Подкрепяте ли идеята в България да има спортно радио?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

MORSKI
Контакти:

Подкрепяте ли идеята в България да има спортно радио?

Мнениеот MORSKI » 25 мар 2010 01:56

Трябва ли според вас в България да има спортно радио? Всички знаем какво се случи с "Гонг"....
За мен не беше правилно, както препдолагам ще напишете и вие...
Но нека се сетим какви са основните доводи да няма спортно радио в България(говоря за изцяло спортно 24 часово)....
1: Криза- Спекулира се с нея, дали я има в такава голяма степен, или не е въпрос на лично мнение, но трудно в тези времена се прави подобно начинание без да имаш реална възвращаемост в близките години.
2: Не по-малко значим довод е пазарната икономика и интереса... В България има забележете близо 350 радиа, като само в София са над 30.... За справка в Лондон са 8! Пренасищане на пазара, но няма спортно радио? Какво в момента преобладава като интерес у младите хора като мен- в основни линии чалгата(има и рокаджии и метъли, но са малко), по-възрастните са толкова вглъбени в своето ежедневие и проблеми и мислят как да намерят пари за да издържат децата си, че предпочитат да слушат музика, отколкото аналитични предавания или спортни коментари......
3: Твърде рисковано е да тръгнеш да правиш нещо иноваторско( а изцяло спортно радио е именно такова начинание, независимо от факта, че преди имаше "Гонг" и радио "Спорт").....
4: Все повече сме свикнали да наблюдаваме мачовете(не сме в началото на 90-те когато все още в домакинствата имаше черно-бели телевизори, а кабелната телевизия и интернета са били, ако не непонятни, то слабо разпространени). Всеки препдочита да гледа мач, отколкото да го слуша.
Но въпреки горепосочените неща лично аз си мисля, че спортно радио у нас, което да отделя внимание на всички отбори, с рубрики(подобно на "Гонг"), с директни включвания от всички горещи точки(когато има събития)- не само, че би могло да е успешен проект, но е дори задължително за една държава! Факт е, че спорта ни загива както всичко у нас, но това едва ли ще трае вечно, а българина едва ли някога ще спре да се интересува от футбол, политика и деколтетата на манекенките и фолк певиците :mrgreen:
Освен това когато сте в задръстване в колата или когато има някой мач, който силно ви вълнува, а няма как да разберете резултата от него на момента- или пък сте на село и хващате само Канал 1, Бтв и Нова, но искате докато си почивате да знаете какво се случва на "Олд Трафорд" или на "Бернабеу" - ще си пуснете радиото, нали ;)
Да не говоря, че и много хора са възмутени от некомпетентността на коментаторите по телевизията и предпочитат да цъкнат mute-то и да си пуснат радиото.....
И така нататък, и така нататък... Какво мислите вие? Все пак сме форума на сайта, на някога съществувалото радио "Гонг" ;)
А лично моя мечта винаги е била- някога да имам свое спортно радио и дано някога успея да я реализирам, но дори и да не се осъществи- бих се радвал, ако някога се появи такова в нашия ефир....
Последна промяна от MORSKI на 25 мар 2010 03:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Re: Подкрепяте ли идеята в България да има спортно радио?

Мнениеот kartago » 25 мар 2010 02:11

Не само, че подкрепям! Жалко, че имам само две ръце и само с тях мога да гласувам "За"! Когато затваряха "Гонг", бях в колата си, трябваше да се прибирам в офиса, спомням си, че половин час седях с Томето и слушах последното предаване на спортното радио! Споделях чувствата му, не се срамувам, че се просълзих! Имах усещането, че сякаш късаха нещо от мене, аз много, много години слушах само това радио! И заради спорта, и заради това, че не беше в коловозите като другите, и заради комнетаторите, и заради хората, мислеха като мен, обикновенни хора, и заради рок музиката която имаше там! Финала за ШЛ "Байерн"- Ман Юн, го чух по спортното радио, тогава нямах възможност да гледам мача! Въобще това беше станция номер 1 в която и кола да съм имал! Така че, ако някой направи спортно радио аз ще съм първия човек, който ще му подаде ръка! Не мога да разбера, как чалгата измести спорта?! Като гледам по нашия форум, има милиони фенове, едно такова радио ще си вади парите! Ако се върне стария "Гонг" ще бъде супер, ако не могат, който и да направи такова радио ще има милионна подкрепа, сигурен съм!....Апропо, в момента в колата ми има Дарик, само заради "Гонг", много често пътувам и понякога се налага да слушам мачовете!........ Не знам, повтарям се, но съм с 5 ръце "ЗА" такова радио!........Писна ми от чалга, от Биг Брадъри! Искам спорт и рок! Това е! :lol:

Потребителски аватар
Jeff Ament
Контакти:

Мнениеот Jeff Ament » 25 мар 2010 02:17

Разбира се,че ДА!Що за въпрос? :lol:
12 март 1912 г.

Изображение

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 25 мар 2010 07:35

погледнато отстрани, си е много учудващо, че си нямаме спортно радио!
а като се види, че имаме само една спортна телевизия, която още не е развила пълния си потенциал!
То може да се заключи, че явно страната ни още не е дорасла, за да има тея продукти на пазара си!
Търсене на продукта има!
Но когато и след 20 години демокрация, държавата не е осигурила условия за успешното му наличие, може да се заключи, че все още сме в камената ера като еволюция, и че ще трябва да почакаме за да имаме такива свястни продукти на пазара!
Ситуацията ми наподобява на нуждата от рок радио и закъснялото появяване на З-Рок!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

agresor
Контакти:

Мнениеот agresor » 25 мар 2010 07:54

да стига в него да не работят такива ,,ЛИЗАЧИ'' като томислав русев , в.гранчаров и стоянов. Омръзнало ми е да им слушам тенденциозните и некомпетентни коментари

xWarden
Контакти:

Мнениеот xWarden » 25 мар 2010 08:15

Разбира се, че подкрепям ! Друг е въпроса, че едва ли ще го слушат много хора, особено ако работят някакви малоумни журналя и се получи като ринг.бг - тъпи въпроси, тъпи журналя, тъпи предавания, тъпа телевизия въобще !

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 25 мар 2010 08:47

xWarden написа:Разбира се, че подкрепям ! Друг е въпроса, че едва ли ще го слушат много хора, особено ако работят някакви малоумни журналя и се получи като ринг.бг - тъпи въпроси, тъпи журналя, тъпи предавания, тъпа телевизия въобще !

Ей тука и с кракака ще гласувам.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Мнениеот crap » 25 мар 2010 08:52

stannn написа:
xWarden написа:Разбира се, че подкрепям ! Друг е въпроса, че едва ли ще го слушат много хора, особено ако работят някакви малоумни журналя и се получи като ринг.бг - тъпи въпроси, тъпи журналя, тъпи предавания, тъпа телевизия въобще !

Ей тука и с кракака ще гласувам.

[offtopic]Пиш*ка за тея от Ринг! Особенно за оня дето води студиото им, оня бурсук, и за тъпите им журналиСТКИ![/offtopic]

И аз съм за спортно радио, но едва ли ще го слушам...
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
ruashh
Контакти:

Мнениеот ruashh » 25 мар 2010 09:06

Мисля че ако отворим банкова сметка,много бързо ще я напълним и ще си върнем радио ГОНГ,трябва да го има,а относно лизачите,на който не му харесват да не влизат и четат този сайт!Нека направим кампания и съберем пари за старта на старото ГОНГ!Споделете вашите мнения!Ще е супер с пари на фенове да има радио и да знаем че е наше!
Последна промяна от ruashh на 25 мар 2010 09:33, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”