има една тема отпреди месец как трябва да е нарицателното на Дунав. Та там феновете (някой от тях) казват това за драконите. Какви 15 години ми говориш, какви чудеса? Вие тепърва трябва да си измислите име и да го наложите. С такива легенди, че било отпреди 15 години няма как да стане. Събрали се 15 интернет фена и решили, че отбора им трябва да се казва Дракони. Еба ти смешния виц.

RUSE
Контакти:

Мнениеот RUSE » 05 апр 2010 23:25

Ти ли ще ни казваш какво трябва да направим и какво да избираме? Това е конкурс за НОВ прякор на Дунав, но такъв НЯМА да има след като феновете си казаха волята да останат така нещата. Конкурсът беше във връзка изработване на талисманче, което да подгрява феновете на стадиона и ще е дракон. Всичко е свързано с маркетинговата стратегия на клуба. Все пак трябва да се асоциираме с нещо, което да стои на тениски и шалчета. Досега прозвището си беше това и си остава това. Привърженик съм на Дунав от достатъчно много години, че да ме изкарваш, че не разбирам за какво иде реч. Но ако това ще те успокои и ще спреш да говориш глупости - ДА, ПРАВ СИ ! Така е, не сме дракони. Дано останеш доволен.

Потребителски аватар
Carpy
Контакти:

Мнениеот Carpy » 05 апр 2010 23:34

RUSE написа:Ти ли ще ни казваш какво трябва да направим и какво да избираме? Това е конкурс за НОВ прякор на Дунав, но такъв НЯМА да има след като феновете си казаха волята да останат така нещата. Конкурсът беше във връзка изработване на талисманче, което да подгрява феновете на стадиона и ще е дракон. Всичко е свързано с маркетинговата стратегия на клуба. Все пак трябва да се асоциираме с нещо, което да стои на тениски и шалчета. Досега прозвището си беше това и си остава това. Привърженик съм на Дунав от достатъчно много години, че да ме изкарваш, че не разбирам за какво иде реч. Но ако това ще те успокои и ще спреш да говориш глупости - ДА, ПРАВ СИ ! Така е, не сме дракони. Дано останеш доволен.

Ако се пусне сега една анкета тук - "кой е чувал за Драконите от Русе?", то сигурен съм и ти знаеш какъв ще е резултата. Ще те призная за прав, ако ми извадиш доказателство отпреди 10 години - примерно статия от национален спортен вестник в която се говори за "драконите (хи хи хи)" от Русе. Няма такава и ти го знаеш. Иначе - наричайте си се както искате. От това само по-смешни ще ставате.

RUSE
Контакти:

Мнениеот RUSE » 05 апр 2010 23:48

"Драконите" бяха измислени през 1993 година от несъществуващия вече вестник "Русенски новини". Тогава кръщавките бяха на мода - спартаковци от Пловдив например логично бяха наречени "Гладиаторите", въпреки, че съименниците им от Плевен никога не пожелаха да потърсят същия знак за равенство. За агитката на "Спартак" от Варна техните играчи са "соколите".

цитат от вестник "Утро" 24 март 2010. Това стига ли ти? Това, че някой не е чувал, ами как ще чуе, като 'националните' медии се занимават с това що Гонзо не се бръснел или пък от ЦСКА що давели мъката в алкохол. Отборът ни дълго беше в миманса, дори стартирахме наново в недалечното минало от А окръжна. Логично е интересът към Дунав в тези мъртви години да е почти нулев. Сега, когато клубът лека-полека стъпи на краката е нормално да започнем да си оформяме маркетинговата стратегия. Нормално е също този прякор да бъде популяризиран сред широката общественост в България. Не виждам какво е лошото. А като ти е смешно, смей си се, радвам се, че ти е забавно ;)
А ти продължавай да си спориш, казах ти вече, ако е толкова важно за теб да излезеш прав- да, прав си.

Върни се в “Футбол - България”