Адемар-"правилната грешка"

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
more
Контакти:

Адемар-"правилната грешка"

Мнениеот more » 17 мар 2010 10:14

Адемар Таварес Жуниор е поредното доказателство, че за да успееш е нужна и голяма доза късмет. Бразилският футболист на „Черно море” бе на път скоропостижно да приключи кариерата си в България заради калпави мениджъри, но една контрола в предсезонната подготовка преобърна нещата на 180 градуса. За какво става въпрос?

През лятото зелено-белите търсеха усилено търсеха ляв бек и по горещата препоръка на агенти привлякоха Адемар. „По-добър е от Периш, страхотно попълнение”, направиха му реклама от щаба на „Черно море” при подписването на договора. И завишиха максимално очакванията към него от страна на фенове и специалисти. Както става в повечето случаи у нас обаче, те не се покриха. Адемар изигра три мача като защитник, в които бе пълно разочарование. Неубедителен, неориентиран, той често допускаше да бъде надиграван от противниковите нападатели. Това бе достатъчно за тогавашния наставник Никола Спасов да го закотви на пейката и да продължи да разчита на Ради Бачев. Слабото представяне на бразилеца бе отдадено на трудна адаптация. Тезата бе подхранена от факта, че Адемар е на 29 години, а това бе първото му идване в Европа. „Той има над 300 мача в първенствата в родината си, но стиловете на игра там и тук са коренно различни”, бе обяснението на хората в морската столица. Така месеците си минаваха, а латиноамериканецът търкаше пейката или в най-добрия случай риташе за дубъла. Логично през декември името му фигурираше в "черния списък" на варненци заедно с тези на Здравко Лазаров и Мартин Керчев. Все пак той получаваше не малка заплата, а мачове му се брояха на пръстите на едната ръка. По Коледа обаче, Адемар получи неочакван подарък. „Той не разкри потенциала си, но ще му дам шанс и през пролетния полусезон”, сподели Велизар Попов. Зимната подготовка започна, а в първите контроли кариоката отново бе налаган като бек и отново бе повече от посредствен. За да се стигне до повратната за кариерата му в България дата 17 февруари. В този ден „моряците” играха контрола с молдовския „Олимпия” (Балти), а Попов реши да пусне Адемар като ляв атакуващ халф. И бившият футболист на „АБЦ” блесна така, както досега не го бе правил. Той показа неподозирана техника на скорост, отличен дрибъл, точен пас и прецизен удар, с които бе неуловим за съперниците. Играта му накара феновете по трибуните да се майтапят, кое е това ново попълнение. И всъщност не бяха далеч от истината, защото точно преоткриването на Адемар бе най-силното попадение в зимната селекция на „Черно море”. Оказа се, че варненци са уцелили с привличането на чужденеца през лятото. Просто обаче „моряците” са купили не защитник, а халф явно подлъгани от мениджърите, които са били твърдо решени да осъществят сделката. Ако съществуваше словосъчетание „правилна грешка”, то би описало най-точно този трансфер. Защото, ако в „Черно море” бяха наясно, че Адемар всъщност е халф, то изобщо до сделка нямаше да се стигне, разполагайки на този пост с Йордан Юруков.

В крайна сметка обаче, необикновената история завърши с щастлив край. Адемар е при „моряците”, използван е като халф и от началото на пролетния полусезон се представя страхотно. Бразилецът е сред най-добрите в селекцията на Попов и ако продължава с отличните игри, съвсем скоро ще се превърне в ключов футболист за тима. Не случайно отбеляза и първите си голове срещу „Черноморец” и „Локомотив” (Пловдив). Да му мисли Данчо Юруков, който ще трябва да се справи с конкуренцията му, след като се възстанови от контузията си.
С ДУЗПИ БИЕ, ОТ ДУЗПИ ОТПАДА - ЩО Е ТО ?

daniel875 написа:След "Левски" и ЦСКА, "Ботев", Локомотив Пловдив, Локомотив София и в последните години "Литекс" вие сте най - бутаният отбор в България. Какво повече искате?

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Re: Адемар-"правилната грешка"

Мнениеот garfild8 » 17 мар 2010 10:22

Конкуренцията ражда качество,нали?А Юруков може да играе и зад нападателя,ще има място и за него.Нали като играхме с Щутгарт,Миро бе контузен и Кольо пускаше в нападение,Жорката и Юруков.А Адемар,го преоткрихме и разбрахме,че сега пак ще се търси заместник,на Ради Бачев. :lol:
Само Черно море.

Потребителски аватар
Jord
Контакти:

Мнениеот Jord » 17 мар 2010 11:15

Интересна и хубава статия. Наистина Адемар прави страхотни мачове като халф и явно може би никога не е играл като защитник. През лятото обезателно трябва да вземем ляв бек и този път по възможност наистина да е ляв бек :lol:
Бъди възторжен идеалист,
смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм,
честен до самопожертване!
/Борис Дрангов/

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 17 мар 2010 11:22

Грешката може да се повтори и с Ратников.Последният с 2 гола за дубала.Бърз,техничен,играещ с едно докосване,с футболна фантазия и отличен поглед върху играта. НО, още е на пейката :?

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 17 мар 2010 11:48

Sole,не може да играят всички.И той ще има своите шансове.Ратников е в отбора и си чака шанса.По-добре е,че е при нас и Велизар може да го ползва по всяко време.Само малко време му трябва,да се наложи.Дани Георгиев и Миро,почнаха трудно,какво остава за естонеца.Добре е,че го имаме.
Само Черно море.

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 17 мар 2010 18:08

Още като взехме Адемар,писах за него че не е бек!Но кой да ме чуе.Извадих клипчета от нета с негови изяви и какво да видя?Един ляв полузащитник.Човек с явно изразен вкус към атаката.Играе често.Въобще!Взехме атакуващ играч и ...Бинго!От времето прекарано при нас,се вижда че бележи във всеки един мач в който играе.Беше пропуснал да вкара само в един мач,но вчера вкара два.Тала че мач-гол му е статистиката.Не сме сбъркали с него.Само му трябва време да пасне на играта на отбора,а и отбора да свикне с него.С Локо игра 10 мин,но на два пъти беше готов за гол.Само лошите пасове го спряха.С това момче +Сашо и Божилов какво излиза?Че сме направили прекрасна селекция.3 от 3!!!И Адемар?Три мача,два гола.Какво ще кажете?В момента май има някой в клуба който разбира от играчи.
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 17 мар 2010 18:15

Veso1913 написа:Още като взехме Адемар,писах за него че не е бек!Но кой да ме чуе.Извадих клипчета от нета с негови изяви и какво да видя?Един ляв полузащитник.Човек с явно изразен вкус към атаката.Играе често.Въобще!Взехме атакуващ играч и ...Бинго!От времето прекарано при нас,се вижда че бележи във всеки един мач в който играе.Беше пропуснал да вкара само в един мач,но вчера вкара два.Тала че мач-гол му е статистиката.Не сме сбъркали с него.Само му трябва време да пасне на играта на отбора,а и отбора да свикне с него.С Локо игра 10 мин,но на два пъти беше готов за гол.Само лошите пасове го спряха.С това момче +Сашо и Божилов какво излиза?Че сме направили прекрасна селекция.3 от 3!!!И Адемар?Три мача,два гола.Какво ще кажете?В момента май има някой в клуба който разбира от играчи.

Нещо ги попримеси малко Ратников и Адемар сякаш :roll:

Иначе да.. това ни е най-добрата селекция от доста време :mrgreen:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 17 мар 2010 18:22

Адемар наистина добра попълнение се оказа. Но на новата си позиция! Аз доста мърморех като го взехме, че изобщо не ми харесва как играе и т.н. и предпочитам Ради Бачев.... но явно причината е била, че не е играел на подходящата за него позиция. Ето, сега вече наистина почна да показва някаква игра, която ми допада и няма как да не призная, че добре се справя.. дано да продължава така. Харесва ми това, че има много силна конкуренция в отбора вече навсякъде общо взето... нямаме незаменими играчи в момента, както и някоя и друга контузия не би се отразила пагубно на отбора. Като дори си мисля, че ако нещо стане с Ради Бачев... въпреки че не е типичната позиция за Адемар, той все ще се справи горе-долу в ролята на ляв бек за някой и друг мач. Така че съм доста доволен за в момента.... мисля, че като се върнат Юруков и Манолов ще сме още по-силни и с повече опции и варианти. Тактическите схеми на Велизар ще могат да отговорят на изискванията на всеки противник... а пък и да речем, ако този сезон играчите свикват с новите схеми.... то другия вече ще са привикнали към тях и ще показват по-добра игра и сработеност. Опитвам се да кажа, че всъщност в момента имаме един супер стабилен гръбнак ми се струва и че следващия сезон съм сигурен, че пак ще сме в тройката ..стига вече да не стане нещо непредвидено лятото, да ни купят 2-3 играчи, или някоя и друга дълга ключова контузия. Ама мисля, че ще сме в тройката все пак другия сезон, стига нещата да вървят по този положителен начин. И се надявам стадион Варна наистина да почне да се строи и 2013 ако не свърши света дотогава, да станем шампиони :geek:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 17 мар 2010 18:46

ogrizko написа:Адемар наистина добра попълнение се оказа. Но на новата си позиция! Аз доста мърморех като го взехме, че изобщо не ми харесва как играе и т.н. и предпочитам Ради Бачев.... но явно причината е била, че не е играел на подходящата за него позиция. Ето, сега вече наистина почна да показва някаква игра, която ми допада и няма как да не призная, че добре се справя.. дано да продължава така. Харесва ми това, че има много силна конкуренция в отбора вече навсякъде общо взето... нямаме незаменими играчи в момента, както и някоя и друга контузия не би се отразила пагубно на отбора. Като дори си мисля, че ако нещо стане с Ради Бачев... въпреки че не е типичната позиция за Адемар, той все ще се справи горе-долу в ролята на ляв бек за някой и друг мач. Така че съм доста доволен за в момента.... мисля, че като се върнат Юруков и Манолов ще сме още по-силни и с повече опции и варианти. Тактическите схеми на Велизар ще могат да отговорят на изискванията на всеки противник... а пък и да речем, ако този сезон играчите свикват с новите схеми.... то другия вече ще са привикнали към тях и ще показват по-добра игра и сработеност. Опитвам се да кажа, че всъщност в момента имаме един супер стабилен гръбнак ми се струва и че следващия сезон съм сигурен, че пак ще сме в тройката ..стига вече да не стане нещо непредвидено лятото, да ни купят 2-3 играчи, или някоя и друга дълга ключова контузия. Ама мисля, че ще сме в тройката все пак другия сезон, стига нещата да вървят по този положителен начин. И се надявам стадион Варна наистина да почне да се строи и 2013 ако не свърши света дотогава, да станем шампиони :geek:

Аааа Огризко, да ги нямаме такива. Тази година трети или в най-лошия случай 4-ти, а догодина битка за първото място! Я сме живи след 2012 година, я не. Може да ви звучи малко шеговито ама мисля, че точно това ще стане. Имам предвид Черно море де, а не 2012г.
А за набора Весо 1913 смятам, че човека в изречението си "Взехме атакуващ играч и ..." е пропуснал само името Ратников. Иначе за мнението му - + 1 000.
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 17 мар 2010 18:51

Зелен,ами купата? :lol: Няма ли да я вземаме? :)
Само Черно море.

Върни се в “Черно море”