Сър Стефан Грозданов

Едва ли ще е пресилено, ако кажа, че ако не беше този човек на снимката българското футболно първенство свършваше поне от гледна точка на интригата около това кой ще е новия шампион на България.
Да, ако "Пирин" беше загубил от "Литекс" в Кюстендил ловчалии щяха да са почти сигурният нов шампион на България !
Вместо това обаче интригата възкръсна и първенството отново стана интересно - особено като знаем, че в неделя в Ловеч предстои гостуване на "Левски" ....
В тази тема искам да засегна два въпроса.
Първо искам да изкажа учудването си, че такъв човек като Стефан Грозданов макар и от много години в българския футбол, някак си все остава извън светлините на прожекторите ....
А, такива хора не трябва да остават незабелязани !
Изключително уравновесен, интелигентен, улегнал и възпитан човек е Стефан Грозданов ! Нещо повече - изключително добър футболен специалист !
Разгромът, който нанесе "Пирин" на лидера "Литекс" с 4:1 е заслуга до голяма степен на брилянтната тактика, която Стефан Грозданов бе избрал за мача.
Просто, но гениално - "Пирин" хвана на контраатака иначе далеч по-класния си противник и със стабилна игра отзад и кинжални контри отпред разнищиха скъпоплатения ловешки гранд.
Друга печеливша тактика за този мач благоевградчани просто нямаха !
Ето колко важен е добрият треньор в съвременния футбол !
Това, което С. Грозданов направи с отбора си до такава степен ме въудушеви, че си позволих да го нарека "българския Сър Алекс Фъргюсън".
И, ако Англия си има Сър Алекс Фъргюсън, ние си имаме Сър Стефан Грозданов, който спаси интригата в първенството от сигурна смърт.
Можем само да му се поклоним и да му благодарим за това !
Второто нещо, което искам да споделя с вас е изумлението си от отбора на "Пирин".
Толкова много футболисти продадоха благоевградчани в края на миналия шампионат и през зимната пауза, а пак са стабилен отбор, с който трябва да се съобразяват всички !

Понеже познавам отбора на орлетата знам, че продадоха поне 10 основни футболисти - все титуляри.
Убеден съм, че всеки друг отбор при такава разпродажба после ще се нуждае от поне 2-3 години, за да върне формата си ... Не и "Пирин" обаче !

Този отбор ме изумява в това отношение !
Не бива да забравяме и непресъхващата пиринска школа, от която излизат десетки класни футболисти в това число и футболист №1 на България и настоящ играч на европейския клубен шампион - "Манчестър Юн" Димитър Бербатов.
"Пирин" играят с един уникален и непримирим пирински дух в мачовете си, какъвто не се сещам да има в другите отбори ....
Не се сещам как по друг начин да благодаря на тези момчета в зелени екипи освен да им кажа едно голямо :
БРАВО ПИРИНСКИ ОРЛИ

БЛАГОДАРИМ ВИ

"Пирин е голема планинаааа ...
Пирин ражда предани чедаааа ...
Нийй обичамеее ги до едиииин,
Нашите любимци от "Пиирииин " ! ..."