Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот tmanolov » 16 ное 2025 20:56

Thsmith написа:
THE G.A.M.E написа:
tmanolov написа:
rhaegar написа:Тия са полудели с паркингите. У наше село вдигат годишния абонамент от 360 на 600лв, видиш ли защото голям процент от паркоместата били заети от хора с абонамент и нямало къде да паркира огромния туристически поток де ни залива.

У София даже цената е супер ниска - поне 5 евро трябва да е синята зона на час и поне 1000 евро на година, а абонаментите да са по 1000 евро на месец. Колата не е задължителен атрибут, поне в София, и трябва да се ограничи на макс, особено при наличие на метро и приличен градски транспорт.
Ти па, Байти Ганя да не си е взел лъскавият Баварец или спортното Ауди, да ходи на кафе с градският транспорт ? :? :lol: Амчи налЕ тря'а да покаже, чиЙ готин, паралия, ти сега, искаш като бедняците ... :mrgreen:

Трудно ми е да разбера какво точно ви спира вие да сте Ганчо с пешака с градския транспорт :roll: Не го разбирам, както и душевния оргазъм от това да обложиш някого другиго, без значение дали и ти си вътре и без да се замисляш, че по същия начин и другия ще се радва на твоето облагане с още нещо излишно.
И за всички дървени философи, да колата не е нещо задължително. То не е задължително и да пускаш климатик вместо да гориш губи или да хванеш някой да ти вее с "гребло" :lol: И хубавите дрехи не са задължителни, може по дочени гащи и гуменки да ходят всички. Това е удобство и правилното развитие на света е да осигури максимално добър живот и максимално много удобства на хората, а не да ги тормози. Когато имаш проблем с трафик или паркоместа, построяваш нови и търсиш пари от ползвателите за нещо, което получават, а не ги пращаш да се качват на магарето.

Ми нали и аз точно тива предлагам - вдигаш цената дотогава, докато стане изгодна само за гъзарите. Ако не, си купуваш гараж - опции има, нали? Вярвам, че ти поне не си комунист и не искаш всичко да е без пари и на всекиго според потребностите ;)
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 16 ное 2025 21:40

tmanolov написа:
Thsmith написа:
THE G.A.M.E написа:
tmanolov написа:
rhaegar написа:Тия са полудели с паркингите. У наше село вдигат годишния абонамент от 360 на 600лв, видиш ли защото голям процент от паркоместата били заети от хора с абонамент и нямало къде да паркира огромния туристически поток де ни залива.

У София даже цената е супер ниска - поне 5 евро трябва да е синята зона на час и поне 1000 евро на година, а абонаментите да са по 1000 евро на месец. Колата не е задължителен атрибут, поне в София, и трябва да се ограничи на макс, особено при наличие на метро и приличен градски транспорт.
Ти па, Байти Ганя да не си е взел лъскавият Баварец или спортното Ауди, да ходи на кафе с градският транспорт ? :? :lol: Амчи налЕ тря'а да покаже, чиЙ готин, паралия, ти сега, искаш като бедняците ... :mrgreen:

Трудно ми е да разбера какво точно ви спира вие да сте Ганчо с пешака с градския транспорт :roll: Не го разбирам, както и душевния оргазъм от това да обложиш някого другиго, без значение дали и ти си вътре и без да се замисляш, че по същия начин и другия ще се радва на твоето облагане с още нещо излишно.
И за всички дървени философи, да колата не е нещо задължително. То не е задължително и да пускаш климатик вместо да гориш губи или да хванеш някой да ти вее с "гребло" :lol: И хубавите дрехи не са задължителни, може по дочени гащи и гуменки да ходят всички. Това е удобство и правилното развитие на света е да осигури максимално добър живот и максимално много удобства на хората, а не да ги тормози. Когато имаш проблем с трафик или паркоместа, построяваш нови и търсиш пари от ползвателите за нещо, което получават, а не ги пращаш да се качват на магарето.

Ми нали и аз точно тива предлагам - вдигаш цената дотогава, докато стане изгодна само за гъзарите. Ако не, си купуваш гараж - опции има, нали? Вярвам, че ти поне не си комунист и не искаш всичко да е без пари и на всекиго според потребностите ;)

С цените на гаражите цял живот ще си плащам "зоните" и ще остане даже за наследниците, дори двойно или тройно да ми вдигнат т.н. стикер.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 16 ное 2025 22:38

tmanolov написа:
Thsmith написа:
THE G.A.M.E написа:
tmanolov написа:

Аз не искам да е за всекиго според потребности, а да не ме цакат за нещо, което не получавам. Заради това съм либертарианец и отричам повечето данъци. Смисъл, твърдо съм против държавата да ме цака без да ми дава нещо. Да плащам и пак да обикалям и отгоре на това да ме глобяват, че спирам пред моя гараж за спиране на непозволено място е нещо, което не приемам изобщо.
И имам много против държавата/общината да събират приходите за това, което не ми дават и да си ги харчат.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 16 ное 2025 22:50

Стига сте цитирали кат някакви да не казвам кво, толко ли е трудно да изрежете старите неща?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 16 ное 2025 22:59

rhaegar написа:Стига сте цитирали кат някакви да не казвам кво, толко ли е трудно да изрежете старите неща?

То като с паркирането ; 0 И аз мога да вкарам колата във вътрешния двор, но ми е по удобно да спра пред вратата без маневри : ) :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 17 ное 2025 10:48

rhaegar написа:Стига сте цитирали кат някакви да не казвам кво, толко ли е трудно да изрежете старите неща?

Кажи го, че ми стана любопитно.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 17 ное 2025 11:18

https://news.bg/politics/boyko-noev-resheniyata-za-lukoyl-sa-vzemani-silovo.html

Ноев отправи сериозна част от критиките си към назначения особен търговски управител Румен Спецов. Експертът изтъкна, че законът изисква петгодишен опит в търговията с горива, какъвто Спецов няма.

Той заяви, че около биографията на Румен Спецов има много неотговорени въпроси и припомни, че има дело "на трупчета" в прокуратурата, свързано с данъчни нарушения.

Ноев определи случая като "класически български пример за зависимо лице във властта" и постави въпроса кой стои зад избора му.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 17 ное 2025 11:33

Спецата е спец по всичко ... Така се назначава навсякъде в тая смотана държава ... Търси се работа за човека, а не човек за работата и съответно резултатите са налице.
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 17 ное 2025 11:42

ReBorn1982 написа:

Кажи го, че ми стана любопитно.

Не знам вече какво съм мислел да напиша, нещо животинско беше май. Примати или говеда, не знам Изображение
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 17 ное 2025 13:55

Thsmith написа:Аз не искам да е за всекиго според потребности, а да не ме цакат за нещо, което не получавам. Заради това съм либертарианец и отричам повечето данъци. Смисъл, твърдо съм против държавата да ме цака без да ми дава нещо. Да плащам и пак да обикалям и отгоре на това да ме глобяват, че спирам пред моя гараж за спиране на непозволено място е нещо, което не приемам изобщо.
И имам много против държавата/общината да събират приходите за това, което не ми дават и да си ги харчат.

Е, какво значи, че не получаваш - имаш опция, ако има места, да паркриаш пред дома си. Не е задължително, може и да не я позлваш, съответно да не плащаш з анея, ако имаш гараж. Пътното платно не е твое, така че това е услуга, която можеш да ползваш, а можеш и да не ползваш - не виждам нищо комунистическо тук? Другото е изпълнение туп тумнозелените - ми аз, бате, с какво да ям децата (както те казват) - ми няма да ги ядеш, ще мислиш, преди да ги направиш. Същото е и с колата - като нямаш гараж, що си купуваш таралясник? А не е като да не се продават и гаражи де, ама не им харесва цената на хорицата, оти они си сакат да им е без пари - е, няма как да стане това за без пари :geek: особено с толкова много таралясници по пътищата, затова да се вдига цената, докато се намери равновесна точка
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Върни се в “Свободна зона”