Имам си една мечта – да имаме треньор за една година в ЦСКА

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

andreysto
Контакти:

Имам си една мечта – да имаме треньор за една година в ЦСКА

Мнениеот andreysto » 30 мар 2010 07:05

За пореден път, поредна година, пореден треньор...ЦСКА май пак е без наставник и за съжаление вече дори това не предизвиква и минимален елемент на изненада в средностатистическия фен на футбола и по-специално на „червения почитател”.

Преди време бях обещал на един приятел, да изкажа мнение отностно треньора на ЦСКА след една година работа в Борисовата градина. За жалост някъде към десетия месец ми секнаха ентусиязма. Нов треньор и ново по-непретенциозно обещание – след половин година и ще го коментираме този, сега нека го оставим да покаже какво може...Уви и той не устиска и без друго кратките ни срокове. Е сега май ще трябва да го почваме следващия щом стигне поне на 5 метра от оградата на стадиона, че иначе пак няма да има какво да коментираме. Но аз ще се възползвам от момента и ще си излея поредната порция мъка в „червено”...

Когато след един злополучен мач на „Армията”, в една пролетна вечер, Пирин препъна ЦСКА по пътя му за купата на България, в първи мач от календарната 2009 год новите тогава босове на „червените” смениха треньора по меко казано странен начин. След като първо си заявил доверие към треньора, той прави селекция, подготовка, контроли, избистря състав и тактика и след първия му мач от подновения сезон (макар и за купата) прави равен, отпада след изпълнение на дузпи и го сменяваш. Да, останах изненадан, но приех радушно новината – отбора наистина май имаше нужда освен от нов собственик и от нов треньор. Млад и амбициозен наставник, който (с пълно право) заяви, че иска време да приложи методите си на работа, идеите си и същевременно, че ще гони всяко възможно отличие, но при провал няма да прави трагедии. Допълнителният бонус беше, че е потомствен „армеец”,легенда на ЦСКА!

След по-малко от година доверието бе снето и от този специалист, който с кански мъки се опитваше да заличава собственоръчно всяка оставена от самия него положителна следа – страхотен старт начела на отбора – провал в края на сезона. Страхотно, безапалационно и неочаквано класиране в груповата фаза на Лига Европа и шантави, цинични и безумни скандали с играчи, дискотеки, оставки. Твърдост към провинилите се играчи – пристигане на мач на отбора си в края на първото полувреме?!? Може би заради всичко това пак положителните емоции бяха повече, като разбрах за поредната рокада.

Третият е чужденец – сравнително добро име, успехи зад гърба си, собствен стил и признат в родината си. Може би точно заради неговото CV сега по-скоро ми се иска да не са прави всички, да не си е стегнал багажа, а той да остане на чело на ЦСКА въпреки, че:

- не говори добре за реномето ти, да си треньор на нещо между футболен отбор и композиция от сергии, по-дълга от тази на пазарa през цялата подготовка;
- не може без да познаваш особеностите на футбола тук, да тръбиш без никакво притеснение, как едва ли не мачовете от пролетта ще са подготовка за атакуване на Шампионската лига догодина;
- как е възможно да имаш амбиции и да позволиш продажба на основни футболисти една седмица преди началото на шампионата.

Ако обаче чужденецът е приел добре оформеното във финансов аспект предложение от шефовете на отбора, и е дал съгласие за всички тези ненормални неща – значи наистина само CV-то ще остане с добри данни...

Ех мечти...

miki85
Контакти:

Re: Имам си една мечта – да имаме треньор за една година в ЦСКА

Мнениеот miki85 » 30 мар 2010 08:18

титаните не искат титла всичко иска пари и аз искам стабилен тренер да остане ама като не си взимат мачовете и ги махат нали му бяха казали или титла или си тръгва обаче данчо котев русия и иван стоянов им се усеща липсвата просто с некви 33 годишни румънчета дето изпускат от 2 метра няма да стане и с резервата на олимпик марсилия още като вкара на своге останах скептичен. Всичко вика оо тоя гранден страшен много добър мани мани аз тогава казах на приятелите си спокоино момчета нека вкара на левски да го видя колко е страшен е не успя видяхме че не е толкова страшен. Този сезон се надявам да станем 3ти и да не вземем купата.
Поклон пред 3 звездните ЦСКА завинаги. И предрече мъри синоптика ,сняг и виелици, отложиха кръга слугите от бфс,но пекна ясно слънце 20 градуса и падна голям смях.

venelin_valchev
Контакти:

Мнениеот venelin_valchev » 30 мар 2010 08:53

Много кофти изказване ама е истина и все повече се превръща в МЕЧТА.........

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 30 мар 2010 11:15

Според мен шефа ви Борисов ли е къв е, направи най-голямата глупсот като разкара Пенев. При това с детинският довод... "той не ни гарантирал титла". Любо си каза, аз не гарантирам титла но поне нямаше да хвърля прах в очите. А кво стана дефакто. Андоне дойде като обеща титла и сега кво ... нищо. Тоя ваш шеф просто показа абсолютна некомпетентност от това как се ръководи клуб, и дори постъпката му и начина на разсъждение поакзват че явно не е много интелегентен пич. Мисля че там са ви проблемите на върха, в управлението на клуба. Ако ще и Фърги да додйе и той няма да обещае че с този ресурс ще постигне титла.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 30 мар 2010 12:13

Аман от разбирачи бе. Пенев, че Пенев. Да не е Гуус Хидинг? Айде стига с тоя Пенев. При Андоне няма успехи, но играта ни се подобрява поне. Няма го това ритане на топката като през есента. Престанете вече. Пенев не е завършен треньор. Той е нещо като Гонзо. Само с хъс не става разберете го това един път завинаги. Трябва и опит и тактическа грамотност. Какво показвахме цяла есен като игра. Докато Паредес беше в отбора имахме физическа подготовка. Махне се Паредес и? Нито тактика, нито подготовка. Нека Андоне довърши първенството и ако не са доволни собствениците пътя и толкова.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

restless
Контакти:

Мнениеот restless » 30 мар 2010 12:31

Есента човекът дето правеше разликата и ви спечели половината победи беше Иван Стоянов.
Продадоха го, щото явно това беше начина да вземат пари и за "русия" - ето резултата.

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 31 мар 2010 02:48

Трябва да се спре с това при нас да уволняваме,пъдим и т.н. треньори рано-рано...Та ние не можем да оставим и 2г. някой треньор на поста си...Как да има успехи,само в България го има това 8-)

Расате
Контакти:

Мнениеот Расате » 31 мар 2010 09:21

Правилното решение е едно - Стойчо Младенов!!!
САМО ЦСКА!!!

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 31 мар 2010 10:21

Аз мисля, че нещата не са точно такива, както ги описват всички медии, вкл. и всички недоброжелатели. Да, и на мен не ми харесва това да се сменят треньори и играчи по-всяко време, но не мислите ли , че това става поради някаква причина. Далеч съм от мисълта, че Титаните го правят просто ей така, защото им харесва. Ако анализираме нещата малко по-дълбоко, ще видим , че рокадите в ЦСКА се случват след някакъв провал или някаква поредна издънка. Не може за всичко лошо да виним само ръководството, при положение, че и състезатели и треньори, правеха издънки или показваха слаба форма и некоректно поведение. Е, ако вие сте шефове и виждате, че работниците ви не се справят, или не желаят да изпълняват задълженията си, до кога ще ги търпите. Това ръководство е само от една година и естествено ще има грешки, както и добри попадения, до като нещата се изчистят и се намерят точните хора. Аз го наричам това естествен подбор, или пресяване .Но да търсим вина само в една посока, е некоректно.Същото важи и за отминали неща. Каквото станало, станало. Няма връщане назад. Отбор има, треньори има, така че, да гледаме напред.

jony
Контакти:

Мнениеот jony » 31 мар 2010 13:02

Нека отгоре да чуят и да разберат че не може да се работи на парче, а трябва един треньор да гради отбор няколко години! Анодоне е добър треньор, но не е факир. За периода за който беше той само имаше време да опознае играчите.
Защо никой не пита Борисов или Живков дали не смятат че е грешка смяната на Любо? До кога няма да се учим от грешките си?
А и грачите не играят защото не им се плаща. Това е ясно и за бебетата и който твърди друго е наивник.

Върни се в “ЦСКА”