Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот tmanolov » 17 ное 2025 13:55

rhaegar написа:
ReBorn1982 написа:
rhaegar написа:Стига сте цитирали кат някакви да не казвам кво, толко ли е трудно да изрежете старите неща?

Кажи го, че ми стана любопитно.

Не знам вече какво съм мислел да напиша, нещо животинско беше май. Примати или говеда, не знам Изображение

пиши им директно бре - като припоци :mrgreen:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 17 ное 2025 20:26

Напред към БРИКС..Костадинов направи сондажите..Не е нужно да излизаме от ЕС..Той сам ще си отиде в канала..Бъдещето е на Изток..От много време го казвам но тук само присмехулници..
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 17 ное 2025 20:52

rhaegar написа:
ReBorn1982 написа:
rhaegar написа:Стига сте цитирали кат някакви да не казвам кво, толко ли е трудно да изрежете старите неща?

Кажи го, че ми стана любопитно.

Не знам вече какво съм мислел да напиша, нещо животинско беше май. Примати или говеда, не знам Изображение

"Скролнах" ( упс) нагоре и ..... ми те наистина са фенове на Левски Изображение Правилно ти е дошло на пръстите, не е трябвало да се спираш. Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 17 ное 2025 21:40

Dust написа:И това доживях.
Изображение
Добре, де... Цялата ни държава се управлява от американското посолство, що не се възмущаваш от този факт? Ти все пак си от най-безпристрастните, нали? :)
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 17 ное 2025 22:24

tmanolov написа:Е, какво значи, че не получаваш - имаш опция, ако има места, да паркриаш пред дома си. Не е задължително, може и да не я позлваш, съответно да не плащаш з анея, ако имаш гараж. Пътното платно не е твое, така че това е услуга, която можеш да ползваш, а можеш и да не ползваш - не виждам нищо комунистическо тук? Другото е изпълнение туп тумнозелените - ми аз, бате, с какво да ям децата (както те казват) - ми няма да ги ядеш, ще мислиш, преди да ги направиш. Същото е и с колата - като нямаш гараж, що си купуваш таралясник? А не е като да не се продават и гаражи де, ама не им харесва цената на хорицата, оти они си сакат да им е без пари - е, няма как да стане това за без пари :geek: особено с толкова много таралясници по пътищата, затова да се вдига цената, докато се намери равновесна точка

Като чета за тези постоянни и увеличаващи се житейски проблеми все по-често съм благодарен на съдбата, че ме е оставила да си живея на село.
Да не говорим за спокойствието и, че дори къщите не си заключвам, а ключовете на колите седят в тях : D
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 17 ное 2025 23:03

Dust написа:
tmanolov написа:Е, какво значи, че не получаваш - имаш опция, ако има места, да паркриаш пред дома си. Не е задължително, може и да не я позлваш, съответно да не плащаш з анея, ако имаш гараж. Пътното платно не е твое, така че това е услуга, която можеш да ползваш, а можеш и да не ползваш - не виждам нищо комунистическо тук? Другото е изпълнение туп тумнозелените - ми аз, бате, с какво да ям децата (както те казват) - ми няма да ги ядеш, ще мислиш, преди да ги направиш. Същото е и с колата - като нямаш гараж, що си купуваш таралясник? А не е като да не се продават и гаражи де, ама не им харесва цената на хорицата, оти они си сакат да им е без пари - е, няма как да стане това за без пари :geek: особено с толкова много таралясници по пътищата, затова да се вдига цената, докато се намери равновесна точка

Като чета за тези постоянни и увеличаващи се житейски проблеми все по-често съм благодарен на съдбата, че ме е оставила да си живея на село.
Да не говорим за спокойствието и, че дори къщите не си заключвам, а ключовете на колите седят в тях : D

Аз имам и къща близо до София и знам какво е чувството да можеш да паркираш всичките си 5 коли пред вас. :lol:
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 17 ное 2025 23:26

tmanolov написа:
Thsmith написа:Аз не искам да е за всекиго според потребности, а да не ме цакат за нещо, което не получавам. Заради това съм либертарианец и отричам повечето данъци. Смисъл, твърдо съм против държавата да ме цака без да ми дава нещо. Да плащам и пак да обикалям и отгоре на това да ме глобяват, че спирам пред моя гараж за спиране на непозволено място е нещо, което не приемам изобщо.
И имам много против държавата/общината да събират приходите за това, което не ми дават и да си ги харчат.

Е, какво значи, че не получаваш - имаш опция, ако има места, да паркриаш пред дома си. Не е задължително, може и да не я позлваш, съответно да не плащаш з анея, ако имаш гараж. Пътното платно не е твое, така че това е услуга, която можеш да ползваш, а можеш и да не ползваш - не виждам нищо комунистическо тук? Другото е изпълнение туп тумнозелените - ми аз, бате, с какво да ям децата (както те казват) - ми няма да ги ядеш, ще мислиш, преди да ги направиш. Същото е и с колата - като нямаш гараж, що си купуваш таралясник? А не е като да не се продават и гаражи де, ама не им харесва цената на хорицата, оти они си сакат да им е без пари - е, няма как да стане това за без пари :geek: особено с толкова много таралясници по пътищата, затова да се вдига цената, докато се намери равновесна точка

За какво точно плащаш данък в общината за тази кола? :roll: Като влизаш в даден частен паркинг какво получаваш? Място където да паркираш. Не възможност да направиш обиколка и ако не намериш място да си отидеш само с входната такса, нали така? :lol: Твърдо против съм да дам и 1 стотинка повече на общината/държавата и съм склонен да похарча повече, но да ги "прецакам" по някакъв начин.
В случая няма никакво значение дали някой има какво да яде или не. Просто има едно скубане от община без да предоставя абсолютно нищо допълнително. Точно както е ограничението за еко зоните.
Подкрепям дейности, които осигуряват нещо по-добро, не които правят нещата по зле и отгоре на това ме скубят.

Правилния начин за мен:
- строиш паркинги в даден сектор (тип Белград)
- значително увеличаваш паркоместата, а не ги намаляваш като "унищожи софия"
- разширяваш улиците където е възможно, а не ги стесняваш
- правиш надлец/подлез, рамки и тн за да улесниш движението
и след това увеличаваш таксите за да избиеш инвестицията. Хората виждат какво е направено и за какво конкретно плащат.

И като цяло за мен таксите тук трябва да минават основно през данък за автомобил, който е разбираемо да е осезаемо по висок, но да се формира на база кола и нейната щета върху пътя, а не на база коя година и колко мощен двигател има.
Вече за колите, които не плащат данък в съответната община и са с други регистрации, нормално е да има допълнително облагане.

Чудовищна глупост е за мен това, което се прави в момента
- Стесняване на улици
- Унищожаване на паркоместа
- Набиване на абсурдни вело коридори, които почти никой не ползва и единствено пречат
- Безобразно увеличаване на покритието на така наречените зони
- нулева дейност по изграждане на паркинги
- нулева дейност по подобряване на пътната инфраструктура
и отгоре на това, увеличаване на общинските паразити, които единствено имат за задача да скубят хората :lol:

Един вид, финансираш нещо в което парите просто изтичат някъде, увеличаваш общинските служители, увеличаваш тормоза над хората.

* Изобщо няма да споменавам колко пъти са ми писали фиш от 20 лв за паркиране пред входа на моя гараж :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 18 ное 2025 09:18

Thsmith написа:За какво точно плащаш данък в общината за тази кола? :roll: Като влизаш в даден частен паркинг какво получаваш? Място където да паркираш. Не възможност да направиш обиколка и ако не намериш място да си отидеш само с входната такса, нали така? :lol: Твърдо против съм да дам и 1 стотинка повече на общината/държавата и съм склонен да похарча повече, но да ги "прецакам" по някакъв начин.
В случая няма никакво значение дали някой има какво да яде или не. Просто има едно скубане от община без да предоставя абсолютно нищо допълнително. Точно както е ограничението за еко зоните.
Подкрепям дейности, които осигуряват нещо по-добро, не които правят нещата по зле и отгоре на това ме скубят.

Правилния начин за мен:
- строиш паркинги в даден сектор (тип Белград)
- значително увеличаваш паркоместата, а не ги намаляваш като "унищожи софия"
- разширяваш улиците където е възможно, а не ги стесняваш
- правиш надлец/подлез, рамки и тн за да улесниш движението
и след това увеличаваш таксите за да избиеш инвестицията. Хората виждат какво е направено и за какво конкретно плащат.

И като цяло за мен таксите тук трябва да минават основно през данък за автомобил, който е разбираемо да е осезаемо по висок, но да се формира на база кола и нейната щета върху пътя, а не на база коя година и колко мощен двигател има.
Вече за колите, които не плащат данък в съответната община и са с други регистрации, нормално е да има допълнително облагане.

Чудовищна глупост е за мен това, което се прави в момента
- Стесняване на улици
- Унищожаване на паркоместа
- Набиване на абсурдни вело коридори, които почти никой не ползва и единствено пречат
- Безобразно увеличаване на покритието на така наречените зони
- нулева дейност по изграждане на паркинги
- нулева дейност по подобряване на пътната инфраструктура
и отгоре на това, увеличаване на общинските паразити, които единствено имат за задача да скубят хората :lol:

Един вид, финансираш нещо в което парите просто изтичат някъде, увеличаваш общинските служители, увеличаваш тормоза над хората.

* Изобщо няма да споменавам колко пъти са ми писали фиш от 20 лв за паркиране пред входа на моя гараж :lol:

А що плащаш данък сгради :mrgreen: Същото е и с данъка за автомобила, да не говорим колко безумно нисък е той, особено за старите автомобили. Иначе паркоместа има колкото си искаш - разходи се до паркинга на метрото на Царградско и ще видиш колко безумно празен е - над 90%. А цената за престой за 24 часа е символична - едно билетче. Даже с карта ти идва левче на ден - ама не се ползва. Паркингът на Черни връх в мега топ, супер, дупер, хипер невеороятният Лозенец също никога не е пълен (пълни се, но винаги има празни места). Паркингът на националния се пълни, но той е и много малък. Не съм ходил по Надежда и прочие селски квартали, но съм чувал, че и там паркингът е празен. Празен е и този в Горна баня, на начална станция на метрото - та не е като да няма паркинги, ма бае ганя иска да е му е пред вратата и да е безплатен - ми няма как да стане това.

За велопедалите не споря - тук си напълно прав. А решение за всичко има - повишване на цените, докато се намери равновесна точка. Иначе почваме стария спор - яйцето или кокошката - да строим, ма да са безплатни или символично ниски, или да вземем пари, ама да чакаме някога да си се случи, като знаем, че голяма част ще се открадне. Аз съм за дълбоко бъркане в джоба - всичко друго е комунизъм и не води до нищо
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 ное 2025 16:05

https://news.bg/politics/peevski-nastoyava-kabinetat-da-nameri-pari-za-koledni-nadbavki-za-pensionerite.html

Грух-грух ни води уверено към съдбата на КТБ, Булгартабак, Лафка и сие .....

Върни се в “Свободна зона”