Национален стадион в Пловдив!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
birabecks
Контакти:

Re: Стадион „Пловдив” национален? С ново строителство може

Мнениеот birabecks » 11 мар 2010 19:22

PLOVDIV PEE 1912 написа:
PFC Litex написа:Да не са заключили темата за същия, която е над 14 страници?

Gledaj i se naslazdavaj na stadion......znae6 li kakvi ma4ove sme gledali tam..

Приятелю,наскоро бях там,на Голямата къща ( за представянето на нашия отбор)...Майна,дорева ми се ,като видях за кво става въпрос :( През две минути диктора на стадиона умоляваше феновете да слязат от втория етаж "от съображения за сигурност".Ако бяхме направили едно "влакче",нали се сещаш,това тропане с краката,както го правехме през 70-80 -те години,сигурно стадиона щеше да се срути от вибрациите.Ами то ,майна, тече и се рони отвсякъде,абе мани...не е за разправяне.Тия,дето се водят собственици ли,арендатори ли или както е там (на майка им у ..утката ),направо са за разстрел.Една тартанова писта са сложили и тва е.
Ту мъч пипълс към онли фор дъ паст дъ тайм.Но уорк ! Но секрифиси...

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Re: Национален стадион в Пловдив!

Мнениеот rump_shaker » 11 мар 2010 20:54

lisynger написа:То Варна вече е пред Пловдив по инфраструктура.3а какъв стадион ми говорите :?:
P.S. Много мразите тая София бе, недейте така не е хубаво :lol:

Пичн на слухов и легенди се вярва лесно. След като през 2000 година Пловдив регистрира най-големият си икономически спад, последваха годините на развет на града. В момента Пловдив е най-силно развиващият се икономиически град. Има достатъчно статистическа информация за това потърси и прочети

Лично те каня в Пловдив да те поразкарам из града и после ще отскочим и до други градове става ли? Постоянно парувам и посещавам много градове. Да не вземе само след разходката ни да се окаже не само че Варна не е по-добра от Пловдив, ами да разбереше че тези 2 града са по-хубави от София>
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Ki Cho
Контакти:

Re: Стадион „Пловдив” национален? С ново строителство може

Мнениеот Ki Cho » 13 мар 2010 00:58

bnborisov написа:Национален стадион в Пловдив? Това няма как да стане. Всичко национално е в София. Мисля даже че и тоалетните около НДК ги обявиха за национални.

Принципно и аз съм на същото мнение, но от друга страна вече има прецедент.
Националната търговска гимназия. /кръстовището на Гладстон и Руски/
Всъщност, да им е честита Стогодишнината и съседния МОЛ.

П.С. Както казваше един приятел: "Опознай родината, за да обикнеш Пловдив!"
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.

Опасен чар
Контакти:

Мнениеот Опасен чар » 13 мар 2010 03:23

Бившият национален селекционер и ексобщински съветник в Пловдив Христо Бонев е възхитен от идеята, под тепетата да бъде вдигнат национален стадион. Зума обаче е песимистично настроен, че въобще това може да се осъществи.
"Подкрепям идеята на тези хора, защото съм убеден. Ясно е, че те обичат футбола, защото иначе не биха се захванали с подобна благородна кауза", отсече пред "7 дни спорт" Христо Бонев. "Познавам българския футбол от много години и заради това съм убеден, че изграждането на национален стадион в Пловдив не може да се случи. Софийските акули в никакъв случай няма да се съгласят на такова решение. Те гледат себе си, собствените си интереси, собствените си големи хапки, без да се интересуват за българския футбол. Точно заради това съм песимист", обясни легендарният футболист на Локо (Пд) и националния тим.

Опасен чар
Контакти:

Мнениеот Опасен чар » 13 мар 2010 03:24

Противопоставянето Пловдив - София го е имало, има го и трябва да го има вечно. Пловдив е идентификация на столицата на Източна Румелия, която е извършила Съединението. За да стане то факт, Пловдив е пожертвала своята столичност, така че софийските отбори да не чакат добронамереност под тепетата.
И така, дали Пловдив заслужава повече да приема националния отбор от столицата на България? В далечното вече минало, когато представителният ни тим игра, на някогашния стадион "9-и септември" нямаше свободно място. Така бе и на мачовете на младежкия национален отбор. Каква емоция биха изживели младите български футболисти, като чуят химна на родината под аплодисментите и виковете на 55 000 привърженици?!
Историческите мотиви за дискусията са повече от ясни. За съжаление в момента не функционира най-старият футболен клуб в България Ботев. Нивото на останалите отбори не е високо. Но не е чак толкова далечно времето, когато Левски губеше с 0:3 още при влизането в Пловдив напът за стадиона. Преди няколко години пък Локо (Пд) разби софийската окупация на върха и стана шампион.
Пловдивчани ще подкрепят националния отбор значително повече, защото нашият е по-футболният град от София, където ходят по 2000-3000 зрители на мач. На мачове в столицата ходят повече хора, които са от други градове. Така е дори на мачовете на клубните отбори.
Не на последно място, Пловдив е много по-удобна дестинация, отколкото западната столица. Лесно в града биха дошли хора от морето и Североизточна България, за да стане атмосферата за гостуващите отбори наистина негостоприемна.
Това е мнението на един редови запалянко, чиито интереси към футбола са от по-интелектуално и по-емоционално естество.

катедра "Българска литература" в ПУ "Паисий Хилендарски"

Доц. Владимир Янев

Върни се в “Футбол - България”