Нов удар по джоба на обеднелия българин !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
baltimore

Нов удар по джоба на обеднелия българин !!!

Мнениеот baltimore » 09 мар 2010 18:42

Въвеждат такса и за електромерите?

Постоянна такса „Мощност" да плащат всички абонати на ток още от 1 юли. Това обсъждат в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, съобщи председателят й Агнел Семерджиев. Въвеждането на таксата засега е по предложение само на едно от електроразпределителните дружества - EVN, което доставя ток за Пловдив и Югоизточна България. До няколко дни идеята ще се обсъди и с другите две енергийни компании - ЧЕЗ и Е.ОN. Междувременно Ангел Семерджиев потвърди прогнозите си за скок в цената на топлоенергията от април. По думите му обаче повишението няма да е драстично.

Идеята за постоянна такса за абонатите на ток досега беше позната като „такса електромер". Ангел Семерджиев и колегите му от енергийния регулатор обаче настояват тя да се нарича „цена за мощност". Семерджиев обясни, че ако бъде въведено, изискването ще важи за всички абонати в страната. „Не е такса „електромер". Въведена е цена за достъп вече и тя работи, но тази цена за достъп ще я разпределим като цена за мощност и останалата за достъп", обясни шефът на регулатора.

Предложението на ЕVN е за месечна такса от 1,80 лв., а според Семерджиев - обсъжданият размер е около 15 лева на година. Мотивите на енергото да поиска такава постоянна такса са свързани с разходите за поддържане на мрежата, включително и за абонатите с нулево потребление през цялата година. „Разходите ти да бъдеш в мрежата и да можеш да си включиш лампата един път в годината вече са направени, жилища, които в момента не се обитаеми например, но са присъединени към мрежата, а такива в България има. Не само вили, има и апартаменти, които не се обитават, но те са с партиди и всички разходи за тях вече са направени", обясни Семерджиев.

Около 20 процента към момента са електромерите с нулево потребление, съобщиха от комисията. Обсъжда се потребителите с инсталирана мощност до 15 киловата да плащат фиксирана такса мощност, например по 1,80 лв. месечно, а за останалите сумата да бъде по-висока. Гергана Тодорова Darik News

Аз лично няма да коментирам, защото сигурно ще кажа една торба псувни :evil:
Последна промяна от baltimore на 09 мар 2010 19:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Re: Нов удар по джоба на обедниелия българин !!!

Мнениеот Neron » 09 мар 2010 18:56

Не отива на добре положението отвсякъде ни дерът а нищо не дават.Бавно и мъчително.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 09 мар 2010 19:08

Браво Бойко,браво Борисов! :twisted:
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 09 мар 2010 19:08

А няма ли да ни накарат да плащаме и такса "изохждане"... :x

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 09 мар 2010 19:15

niki87 написа:А няма ли да ни накарат да плащаме и такса "изохждане"... :x

Е може поне ще сме първата държава въвела това :lol:
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
mig31bg
Контакти:

Мнениеот mig31bg » 09 мар 2010 19:16

Това може да се случи само в Булгаристан - страната на монополистите . Ние потребителите имаме само задължения ( да плащаме за щяло и нещяло ) и никакви права . Не може ли тия дебили като ми спрат тока за 1 час дори , да ги цакам и аз . Не ми доставя услугата и това е - трябва и той да си плати . Ако закъснееш да си платиш тока с 15 дни и те режат . Обаче ако 1-2 дена правят ремонти никой не те пита .

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 09 мар 2010 19:30

EVN са най-големите мошеници,които могат да съществуват на света. Направо не ми се говори за тях- в разгара на кризата правят банкети всеки месец, викат Преслава и Анелия да им пеят и всичко на гърба на останалите хора :evil:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

plamak
Контакти:

Мнениеот plamak » 09 мар 2010 19:35

Чухте ли,че ще плащаме вече и такса спане, а ако легнеш при жената си ще бъде двойна. Нямаме гражданско общество и затова ни цакат както си искат. Вижте Гърция, Франция, какво правят гражданските общества и ако това беше там досега тия чез, мес и други подобни да ги няма вече. Моето предложение е електроразпределението да се върне на държавата ни, защото тази мрежа е народна и е изградена с пари на народа.

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 09 мар 2010 19:54

Аз вече на никой политик не вярвам и тоя път ме излъгаха да гласувам.Вече може да ме излъже някой който обещае управление като Стамболовото.

Потребителски аватар
bacedesko
Контакти:

Мнениеот bacedesko » 09 мар 2010 20:35

Madridist написа:EVN са най-големите мошеници,които могат да съществуват на света. Направо не ми се говори за тях- в разгара на кризата правят банкети всеки месец, викат Преслава и Анелия да им пеят и всичко на гърба на останалите хора :evil:

Ми много ясно,но си зимат фактурка и го отчитат, като инвестиция и после заради това вдигат цената ;)
„Но, така е в Англия. Там ако по време на мач някой футболист не прокърви, не си размаже главата след сблъсък с противников играч, или не загуби крак, феновете се чувстват измамени, а двубоят е провал”, сподели още Воронин.

Върни се в “Свободна зона”