Балканска футболна лига?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Опасен чар
Контакти:

Re: Балканска футболна лига?

Мнениеот Опасен чар » 17 мар 2010 16:56

2OLEGEND написа:Искам отсега билет за мача Динамо (Загреб)-Партизан(Белград)... :) :) Неосъществима идея...но ако един ден Андоне смени Платини е възможно :lol:

Платини:
„Необходим е съвместен проект между няколко държави от региона, който да бъде подкрепен както на футболно, така и на политическо ниво. Ако има достатъчно заинтересовани страни в подобна инициатива и проектът е осъществим, тогава Изпълкомът на УЕФА ще обсъди идеята и ще вземе решение.
Създаването на такава регионална лига е интересна идея и ще даде възможност на клубовете от тази част на Европа да бъдат конкурентоспособни на по-богатите си западноевропейски съперници”

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 17 мар 2010 17:00

Според мен няма шанс. Тази идея я дъвчат най-вече сръбските и хърватските отбори, които искат така да вдигнат нивото на вътрешния си футбол. Ако се създаде Балканска лига, за какво тогава са вътрешните първенства? Кой ще се класира за евротурнирите? Ако първите четири отбора от България участват, какво ще правят другите - ще играят в безмисленото българското първенство? УЕФА никога няма да разреши такова нещо. Подобна лига има в Сканданивските страни, но тя се провежда в паузите на първенствата и там отборите просто си водят подготовката - нещо като контролни мачове.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
2OLEGEND
Контакти:

Мнениеот 2OLEGEND » 17 мар 2010 17:09

Опасния чар,как е...?Немах предвид тва,че при Платини нема шансове ама тва са некви такива заучени фрази...и аз мога да кажа на съседа,абе ако има съгласие от другите апартаменти и от родителите ми ще съединим апартаментите... :) Мани той какво говори...Обеща преди да го изберат източноевропейските централи,че ще помогне на балканския футбол...не знам как е при сръбските колеги,ана у нас си е същото...така че Андоне е добра идея или Стоичков,ама той най-вероятно ще издигне кариера подкрепен от испанската централа..
GLORY GLORY GLORY MAN.UNITED!!!

Опасен чар
Контакти:

Мнениеот Опасен чар » 17 мар 2010 17:19

chelseabg написа:Айде стига глупости..каква ще е тая лига без Галатасарай,Фенербахче,Бешикташ,Стяуа,Панатинайкос и по силните отбори които играят в групите..ако има изцяло балканска лига вместо парвенствата на страните,тогава съм съгласен..

Отборите които приключват участието си в ШЛ и ЛЕ на ниво групова фаза, могат да се включват в елиминационната фаза на Балканската лига, така както и отборите завъшващи на 3-то место в групите на ШЛ се включват в ЛЕ. А отборите участвали в квалификациите за ШЛ и ЛЕ, но неуспели да се класират за груповата фаза, могат да участват направо в групите на Балканската лига, пак по примера на ШЛ и ЛЕ.

Ако тоя турнир се беше провел тая година например, в него щеха да участват Левски, ЦСКА, Цървена Звезда, Партизан, АЕК, ПАОК, Бешикташ, Динамо Загреб, Стяуа, Динамо Букурещ и др.
Освен това страните които имат редовни представители в групите на ШЛ и ЛЕ (Гърция, Турция, Румъния) имат по около 10 силни отбора които да са равностойни и по-добри от нашите Левски, ЦСКА и Литекс. Така че конкуренция нема да липсва. А шампионите на страни като Македония, Босна, Хърватска, Албания и др. редко достигат груповите фази...

Опасен чар
Контакти:

Мнениеот Опасен чар » 17 мар 2010 17:24

dodo7271 написа:Според мен няма шанс. Тази идея я дъвчат най-вече сръбските и хърватските отбори, които искат така да вдигнат нивото на вътрешния си футбол. Ако се създаде Балканска лига, за какво тогава са вътрешните първенства? Кой ще се класира за евротурнирите? Ако първите четири отбора от България участват, какво ще правят другите - ще играят в безмисленото българското първенство? УЕФА никога няма да разреши такова нещо. Подобна лига има в Сканданивските страни, но тя се провежда в паузите на първенствата и там отборите просто си водят подготовката - нещо като контролни мачове.

Никой не е казал че ако отбор участва в Балканската лига нема да участва в родния шампионат. Балканската лига просто ще бъде още един евротурнир.

Опасен чар
Контакти:

Мнениеот Опасен чар » 17 мар 2010 17:28

2OLEGEND написа:Опасния чар,как е...?Немах предвид тва,че при Платини нема шансове ама тва са некви такива заучени фрази...и аз мога да кажа на съседа,абе ако има съгласие от другите апартаменти и от родителите ми ще съединим апартаментите... :) Мани той какво говори...Обеща преди да го изберат източноевропейските централи,че ще помогне на балканския футбол...не знам как е при сръбските колеги,ана у нас си е същото...така че Андоне е добра идея или Стоичков,ама той най-вероятно ще издигне кариера подкрепен от испанската централа..

Ако има силен интерес от всички балкански федерации, от клубове, рекламодатели и телевизии, значи ще има келепир и за УЕФА. Тогава защо да не се осъществи такава лига?

Потребителски аватар
Linky
Контакти:

Мнениеот Linky » 17 мар 2010 18:05

Много бих искал да има балканска лига , идеята е адски добра а заряда ще е много голям!Мисля че , обаче ще е по-хубаво тя да се провежда през паузата , като все пак ще си е официален турнир!
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
Gonzo0009
Контакти:

Мнениеот Gonzo0009 » 17 мар 2010 18:07

Да и ще трябва умиротворителни части на нато да охраняват мачовете между сърби и хървати.
moje suze prema tebi padaju... moje suze padaju nagore

Потребителски аватар
ЦСКА-83
Контакти:

Мнениеот ЦСКА-83 » 17 мар 2010 18:08

И аз съм ЗА,но не виждам как отбор 5-6 в България ,ще намери пари за пътувания и т.н.Ако има сериозен финансов стимул може би..

byzantion
Контакти:

Мнениеот byzantion » 17 мар 2010 18:31

Идеята за регионална лига се дискутира, другарчета, от по-отдавна. Миналия месец в Любляна се събраха ръководителите на Футболните съюзи от бивша Югославия - има принципно решение в тази лига да се включат отбори от Сърбия, Хърватска, Словения, Черна гора, Македония, Република Сръбска и Федерация Босна и Херцеговина. Някои са предложили евентуалното участие на Унгария, спомената е бегло Румъния. Някъде да четете името на една бедна страна с окаян футбол, управлявана от дебелоглав и дебелокож прост пожарникар? Така че всуе се морите да разсъждавате на тема, която не ви е ясна. Гърция и Турция си имат нормални първенства на средно европейско ниво и такава лига не им е нужна. По-горе споменатите страни желаят една регионална лига и ще я имат. Глупости дрънкат някои, че е невъзможна понеже сърби, хървати и "босненци" щели да се избият. В "кошарката" лигата отдавна е налице ( сега за първото място спорят Цибона и Партизан), всяка седмица има яки мачове, а убити няма, нито безредици. Откакто играят в Ядранската лига, всички клубове повишиха успехите си и в Европа. КК Партизан за втора поредна година е в Топ 8, за малко не се класира и Цибона. И Хемофарм, ФМП, Црвена звезда жънат успехи - по-големи, отколкото когато играеха в държавните първенства. Така че и Регионална футболна лига ще има скоро, съгласувана е с УЕФА и великия Мишел Платини (не мангала от ЦСКА). Но страната на пожарникарите, мутрите и агентите едва ли ще участва в нея, по-скоро тя да си направи отделна Льига със своите приятельи от Шкиприя и "Косова", може и с Грузия, така поне и генерал-губернаторите от съответните САЩ-посолства ще могат да гледат истински "сокър" с ретро-азиатски привкус на европейска територия!
Βασιλεὺς Βασιλέων
Βασιλεύων Βασιλευόντων

Върни се в “Футбол - България”