Общината към ЦСКА: Откажете се от Армията, идете в Зона Б-5

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
bobonikolov

Re: Общината към ЦСКА: Откажете се от Армията, идете в Зона Б-5

Мнениеот bobonikolov » 11 мар 2010 23:27

Ако е спазен законът, обаче.Ти лично, убеден ли си, че МФВС има законово право да разрешава строеж на терен, който не е негова собственост?Убеден ли си, че теренът на комплекса, който е на територията на Борисовата градина е собственост на МВФС?

Б.1. Допустимост на застрояването
Устройството, включително и застрояването на зелените площи и паркове, се
извършва в съответствие с одобрени общи устройствени планове (ОУП) на населените
5
места и подробни устройствени планове (ПУП) за парковете и градините - чл. 62, ал.1
ЗУТ, като се спазват правилата и нормите на наредбата по чл.13, ал.1 ЗУТ – Наредба №
7 за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени
зони (обн., Д.в.бр.3/2003 год.). Съгласно разпоредбата на чл. 32 от Наредба № 7 в
обществените озеленени площи - паркове и градини - могат да се разполагат:
 малки покрити обслужващи обекти, изброени примерно;
 преместваеми търговски обекти, които нямат качество на недвижими имоти (чл.
56 ЗУТ) .
Тези обекти не могат да заемат повече от 1% от територията на паркове с площ над
3 ха , каквито са двата изследвани парка. За територията на София действат и
специалните норми на Закона за одобрение и приложение на общия градоустройствен
устройствен план на София (Обн., Изв., бр. 89 от 7.11.1961 г., изм., ДВ, бр. 29 от
10.04.1973 г., изм. и доп., бр. 41 от 10.04.1998 г., изм., бр. 1 от 2.01.2001 г., в сила от
31.03.2001 г.) и Правилника за неговото прилагане. Според чл.8 ал.1 на Правилника в
устройствените зони на паркове и градини не се допуска застрояване, освен
обслужващо рекреативните дейности. Според чл. 19 от същия Правилник
построяването на сгради в устройствени територии, отредени за паркове и градини,
се допуска само при изграждане по специфични правила и норми, установени с
паркоустройствен проект, който има силата на подробен устройствен план.
Очертани са пределно допустимите стойности в такива планове относно:
 максимална плътност на застрояване – 5%
 максимална интензивност – 0,1%
 озеленена площ по регулираните поземлени имоти - не по-малко от 80%.
Тези нормативи предвиждат по-широки възможности от предвидените в чл. 32 от
Наредба № 7. Съобразно нормата на § 2 от ПЗР на Правилника за прилагане на Закона
за одобрение и приложение на общия градоустройствен план на София (приет с ПМС
№ 80 от 15.04.2002 г., обн., ДВ, бр. 43 от 26.04.2002 г., в сила от 26.04.2002 г.), при
различие на правилата и нормативите по Правилника с наредбите по прилагането на
ЗУТ, се прилагат правилата и нормативите по Правилника. В терени, определени с
ОУП и ПУП за паркове в рамките на София, е допустимо застрояване, което се
извършва съобразно особени устройствени планове, в специално одобрени за съответен
парк паркоустройствени планове и се разрешава по общия ред. Компетентен орган,
издаващ разрешения за това строителство, е главният архитект на София, по
процедурата, уредена в ЗУТ.

Кога приеха новият подробен устройствен план, в който се предвижда спортно-развлекателен комплекс, с прилежащи му търговски обекти?

Ако в нашата държава се спазваха законите, животът ни щеше да е песен.[/quote]
А за София ленд какво разрешително беше издадено?А за Литекс тауър?При тези два примера въпросните разпоредби бяха пратени в 9-та глуха.Защо след като са построили тях да не разрешат и строеж на нов стадион в Борисовата градина?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 12 мар 2010 00:10

Бобо, ти си умен мъж, нищо че си цесекар.Намери си го сам това, знам че можеш.Там има много други писания.В София ленд съм бил веднъж, но останах с впечатление, че е развлекателен комплекс, без търговски обекти.Под търговски обекти не се разбират барове и ресторанти, а магазини, несвързани с фен темата ЦСКА, примерно.Ако в този евентуален комплекс има марков магазин на Кристиан Диор, или Гучи, или Прада-това е търговски обект, необслужващ основната дейност на стадиона.Дори магазин на Адидас не е редовен в това място.Да ти обяснявам ли още защо ще е нередовен, или имаш някой приятел, който е видял проектите, в които се знае какво ще има.... извън стадиона?!?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 12 мар 2010 01:00

Не нямам такъв приятел.Обаче София ленд вече не е това,което беше а ще бъде точно това,което ти казваш че не може да се строи в един парк.За това ми е интересно,защо за едни да може да се дава разрешително а за други-не.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 12 мар 2010 08:22

bobonikolov написа:Не нямам такъв приятел.Обаче София ленд вече не е това,което беше а ще бъде точно това,което ти казваш че не може да се строи в един парк.За това ми е интересно,защо за едни да може да се дава разрешително а за други-не.

На този въпрос не аз мога да ти дам отговор.Ако наистина го разрешат такова строителство, каквото ти казваш, че ще е, то ще има прецедент, чрез който евентуален отказ на ЦСКА може да бъде атакуван в съда.

Четох, че е отказано разрешение на Кр. Гергов да строи голф-игрище в Борисовата градина, миналата година.

В София от дни вървят слухове, че увеселителният парк ще бъде разрушен и на негово място ще бъдат вдигнати жилищни и административни сгради. "При нас не е постъпвало искане да се промени устройственият план и предназначението на терена", обясни шефът на дирекция "Архитектура и градоустройство" Иван Несторов. От район "Лозенец" също не знаеха за подобни намерения..............Замяната беше гласувана през 1999 г., а договорът беше подписан през 2001 г. от Стефан Софиянски. Не стана ясно как беше избрана фирмата, нито защо в договора не е изрично записано, че трябва да се построи лунапарк. Теренът засега е отреден за спортно-атракционна дейност, но с промяна в подробния план предназначението може да се промени.

Доколкото виждам и тук става въпрос за промяна на устройствения план, преди да почне друго строителство.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 12 мар 2010 11:41

Old_death написа:Тук въпроса е как и защо общината е дала чужда собственост,която е била стопанисвана(посочена е и сумата,похарчена за това) на Левски!По други сведения истината е точно на 180 градуса от това,което се говори по случая.ФК.Левски престава да стопанисва старото си игрище,използва като довод факта че не е реално един клуб да има 2 терена,а друг да няма добър такъв и като плод получава терена,на който в последствие се строи стадион Юнак като своя собственост.В последствие тоя терен и собствеността върху него е използван като агрумент по времето на построяването на Националния стадион като разменна монета за получаването на петно за строежа на Герена!

Old_death, тук ти пишеш, че "Левски" получава терена, на който впоследствие (една дума ;) )се строи стадион "Юнак" :lol: В следващ пост правилно отбелязваш, след справка с интернет(най-после :lol: ), че игрището на "Левски" и стадион "Юнак" са два различни стадиона. :) Ако прочетеш по-внимателно всичките мои постове ще видиш, че аз твърдя същото. :) Само че ти явно бързаш да реагираш първосигнално, може би провокиран от емблемата на "Левски" :mrgreen: Доста по-голям от теб съм и те съветвам: бързай бавно. :) Там накъдето ти си тръгнал, аз оттам се връщам. :) Прощавам ти приказките за лъжци, бавноразвиващи се и пр. :) Бъди щастлив и тази нощ сънувай, че сте взели на концесия "Сантяго Бернабеу" :mrgreen:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 12 мар 2010 11:53

Old_death написа:
Тук въпроса е как и защо общината е дала чужда собственост,която е била стопанисвана(посочена е и сумата,похарчена за това) на Левски!По други сведения истината е точно на 180 градуса от това,което се говори по случая.ФК.Левски престава да стопанисва старото си игрище,използва като довод факта че не е реално един клуб да има 2 терена,а друг да няма добър такъв и като плод получава терена,на който в последствие се строи стадион Юнак като своя собственост.В последствие тоя терен и собствеността върху него е използван като агрумент по времето на построяването на Националния стадион като разменна монета за получаването на петно за строежа на Герена!

Old_death, тук ти пишеш, че "Левски" получава терена, на който впоследствие се строи стадион "Юнак"

Виж,тука вече си прав.Грешката е моя и е допусната от недоглеждане.Не бива да се хващаш за такива глупости,а да пропускаш съществени работи.Не видях реакция от твоя страна по повод некоректната неточност в поста ти,която ти бях посочил.Въобще не реагирам първосигнално и при вида на някоя емблема.Аз съм допуснал грешка,признавам я и няма да си редактирам поста,за да ми стои като обица на ухото!Помъчи се да влезеш в историята на стадион Юнак,стадион Георги Аспарухов и Националния стадион и ще видиш за какво става въпрос.От посочените три стадиона,Левски първо е играл на така нареченото игрище Левски(бившето игрище на клуб Атлетик),после на стадион Юнак(тогавашния Национален стадион),и накрая му е отпуснато петно за строеж на Герена,поради започващото изграждане на Националния стадион,в границите на който влизат игрище Левски и стадион Юнак.Имено за начина на придобиване на собственост върху така нареченото игрище Левски става въпрос.Помъчи се да прегледаш справките за тия три стадиона и тогава подскачай като ощипана мома!
PS.Аз съм на 51,а ти на колко години си?
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 12 мар 2010 12:11

Капитане,ще ти постна три пъти предишния си пост с извадките от интернет,с надеждата най-после да го прочетеш като хората ;)
от Old_death на 11 Мар 2010 16:40

3. Ти си набий в главата, че игрището на „Левски” е било разрушено, за да бъде построен Националният стадион, а не стадион „Юнак”. След започване на строежа, отборът временно е играл на стадион „Юнак”, а по-късно на игрището в квартал „Иван Вазов” (сега плувен комплекс „Спартак”).

Капитане,или пиленце,щом сме се заели да се занимаваме с орнитология ,само тая част от поста ти ми е достатъчна,за да прекратя всякакъв спор с тебе.Наистина и на мен ми се е случвало да допускам грешки,но ти вече го прекали.Еми влез в Чичко Гугъл,или някоя друга търсачка и ще получиш необходимите ти сведения.След като си поиграх 5 минути ще ти дам резултата от усилията си:
На мястото на Националния стадион преди построяването му са се намирали игрище „Левски“ (където са играли ФК Левски) и стадион Юнак (който се е използвал като национален стадион). След разрушаването на двата стадиона в края на 1940-те години на същото място започва построяването на многофункционален комплекс. Стадионът е завършен през 1953 г
Стадион „Георги Аспарухов“ е третият в историята стадион на футболен клуб Левски (София). В периода 1936-1949 отборът играе на собствен стадион, наречен игрище "Левски" (намиращо се върху част от територията на днешния Национален стадион "Васил Левски"). След започването на строежа на новия национален стадион, отборът временно играе на стадион Юнак.
Точно за това игрище Левски,което е съборено заедно със стадион Юнак говорим!Да повтарям ли пак или се светна Хайде от начало бавно и на срички,като за бавноразвиващи се Левски получава от общината бившето игрище на клуб Атлетик.Направи разлика между това игрище и стадион Юнак.ТОВА СА ДВА РАЗЛИЧНИ ТЕРЕНА!Стадион Юнак е ползван като терен,на който националния отбор е играл мачовете си.В края на 40-те години двата терена са разрушени за изграждането на многофункционален комплекс(сегашния Национален стадион).Сега намери приликите и разликите между извадения от мен твой цитат и това,което е записано в извадката ми от интернет.Да,вие сте играли мачове на стадион Юнак,но тук става въпрос за игрище Левски,бивша собственост на клуб Атлетик.И истината е много по различна от това,което тиражирате вие.Ръководството на Левски намира начина да придобие чужда собственост,преставайки да се грижи за тогавашния си стадион и взима стадиона на Атлетик.Не ме укорявай за тона и епитетите ми!Възпитан съм да казвам истината в очите и да наричам лъжеца с подходящите термини!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 12 мар 2010 12:12

Втори път,капитане:

3. Ти си набий в главата, че игрището на „Левски” е било разрушено, за да бъде построен Националният стадион, а не стадион „Юнак”. След започване на строежа, отборът временно е играл на стадион „Юнак”, а по-късно на игрището в квартал „Иван Вазов” (сега плувен комплекс „Спартак”).

Капитане,или пиленце,щом сме се заели да се занимаваме с орнитология ,само тая част от поста ти ми е достатъчна,за да прекратя всякакъв спор с тебе.Наистина и на мен ми се е случвало да допускам грешки,но ти вече го прекали.Еми влез в Чичко Гугъл,или някоя друга търсачка и ще получиш необходимите ти сведения.След като си поиграх 5 минути ще ти дам резултата от усилията си:
На мястото на Националния стадион преди построяването му са се намирали игрище „Левски“ (където са играли ФК Левски) и стадион Юнак (който се е използвал като национален стадион). След разрушаването на двата стадиона в края на 1940-те години на същото място започва построяването на многофункционален комплекс. Стадионът е завършен през 1953 г
Стадион „Георги Аспарухов“ е третият в историята стадион на футболен клуб Левски (София). В периода 1936-1949 отборът играе на собствен стадион, наречен игрище "Левски" (намиращо се върху част от територията на днешния Национален стадион "Васил Левски"). След започването на строежа на новия национален стадион, отборът временно играе на стадион Юнак.
Точно за това игрище Левски,което е съборено заедно със стадион Юнак говорим!Да повтарям ли пак или се светна Хайде от начало бавно и на срички,като за бавноразвиващи се Левски получава от общината бившето игрище на клуб Атлетик.Направи разлика между това игрище и стадион Юнак.ТОВА СА ДВА РАЗЛИЧНИ ТЕРЕНА!Стадион Юнак е ползван като терен,на който националния отбор е играл мачовете си.В края на 40-те години двата терена са разрушени за изграждането на многофункционален комплекс(сегашния Национален стадион).Сега намери приликите и разликите между извадения от мен твой цитат и това,което е записано в извадката ми от интернет.Да,вие сте играли мачове на стадион Юнак,но тук става въпрос за игрище Левски,бивша собственост на клуб Атлетик.И истината е много по различна от това,което тиражирате вие.Ръководството на Левски намира начина да придобие чужда собственост,преставайки да се грижи за тогавашния си стадион и взима стадиона на Атлетик.Не ме укорявай за тона и епитетите ми!Възпитан съм да казвам истината в очите и да наричам лъжеца с подходящите термини!

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 12 мар 2010 12:13

А сега да се надявам и за последен.Вярно е че в предишен пост съм допуснал грешка,но не съм изопачавал фактите.Можеш да сравниш с твоя пост:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 12 мар 2010 12:20

Олд, от спора ви и приведените доказателства, аз разбрах, че на "Атлетик" е отпуснато място за построяване на игрище, което не е било усвоено и впоследствие занемарено и дадено на "Левски".Не разбирам, дали правиш разлика между отпуснат от общината терен за нещо и закупен от отбора терен за нещо?След като е отпуснат, той си е общинска собственост.След като теренът е занемарен, общината има правото да се разпорежда с него както намери за добре.

При наличието на повече от 50 клуба в София по него време, надали всички общинари, начело с кмета, са били само левскари ;)
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “ЦСКА”