докога ще играем с един нападател

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
comandosa1
Контакти:

Re: докога ще играем с един нападател

Мнениеот comandosa1 » 25 мар 2010 09:21

Според мен, ако вместо Антонов се постави един жалон на дузпата и се комбинира с него, ще е по-добре в атакуващ план. Лошото е, че да се ползва ефективно жалона играта трябва да е в наказателното поле на противника, което ще е проблем с нашата защита, ама пък ако поставим 4 бурета в защитата в една линия не мисля че ще имаме големи проблеми отзад и ще можем спокойно да атакуваме. Обаче изниква въпросът кой ще играе със жалона, като нямаме халфове и крила, ами може например да вземем едни оръдия, които се ползват за тренировката на тенисисти, само че ще ги пригодим за футболни топки, така ще има с какво да целим жалона. Поставяме Влади Гаджев в центъра да зарежда оръдията и сме 6. Гаранция няма да изпаднем.

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 25 мар 2010 09:29

:lol: Много яко,Командос. :lol: И резултата 3:1,за буретата. :lol:
Само Черно море.

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 25 мар 2010 12:10

Veso1913 написа:
styopa написа:Между другото защо ли не мога да се сетя голям европейски отбор който играе с двама чисти нападатели ;)
Може би схемата не е толкова лоша колкото ялови изпълнителите в случая ;)

Защото не следиш първенствата и големите отбори,явно.На прима виста-Реал м,Барселона,Интер,Челси...стигат ли?Предполагам че са достатъчно големи,че да си позволя да ги сравня с Левски.

Прима вистата ти е малко грешна!Имам предвид двойка нападатели тип Коул - Йорк,Хески -Оуен,Бобич-Елбер и т.н.,а не футболисти играещи близо до нападателя.. както са Меси,Роналдо,Джерард и т.н.
И четирите примера не играят такава двойка нападатели ;)

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 25 мар 2010 12:26

styopa написа:
Veso1913 написа:
styopa написа:Между другото защо ли не мога да се сетя голям европейски отбор който играе с двама чисти нападатели ;)
Може би схемата не е толкова лоша колкото ялови изпълнителите в случая ;)

Защото не следиш първенствата и големите отбори,явно.На прима виста-Реал м,Барселона,Интер,Челси...стигат ли?Предполагам че са достатъчно големи,че да си позволя да ги сравня с Левски.

Прима вистата ти е малко грешна!Имам предвид двойка нападатели тип Коул - Йорк,Хески -Оуен,Бобич-Елбер и т.н.,а не футболисти играещи близо до нападателя.. както са Меси,Роналдо,Джерард и т.н.
И четирите примера не играят такава двойка нападатели ;)

Игуаин-Роналдо,Ибрахимович+Меси++Анри,Дрогба-Анелка,Ето'о-Милито/пандев/.Какво не е както трябва?Един лек+един тежък.В няки случаи по два леки/крила/.Специално Коул-Йорк са еднотипни нападатели,макар че в края на кариерата си Коул стана супер тежък.Не мога да разбера каква ти е идеята,ама карай.Важното е нападатели да има. :lol:
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

Потребителски аватар
IORGOS PAPADOPULIS
Контакти:

Мнениеот IORGOS PAPADOPULIS » 25 мар 2010 12:31

Нали пробва с Кръстовчев и Антонов и какво?
И с 4-ма нападатели да излязат те като не умеят да вкарват все същата работа.
Вижте Литекс - играят само с Нифлор като типичен таран обаче човека дупчи всеки мач.

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 25 мар 2010 13:00

Veso1913 написа:Игуаин-Роналдо,Ибрахимович+Меси++Анри,Дрогба-Анелка,Ето'о-Милито/пандев/.Какво не е както трябва?Един лек+един тежък.В няки случаи по два леки/крила/.Специално Коул-Йорк са еднотипни нападатели,макар че в края на кариерата си Коул стана супер тежък.Не мога да разбера каква ти е идеята,ама карай.Важното е нападатели да има. :lol:

Идеята ми е че схема с двама нападатели е много много остаряла ;)
Иначе можем да спорим дали Роналдо,Меси ,Анри и т.н. са точно нападатели, (по тази логика Тасевски и Панку са нападатели)но някой друг път ;)

scooool
Контакти:

Мнениеот scooool » 25 мар 2010 20:21

Я някой да ми припомни Огнянов не беше ли нападател като юноша?
да го пробват него и балтанов,трябва да споделя че за мене Сърмов не може да направи точен пас ако ще живота му да зависи от това.Другото ми мнение е че Мъри почти ги съсипа тези момчета + Димитров никъде не съм виждал момчета дето са в първия отбор от 6 години и имат по 10 ма4а това ли е налагане на младите,това ли да очаквам за Табаков,Балджийски и Киров?

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 25 мар 2010 21:46

За мен не е толкова важно с каква схема играем, според мен е по-важно как играем ;) . А там е въпроса че нищо не играем. Отбора е разделен на две- офанзивните футболисти не помагат в защита ,а дефанзивните не се включват достатъчно в атаките.
Вече всички отбори научиха начина на аткуване на "Левски" (май с изсключение на "Славия" ;) ) и нашите атаки станаха страшно ялови . За мен халфовете не участват достатъчно в атаките ,а след като загубим топката не се връщат. Бардон беше страшен футболист(за условията на България),но беше сега според мен едвам върви да не говорим за бягане на скорост. А във футбола печели този който е по-бърз..
Има и нещо друго,аз не си спомням кога "Левски" са вкарали гол от фаул май последния беше на Сърмов срещу "Спортист" (Своге), в съвременния футбол който иска да печели трябва да използва статичните положения нека си спомним с каква игра Гърция станаха европейски шампиони през 2004 - май нито веднъж не надиграха противниковата защита с комбинация от игра- головете им стваха или след далечни удари или след статични положения. Спомням си и "Левски" през сезона 1992/93 тогава играта ни се състоеше в това Ил.Илиев да тръгне с топката и да падне някаде около(ако успее и вътре още по-добре ;) ) наказателното поле и оттам Пл.Гетов да бие фаула ,ами с тази си игра станахме шампиони и то по един от най-убедителните си начини.
Но да се върна към темата - схемата не е толкова важна, даже според мен ако играем без типичен таран някога сме се представяли по-добре през сезона 2006/7 когато поставихме рекорд играехме без типичен таран(Домо за мен не е чист таран) ,същото беше о през 1994/95 след като отбора беше напуснат от Н.Сираков нашите заиграха без типичен таран с леки нападатели които постоянно си сменяха местата с халфовете и тогава пак станахме шампиони и вкарахме много голове. Лично моето мнение е че когато атакуват и стрелят много футболисти става много трудно за другия отбор да противодейства.

Върни се в “Левски”