В момента се чудя дойде ли време отново за сезон на големите изненади?! Ако някой ми каже, че през 2004-а година е очаквал на финала да играят Порто - Монако... никога няма да му повярвам и ще го нарека (с право) лъжец! В същото време какво се случва през тоя сезон? Реал Мадрид, Милан*, Челси, Ливърпул, Ювентус, Севиля** вече не са в турнира. Много хора очакват тази вечер да отпадне и Барселона с оглед на представянето на отбора срещу Щутгарт в първият мач, въпреки, че с оглед на мача срещу Валенсия... Барса би трябвало да се класира без никакви проблеми напред!
Към момента Барса и МЮ са явните фаворите за спечелване на трофея, но Барса още не се е класирала на 1/4 финал, така че да не бързаме с прогнозите! След тях изпъкват Интер и баварската машина Бейерн, но не вярвам никой от тях да стигне до финала (Швабите нямат класа, а Интер... спомнете си мачовете им срещу Барселона в групите!), още повече, че жребият може да "избие" останалите фаворити и да разчисти пътя за изненади!

Та вие самите какво искате? Един сезон за разнообразие, в който явните фаворити да отпаднат рано-рано (т.е. малкото останали фаворити да отпаднат на 1/4 финал) или пак да гледаме обичайните заподозрени на 1/2 финалите: Барселона, МЮ и Арсенал + Интер като най-силен четвърти отбор, от тия, които останаха в турнира.
Аз лично съм пристрастен и ми се иска Барса да защити титлата си от миналият сезон, но ако каталунците отпаднат с радост бих гледал един финал Лион - Интер!

Милан* - за тях отпадането е разбираемо, все пак играха срещу МЮ.
Севиля** - те не са европейски колос, но с оглед двете последвателни купи на УЕФА и играта, която показват последните години се утвърдиха като един силен европейски отбор.

П.П. Моля не скапвайте темата с приперни кой отбор има най-голям шанс да спечели ШЛ, а просто споделете мнение как искате да се развие турнира през тоя сезон: да отпаднат обичайните заподозрени и да има изненада или да няма никаква промяна спрямо последните няколко сезона на турнира и да гледаме почти едни и същи отбори (вече ги споменах) до финала?