Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот bubka » 13 ное 2025 14:50

https://dnes.dir.bg/sofia/promeniha-par ... ebni-mesta
Промениха паркирането в София: По-високи цени, разширени зони и по-скъпи служебни места

Паркирането в синя и зелена зона в София поскъпва двойно от 5 януари 2026 г. Това реши столичният общински съвет с изменения и допълнения на Наредбата за организацията на движението на територията на Столична община, приети с 35 гласа "за", 12 "против" и 6 "въздържал се".

Един час в зелена зона от 1 лв. сега става 1 евро, в Синя зона - от 2 лв. на 2 евро.

Цените за паркиране по местоживеене също скачат двойно - от 100 лв. на 100 евро за зелена зона и от 150 лв. на 150 евро за синя.

;ддддддддддддд

Друго си е Промяната и еврото да дойдат заедно :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 13 ное 2025 15:38

Тия са полудели с паркингите. У наше село вдигат годишния абонамент от 360 на 600лв, видиш ли защото голям процент от паркоместата били заети от хора с абонамент и нямало къде да паркира огромния туристически поток де ни залива.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 13 ное 2025 15:55

rhaegar написа:Тия са полудели с паркингите. У наше село вдигат годишния абонамент от 360 на 600лв, видиш ли защото голям процент от паркоместата били заети от хора с абонамент и нямало къде да паркира огромния туристически поток де ни залива.

У София даже цената е супер ниска - поне 5 евро трябва да е синята зона на час и поне 1000 евро на година, а абонаментите да са по 1000 евро на месец. Колата не е задължителен атрибут, поне в София, и трябва да се ограничи на макс, особено при наличие на метро и приличен градски транспорт. Същото е и с данъчните оценки на имотите - минимум по 5 трябва да се коригират, ама за там нямат топки.

Понеже виждам, че вече в тема Без цензура започва мнооооого да прилича на 2007 в Бг мама, та явно крахът е близо, но не чак толкова близо - има време. Дотогава всеки да си носи новите дрехи и (ние поне) да стискаме палци Левски да стане шампион :mrgreen:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 13 ное 2025 15:59

tmanolov написа:
rhaegar написа:Тия са полудели с паркингите. У наше село вдигат годишния абонамент от 360 на 600лв, видиш ли защото голям процент от паркоместата били заети от хора с абонамент и нямало къде да паркира огромния туристически поток де ни залива.

У София даже цената е супер ниска - поне 5 евро трябва да е синята зона на час и поне 1000 евро на година, а абонаментите да са по 1000 евро на месец. Колата не е задължителен атрибут, поне в София, и трябва да се ограничи на макс, особено при наличие на метро и приличен градски транспорт. Същото е и с данъчните оценки на имотите - минимум по 5 трябва да се коригират, ама за там нямат топки.

При нас таксата на час остава 1.50лв (засега, ако не го направят същото в евро след месец). Нашият град е още по-достъпен и реално от всяка точка до центъра ти е за 10 минути пеша макс. Сто процента съм сигурен, че поне на половината с годишни абонаменти не са им необходими, но просто дават 300лв защото ги мързи. Моят засега е платен от фирмата, защото често ми се налага да ходя до склада ни в края на града, но при почти двойно увелиечение догодина не се надявам на подобна екстра и ще трябва да мисля магии.

Изображение

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 13 ное 2025 16:04

Мен ме кефи как това ще удари най-много жълтопаветните парвенюта, ама от тези автентичните, щото голяма част живеят баш в Центъра и дето са основният електорат на "градската десница" и масово са гласували за ДС кметчето. Друг е въпросът, че при който и да беше, вероятно щеше да стане подобно нещо - животът става все по-скъп, Еврозоната ще го направи още толкова по-скъп, трябват пари от някъде. И понеже директното вдигане на данъци става твърде очевидно, дори и за по-тъпичките, така такса по такса, тук малко, по-натам пак още малко и се събира.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 13 ное 2025 16:05

Регъре, защо закрихте автогарата?

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 13 ное 2025 16:08

bubka написа:Регъре, защо закрихте автогарата?

Макактака ве, имаме нова. Изображение. Верно, с нула усилия и на кофти място, ама има.

Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 13 ное 2025 16:09

rhaegar написа:
tmanolov написа:

При нас таксата на час остава 1.50лв (засега, ако не го направят същото в евро след месец). Нашият град е още по-достъпен и реално от всяка точка до центъра ти е за 10 минути пеша макс. Сто процента съм сигурен, че поне на половината с годишни абонаменти не са им необходими, но просто дават 300лв защото ги мързи. Моят засега е платен от фирмата, защото често ми се налага да ходя до склада ни в края на града, но при почти двойно увелиечение догодина не се надявам на подобна екстра и ще трябва да мисля магии.

за доставките мис бони също имаше добра идея, но явно не са я реализирали, със зони за доставки. Моето решение пък е по-лесно - вижда се колко места има на дадената улица, вижда се колко живущи, съответно коли има, и се прави търг - значи на 20 места 1 е за инвалиди, 5 са за приходящи (само на платено почасово), 4 са и на почасово, и за живущи и 10 се отдават на търг с открито наддаване само за живущи в радиус 100 метра. Имаш пари - наддаваш и си вземаш мястото, което си е твое срещу 150 евро (да речем) на месец, но си паркираш точно пред вас. Нямаш пари - ми ок, паркирай където намериш. Жестоки глоби за нарушения - 200 евро скоба и 500 евро паяк и ще се оправи всичко.

Ма у Бантустаня всички са "бедни", докато жулят по 3 ракии и 2 кутии цигари на ден, та тези неща са неприложими - за мен е цяло чудо, че изобщо увеличиха цените и разшириха зоните
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 13 ное 2025 16:10

Аа, ее, убаво :lol: . Аз миналата пролет(2024) го видех това, ама после не съм ходил.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 13 ное 2025 16:10

bubka написа:Мен ме кефи как това ще удари най-много жълтопаветните парвенюта, ама от тези автентичните, щото голяма част живеят баш в Центъра и дето са основният електорат на "градската десница" и масово са гласували за ДС кметчето. Друг е въпросът, че при който и да беше, вероятно щеше да стане подобно нещо - животът става все по-скъп, Еврозоната ще го направи още толкова по-скъп, трябват пари от някъде. И понеже директното вдигане на данъци става твърде очевидно, дори и за по-тъпичките, така такса по такса, тук малко, по-натам пак още малко и се събира.

в центъра не са точно жълтопаветни -има и много червена номенклатура, и доста гербави. Жълтопаветните ги удариха през електричките - там направо ги разцепиха - шо народ си накупи електрички, за да спира без пари
Непринуден написа:

Върни се в “Свободна зона”