Converse написа:Дражевия Черноморец не беше нашия отбор ! Това бяха момчета събрани от селата около Сливен, отхвърлени от СЕЛСКИТЕ отбори и напиващи се след всеки мач ! Според теб Черноморец-Бургас-София-Дългопол-Джебел и т.н истинския Черноморец ли е ? Новия отбор се създаде с цел изкупване на материалните архиви от Дражев. Но той е тъп и упорит, защото първо съсипа отбора, води дела, заради които нищо не може да се построи, а дори самата му майка води дела срещу него.
И да, Черноморец-Бургас, това е НАШИЯ отбор !
Сухите факти са, че Дражев беше собственик на автентичния Черноморец. И също като факт - той вкара Черноморец в "А" група и там се представяха не чак толкова лошо. Още нещо - ремонтира стадиона, сложи седалки и дори младежкия национален отбор играеше на стадион "Черноморец". После Йоан Костадинов започна война с него, а той отговори с някои неадекватни действия, каквото е и обединението с Конелиано и поддържането на смешен отбор, който падаше наред.
Това, обаче, че 919 е създаден "с цел изкупване на материалните архиви от Дражев" не означава, че е някакъв наследник на стария клуб, защото нищо не е изкупено. Желание има, но само с пожелания не става. А ние си говорим за реалностите, все пак.
От цялата история всички са прекарани, защото Дражев може да е всякакъв, но наистина направи много за Черноморец и който не го признава просто се държи нечестно. Но той губи всичко, понася удари от много страни и изглежда като човек бореш се с вятърни мелници. От друга страна привърженците са принудени да търпят подмятания за Вихър - Айтос, за това, че играят на чужд стадион, че нямат собствени кадри и т.н.
Най-странното е, че хората забъркали тази каша - Йоан Костадинов и Събев не търпят никакви негативи, а дори напротив - представяни са като спасители. Честно казано и аз да съм на Дражев, ако някой просто дойде и със силови методи ми отнеме законна концесия, опита се да ми открадне отбора и започне шумна медийна атака против мен, и аз няма да искам да отстъпя пред тези хора.
В цялата история аз наистина упреквам и привържениците на този отбор - сигурно няма да приемете, но не става само с поклони пред силните на деня. Ясно, че когато нещата вървят, неудобни въпроси никой не обича да задава. Обаче не съм чул никаква позиция за Йоан Костадинов, който подари отбора на Дражев, а после започна война с него и тази война затри същия отбор. Не съм чул нищо за основаването на паралелен клуб от Порточанов и Йоан. Не съм чул нищо за състоянието на стадион Черноморец, който преди 5-6 години беше сред най-добрите в България, а сега е просто руина. Нищо за демонтираните седалки, за задълженията на клуба към Събев, не съм чул и оценка за първите години на Дражев, защото тогава всички го подкрепяхте и имаше защо. Поне отстрани изглежда, че чакате Събев или някой друг да състави официална позиция по който и да е въпрос и едва тогава да започнете да повтаряте тази официална позиция.