Балканска футболна лига?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Опасен чар
Контакти:

Re: Балканска футболна лига?

Мнениеот Опасен чар » 17 мар 2010 18:52

ЦСКА-83 написа:И аз съм ЗА,но не виждам как отбор 5-6 в България ,ще намери пари за пътувания и т.н.Ако има сериозен финансов стимул може би..

Ами и без това отбори като Черноморец, Славия, Черно Море са заявили желание за участие в евротурнирите, значи имат възможност да пътуват из цела Европа, какво остава за Балканите...
А и за да има такава лига требва да има и рекламодатели, пари от ТВ права и т.н. ако нема пари, нема да има смисъл и от лига

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Мнениеот Ki Cho » 17 мар 2010 18:52

chelseabg написа:Айде стига глупости..каква ще е тая лига без Галатасарай,Фенербахче,Бешикташ,Стяуа,Панатинайкос и по силните отбори които играят в групите..ако има изцяло балканска лига вместо парвенствата на страните,тогава съм съгласен..

И аз съм на това мнение. Всъщност съм твърдо ЗА. По-добре една "А" балканска лига, вместо измислените шампионати на България, Сърбия и Гърция, в които още от начало се знае измежду два отбора ще е шампиона и имат по пет-шест що годе стойностни мача в годината.
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.

Опасен чар
Контакти:

Мнениеот Опасен чар » 17 мар 2010 19:00

byzantion написа:Идеята за регионална лига се дискутира, другарчета, от по-отдавна. Миналия месец в Любляна се събраха ръководителите на Футболните съюзи от бивша Югославия - има принципно решение в тази лига да се включат отбори от Сърбия, Хърватска, Словения, Черна гора, Македония, Република Сръбска и Федерация Босна и Херцеговина. Някои са предложили евентуалното участие на Унгария, спомената е бегло Румъния. Някъде да четете името на една бедна страна с окаян футбол, управлявана от дебелоглав и дебелокож прост пожарникар? Така че всуе се морите да разсъждавате на тема, която не ви е ясна. Гърция и Турция си имат нормални първенства на средно европейско ниво и такава лига не им е нужна. По-горе споменатите страни желаят една регионална лига и ще я имат. Глупости дрънкат някои, че е невъзможна понеже сърби, хървати и "босненци" щели да се избият. В "кошарката" лигата отдавна е налице ( сега за първото място спорят Цибона и Партизан), всяка седмица има яки мачове, а убити няма, нито безредици. Откакто играят в Ядранската лига, всички клубове повишиха успехите си и в Европа. КК Партизан за втора поредна година е в Топ 8, за малко не се класира и Цибона. И Хемофарм, ФМП, Црвена звезда жънат успехи - по-големи, отколкото когато играеха в държавните първенства. Така че и Регионална футболна лига ще има скоро, съгласувана е с УЕФА и великия Мишел Платини (не мангала от ЦСКА). Но страната на пожарникарите, мутрите и агентите едва ли ще участва в нея, по-скоро тя да си направи отделна Льига със своите приятельи от Шкиприя и "Косова", може и с Грузия, така поне и генерал-губернаторите от съответните САЩ-посолства ще могат да гледат истински "сокър" с ретро-азиатски привкус на европейска територия!

Ами ако беше прочел първия ми коментар щеше да разбереш че идеята е стара, следователно се и дискутира отдавна, не откриваш топлата вода с това си изказване.
Сериозна Балканска лига само с отборите от бивша Югославия е невъзможно да има, следователно нема да има. Хърватите беха казали че ако не участват българските отбори не са съгласни да има такава лига. Темата е дискутирана на високо ниво многократно, ако ти си прочел само за срещата миналия месец в Любляна значи нищо не знаеш.

Опасен чар
Контакти:

Мнениеот Опасен чар » 17 мар 2010 19:04

Ki Cho написа:И аз съм на това мнение. Всъщност съм твърдо ЗА. По-добре една "А" балканска лига, вместо измислените шампионати на България, Сърбия и Гърция, в които още от начало се знае измежду два отбора ще е шампиона и имат по пет-шест що годе стойностни мача в годината.

Това е смешно дори да се дискутира. Шотландия, Сев. Ирландия и Уелс, които са част от Великобритания имат собствени първенства, а суверенните балкански страни да имат общо първенство. Никога нема да стане и не знам защо се обсъжда такъв вариант.

chelseabg
Контакти:

Мнениеот chelseabg » 17 мар 2010 19:06

Опасен чар написа:
Ki Cho написа:И аз съм на това мнение. Всъщност съм твърдо ЗА. По-добре една "А" балканска лига, вместо измислените шампионати на България, Сърбия и Гърция, в които още от начало се знае измежду два отбора ще е шампиона и имат по пет-шест що годе стойностни мача в годината.

Това е смешно дори да се дискутира. Шотландия, Сев. Ирландия и Уелс, които са част от Великобритания имат собствени първенства, а суверенните балкански страни да имат общо първенство. Никога нема да стане и не знам защо се обсъжда такъв вариант.

Защото Англия не ги иска..Селтик и Рейнджърс искат да играят във висшата лига ама..

Потребителски аватар
kiko3
Контакти:

Мнениеот kiko3 » 17 мар 2010 19:07

byzantion написа:Идеята за регионална лига се дискутира, другарчета, от по-отдавна. Миналия месец в Любляна се събраха ръководителите на Футболните съюзи от бивша Югославия - има принципно решение в тази лига да се включат отбори от Сърбия, Хърватска, Словения, Черна гора, Македония, Република Сръбска и Федерация Босна и Херцеговина. Някои са предложили евентуалното участие на Унгария, спомената е бегло Румъния. Някъде да четете името на една бедна страна с окаян футбол, управлявана от дебелоглав и дебелокож прост пожарникар? Така че всуе се морите да разсъждавате на тема, която не ви е ясна. Гърция и Турция си имат нормални първенства на средно европейско ниво и такава лига не им е нужна. По-горе споменатите страни желаят една регионална лига и ще я имат. Глупости дрънкат някои, че е невъзможна понеже сърби, хървати и "босненци" щели да се избият. В "кошарката" лигата отдавна е налице ( сега за първото място спорят Цибона и Партизан), всяка седмица има яки мачове, а убити няма, нито безредици. Откакто играят в Ядранската лига, всички клубове повишиха успехите си и в Европа. КК Партизан за втора поредна година е в Топ 8, за малко не се класира и Цибона. И Хемофарм, ФМП, Црвена звезда жънат успехи - по-големи, отколкото когато играеха в държавните първенства. Така че и Регионална футболна лига ще има скоро, съгласувана е с УЕФА и великия Мишел Платини (не мангала от ЦСКА). Но страната на пожарникарите, мутрите и агентите едва ли ще участва в нея, по-скоро тя да си направи отделна Льига със своите приятельи от Шкиприя и "Косова", може и с Грузия, така поне и генерал-губернаторите от съответните САЩ-посолства ще могат да гледат истински "сокър" с ретро-азиатски привкус на европейска територия!

Ти си бил страшен капацитет бе :) :) :)
Я си пий хапчетата и си лягай,че само глупости пишеш.Акъл от византийци неискаме.Я ни светни Звезда и Партизан какви успехи жънат и от кога пъренствата в Македония,Босна и Черна гора са по добри и качествни от Българското :!: :?: :?:
[rimg]http://i.imgur.com/HEQSaT5.jpg[/rimg]
[rimg]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/998827_10151661794992860_969718475_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 17 мар 2010 19:31

Ще бъде гавра ние и албанците в спор за последния в турнира :mrgreen:
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Опасен чар
Контакти:

Мнениеот Опасен чар » 17 мар 2010 19:45

Клубен рейтинг на балканските страни според УЕФА:

8. Румъния 39.491
11. Турция 34.450
12. Гърция 29.899
17. България 22.000
25. Сърбия 14.000
27. Хърватска 12.332
31. Босна 8.749
35. Словения 6.957
36. Унгария 6.750 (защо не)
40. Македония 5.332
44. Албания 3.999
47. Черна Гора 2.125

xWarden
Контакти:

Мнениеот xWarden » 17 мар 2010 21:10

България е най-успешната страна и в турнира за Балканската клубна купа и за Балканската национална купа, но за съжаление историята не играе... :(

Потребителски аватар
sven_goran
Контакти:

Мнениеот sven_goran » 17 мар 2010 22:20

няма бъдеще...
ще е абсолютен провал, ако се случи :shock:

Върни се в “Футбол - България”