Разликата и разбирането на футбола в Европа и при нас

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
david_villa
Контакти:

Re: Разликата и разбирането на футбола в Европа и при нас

Мнениеот david_villa » 15 мар 2010 00:26

Мен не ми пука за загубата от "Барса". Освен това в останалите мачове в Примера се получиха възможно най-благоприятните резултати за нас. С тоя очукан и изтощен от четвъртък състав - толкова, загубата беше очаквана и резонна.
Относно "Левски": Сравнението с "Валенсия" не е удачно, понеже в следващите 2 кръга на "Местайя" идват по-леки съперници, а ние притежаваме класа, за да ги спечелим и да завършим трети. Класа, която да е достатъчна, за да покрие целите - това е важното.
Ето това липсва на "Левски".
Батков продава, но не купува. Няма равностойни заместинци. Мое мнение е, че е по-добре една селекция "на кило" като тази на ЦСКА преди година - 15 нови имена, които да имат прилични качества. Да, количеството не е качество, но понякога качеството се ражда от количеството, т. е. от тая дузина играчи поне 5-6 ще покажат достатъчно, за да се наложат и да вдигнат нивото на състава.
И още нещо да вметна: мотивацията! Погледнете състава, в него личат имената на футболисти, които са имали мачове за този отбор преди 10 години. Те са били добри за времето си, но сега са позагубили малко от класата си, нормално е. Не са успели да направят сериозна кариера в Европа по една или друга причина, но имат редица успехи в България. Как да мотивираш човек, който има множество титли и купи, победи над ЦСКА и десетки голове, да се изяви още веднъж? Всеки търси предизвикателството и новото, а при такава визитка няма как да стане...

Draganov
Контакти:

Мнениеот Draganov » 15 мар 2010 00:44

cTpaHHo написа:Пичове темата не е за точната сума пръсната за трансфери от Реал или Интер.
Става въпрос , че тука си правиме драми. Ми нормално е да се пада, нормално е да не се получават понякога нещата.
Не съм за Батков, за Левски съм. И Ман Ю не са за Глейзър ма си махат там с шалчета и драми велики няма. И стадиона им всеки мач е пълен.
Гледай мотивацията , че я няма. Абе причините са толкова комплексни , че няма накъде. Невъзможно е да се обхване цялото разложение, по всички звена.
То ако беше у един Батков вината само...

Не си съвсем прав като си мислиш, че няма драма при другите. Реал медиите ги съсипват, крайнита привърженици най-вероятно също пишат по форумите теми за оставки. Байерн ги плюеха зверски последните 2-3 години. Сега треньора на Лион го критикуват яката заради това, че са трети. А феновете на Ман Юн даже май си основаха собствен тим... Така, че се страда навсякъде, просто човек винаги приема своите проблеми най-сериозно.
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 15 мар 2010 00:50

Чааааааакай малко! Първо моля да не сравняваш Испания с България! Защото тук реално качествените отбори са 2-3 на сезон! Там са доста повечко! 2ро Кой е виновен да няма футболисти в Левски? Кой е виновен, че в последно време нямаме качествен тренер? Кой е виновен, че нямаме тренери за децата и тн и тн? Аз ли? Аз всеки мач съм на стадиона! Президента на клуба обаче не го виждам там! Виждам го мъртво пиян слизащ от разни самолети! Виждам го как като го питат нещо за неговия отбор той отговаря за другите! Виждам как хич не го интересуват всичките изброени проблеми от теб по-горе ЗА КОИТО ТОЙ Е ОТГОВОРЕН! Виждам как любимият ми отбор е затриван от един човек, който е идеален пример за това срещу какви цял живот се борим! Батков е пример за антигерой на публиката и обкновения фен на Левски! Комунист, агент на ДС и доносник, престъпник и долен лъжец! ПРЕДАТЕЛ! Светлинка в тунела нямаме.. да си запалим с мустака на борат!
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 15 мар 2010 01:34

Аз също ще изкажа мнението си.Проблемите в Левски и като цяло в българския футбол идват от много дълбоко равнище.Вярвайте ми президентите са само върха на айсберга.Ето какво трябва да се направи за да тръгнат нещата нагоре.Трябва да се започне най-напред от школите,защото те трябва да са гръбнака на всеки един отбор и от там той да се захранва с футболисти а не да идват знайни и незнайни герои.Един клуб ако си изгради школа с 20-тина тренировъчни терена и комплекс за възстановяване на децата и юношите след всяка тренировка и мач ще бъде много напред.Това ще бъде само началото на успехите му.Не може един треньор на юноши или деца първата му мисъл като иде на работа да е свързана с това къде да тренират днес децата и какво да тренират,защото вали или пък терена,на който тренират не е оборудван достатъчно добре за да се проведе една нормална тренировка.Не може подрастващите да кръстосват града с каквото могат за да идат на тренировка,само защото клуба не им е осигурил транспорт.Това е само един от основните проблеми.На следващо място идва проблема с треньорите там.Един голям процент от тях са бивши футболисти на съответния клуб и сегашни активни алкохолици.Хора,които мислят предимно за това какво да пийнат след тренировката и не им дреме за това какво правят поверените им деца и юноши,да не говорим,че ако са съвсем пияни не могат две думи да вържат камо ли да проведат една тренировка.Освен това сериозните президенти трябва да осъществяват контрол над тези школи а в милата родна България те са на автопилот.За това и там се шири корупция както е навсякъде в държавицата ни.Ето защо следващата важна стъпка е премахването на пияндетата в школите и изкореняване на корупцията за да имат някакво бъдеще децата на един клуб.Друго важно нещо е тези треньори,които ще останат да изкарат един курс за опресняване на знанията и сверяване на часовника,защото за никой не е тайна,че в БГ футбола е на ниво 18-19-ти век.Еднотипна игра навсякъде.Едно си баба знае едно си бае.Е бога ми не могат ли да учат децата на по-съвременен стил на игра.Гледам примерно Премиършип,после гледам А група и имам чувството че всеки път гледам само един БГ мач само дето имената на отборите са различни.Един начин на игра.Пример:вземе един футболист топката и тръгне в атака.Стига до аутлинията и после се чуди какво да прави като в повечето случаи топката се центрира или високо по въздуха за глава или се връща по земя назад някой друг да я поеме и той да се чуди какво да я прави.Толкова ли не могат да ги научат да слизат по фланговете и преди да стигнат аутлинията да правят остри центрирания успоредно на голлинията както е навсякъде другаде?Или пък да залагат повече на шутовете от дистанция?Въведат ли се нови методи резултатите сами ще дойдат.Не е редно един футболист да го добутат до първия състав и там старши-треньора да види,че не саго научили на елементарни неща в ДЮШ.От там идват една част от проблемите.Другата идва от финансите.Ако отбора ти пада,но собственика дава пари за селекция,за издръжка и му осигурява перфектни условия за футбол тогава президента няма да е виновен и феновете ще си казват-какво толкова днес паднахме другия път ще бием.Обаче в БГ отборите не е така.Тук президентите гледат с минимум разходи да спечелят максимум приходи.Думата търпение тук е табу.Отборът трябва все да побеждава и повече от две загуби носят треньорско уволнение.Това е другият проблем.Стадионите няма какво да ги коментирам.Там нещата са ясни.

xWarden
Контакти:

Мнениеот xWarden » 15 мар 2010 09:35

То по тая логика и феновете на Ботев трябваше да оставят Селския на спокойствие, сигурно за да може да им съсипе отбора по-бързо ?! Вижда се, че дадения собственик го интересува само да печели от отбора и е пределно ясно, че феновете ще искат да се махне.
Феновете на Ман Ю не само, че носят зелено-жълти шалчета, те даже изпращаха петиции на кралицата на Англия, за да махне Глейзърите от Ман Ю :!: За феновете на Валенсия не е никаква трагедия, че са загубили от Барселона с 3:0. Това е европейския шампион, все пак ! Освен това техния отбор е на 3-то място във 2-рото най-силно първенство в света. Колкото до Реал Мадрид - това е чисто нов отбор, ясно е че тепърва им предстоят сериозните успехи.

pepsi
Контакти:

Мнениеот pepsi » 15 мар 2010 16:54

Реал е отстранен но показва игра.При това положение се говори за липса на шанс а такъв във футбола все пак е нужен.А при нас в ЛЕВСКИ има само малодушие примиренчество и бизидейност в играта.Не знам .............

Върни се в “Левски”