Мнениеот Кашчей » 07 мар 2010 13:26
Про, Курт Валдхайм се оказа, че е бил член на НСДАП, което не му попречи да бъде добър Генерален секретар на ООН.Аз трудно мога да си представя как някой ще излезе пред широката публика и ще заяви, че е бил някакъв в структурите на ДС, или на някое от другите силови или тайни ведомства.След като не направиха това отваряне така, както го направиха в Германия, веднага след падането на Стената, а чакаха години, силно се съмнявам, че тези, които наистина са работили в системата ще станат някога ясни.Пожарът в Партийният дом унищожи доста архиви.
Аз имам съученик, който работеше в Икономическата милиция (не се хващайте за термина, ако обичате), с когото сме седяли на маса и сме си приказвали какво ли не.Мога ли да бъда сигурен, че нямам картотека някъде?За мен доносник е този, за когото има материал, като лично написан и подписан (дори и с псевдоним) донос против някого, защото донос може да се направи и на ухо, и по пощата, и по телефона.
Полиция без тайни агенти и сътрудници-пиши я бегАла.
Дянков може да е отличен специалист (нищо че засега само търсим шило, за да пробием още една дупка на колана), но не знае какво да приказва и къде да го казва.Случаят с Кирил Вълчев се оказа не случаен инцидент.
По въпроса за публикуването-всеки може да си даде гласност на частен разговор, който сам намери за добре.Всички говорят, че не е имал съгласие, но аз не прочетох никъде да са говорили за това (или съм го пропуснал).Един действащ министър, при това и вицепремиер, трябва да знае кога какво да говори, защото по света, за който ти споменаваш, той досега трябваше да си е подал оставаката , още след случая с Кирил Вълчев.
Относно офтопика ти...... [offtopic]Лошо е да нямаш собствено мнение по никоя от темите, които пускаш.Дори да не можеш да зададеш въпрос, около който да се оформи дискусия[/offtopic]
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?