Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Без цензура!

Мнениеот NOMER14 » 13 ное 2025 10:35

Drunken_Master написа:Новия май е старият Пуйол... Изображение

Дубрутру!

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 13 ное 2025 10:43

BRF написа:.....
Ти препоръчваш книги,което смятам за ок,макар да не съм прочел нито една такава!Както се казва уча се по трудния начин като анализирам нещата и това води до забавяне на нещата с доста години!
....

Aми, онази вечер си представих, че изведнъж всичките ми познания и опит се изпаряват като с магическа пръчка от главата ми. Пуф - за миг! Зададох си въпроса как би било най-лесно и практично да започна, и след кратки размишления, стигнах до извода, че въпросните книжки биха били най-достъпния, разбираем, лесен и практически насочен начин да се започне от нулата. Също и линка към златарските статии.
Разбира се, има и много Ютуб съдържание, има стойностни канали и водещи, които са в час с материята, НО въпросното онлайн съдържание, макар че е стойностно, е разпокъсано, често няма последователност и се опасявам, че като нищо ще обърка още повече най-най-най начинаещите. Също така, вероятността човек да се разсее на компютъра е и по-голяма - цици, мачове, форуми, музика, новини, работа и т.н. С книгите е по-различна нагласата, да не говорим, че след като някой средностатистически българин си е купил книга, е доста по-вероятно и да я прочете - зер пара е давал, няма да се прекара, я. :mrgreen:
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 13 ное 2025 11:32

Една трета от българите са загубили пари, следвайки онлайн финансови съвети

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 13 ное 2025 11:40

helic написа:
Една трета от българите са загубили пари, следвайки онлайн финансови съвети

...след като са се доверили на съвети от непроверени източници онлайн.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 13 ное 2025 11:54

Една трета даже е малко. Дори и да четат от "правилните" източници. Тая работа, ако ставаше току така, всички щяха да са милионери.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 13 ное 2025 12:12

bubka написа:Една трета даже е малко. Дори и да четат от "правилните" източници. Тая работа, ако ставаше току така, всички щяха да са милионери.

Че то ние бяхме бре - някъде около периода 1996-1999 :mrgreen: А по темата винаги ми излиза един виц:

Мастит лектор изнася семинар на тема "как да спечелим 1 000 000 долара". Залата е пълна, всички се вълнуват какво ще каже светилото, списало десетки научни статии, блогове, влогове и квото там се сетите. Лекторът излиза и задава въпрос към публиката:
- Колко места има в тази зала?
- 1000 - отговарят от публиката
- А колко струва билетът за моя семинар?, продължава да подгрява той публиката
- 1000 долара - отново отговаря публиката в транс
- Благодаря Ви, семинарът приключи - надявам се, че всичко е ясно :mrgreen:

Както няма панацея, вундервафе, пенкилери и квото там се сетите, така няма и конкретен път, по който да стигнете до богатството. Апропо, много голяма част от списващите въпросните книги, блогове и влогове всъщност са доста слаби инвеститори и си изкравт парите като човечецът от вица :geek:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 13 ное 2025 12:17

bubka написа:Една трета даже е малко. Дори и да четат от "правилните" източници. Тая работа, ако ставаше току така, всички щяха да са милионери.

Тук философията не е да ставаш милионер. Мани ги тия глупости горе над моя коментар.
Между другото всеки един от Вас Е инвеститор. Как? Ами давате си парите на банката и тя инвестира в държавни облигации и други и Ви дава 0.0000000005% лихва. Да не мислите, че е така си седят парите Ви там. Ипотечни кредити също. Отделно Вашите осигуривки отиват 5% от тях в частни фондове, които също инвестират в облигации и Ви дават некви миризливи проценти. Та, да Вие сте си инвеститори всички.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 13 ное 2025 12:22

То и аз имам предвид образно казано, но според мен доста повече от 1/3 се оказват загубили като общ тотал, в смисъл отначало може да им тръгне, дали по случайност, дали не, но след време загубата е по-голяма от печалбата, или най-малкото въртят около нулата. То и аз мога да ви кажа поне десетина работещи схеми да не сте на загуба от спортни залагания(без да ви лимитират), но същите няма и да донесат кой знае каква печалба, като в същевременно си изискват и доста отделено време. Разбира се някой ако е решил и има мерак трябва да пробва.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 13 ное 2025 13:17

bubka написа:То и аз имам предвид образно казано, но според мен доста повече от 1/3 се оказват загубили като общ тотал, в смисъл отначало може да им тръгне, дали по случайност, дали не, но след време загубата е по-голяма от печалбата, или най-малкото въртят около нулата. То и аз мога да ви кажа поне десетина работещи схеми да не сте на загуба от спортни залагания(без да ви лимитират), но същите няма и да донесат кой знае каква печалба, като в същевременно си изискват и доста отделено време. Разбира се някой ако е решил и има мерак трябва да пробва.

Така е, защото човешкото същество е подвластно на емоции, най-вече на страх и алчност - основните движещи сили на пазара. :)
Ако знаеш какво правиш, сиреч - ако си просветен, за теб няма да има думи като "случайност", "тръгне", "схеми" и т.н. Те ще се заместят от "план/стратегия", "търпение" и "увереност".
Веднага ще споделя няколко практически грешки на тези 1/3 загубили (според мен са даже повече, ако трябва да бъда честен), за да разберете най-най-най просто защо тяхната безпросветност ги потапя.
- Купуват нещо, само защото е "готино" и хвърчи нагоре в цената. Не разбират защо това се случва, но смятат, че "нещото" вечно ще хвърчи нагоре. За опростеност на примера няма да го чопля допълнително с терминология (FOMO, справедива цена, анализи на "нещото", фундаменти на "нещото", движещи сили на пазара и т.н.). Надявам се, че и така е достатъчно ясно.
- Често купуват "нещото" на кредит - било то обикновен заем от банка или приятели, било то кредит от брокера (leverage). Aз неслучайно използвам глаголчето "спестява". Спестявания е противоположност на кредита.
- При решението да купят нещото се водят от емоцията алчност. Проблемът е, че обикновено "нещото" е волатилно, или казано просто - цената му непрестанно върви нагоре-надолу. В момента, в който кандидат-милионерът види, че вложението му отива на "червено", то надделява друга емоция - страха. И какво правят - продават от страх да не загубят още повече.
-----------------------------------------
Да обобщим сега какви ги е свършил нашият кандидат-милионер само от тези три масови примера: Купил е "нещото" понеже е чул от Фейсбука или в хоремага, че "нещото" е ехееееее, като го е направил и с пари назаем. Купил е от алчност. Ако е от приятел - бива. Ако е от банката - набутал се е с лихва. Ако е от брокера - най-вероятно е загубил по-голяма част от парите си, често пъти всичко до 0. Няма да обяснявам по-подробно какъв к*р е кредита от брокера, да се придържаме към опростеното. След това "нещото" е тръгнало леко надолу - продал е от страх и на загуба. Тая загуба може да е едва няколко процента, може да е 100%. -------------------------------------------
Защо нашият кандидат-милионер, както и повече от 1/3 подобни, се е издънил?
Та-даааааам - защото не знае дори АБВ-то, сиреч е тотално непросветен, но е тръгнал да се бута на ниво КЛМ . И така, за него инвестициите доживот остават една "измама". Ганьо обича да лепи този етикет на всичко, от което не разбира, особено ако нещото го е опарило, хеле пък ако е поради собственото му невежество.
Имайте предвид, че дадох само три примера на глупостта, вероятно едни от най-разпорстранените. ;)
[offtopic]

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 13 ное 2025 14:32

Bet_Expert написа:
vlong написа:Бет експерт, това с охлювите ме развесели.
Има и други такива примери, които ми дойдоха наум.

Ти се смееш, Владе, ама хора с по-скромни възможности в провинцията, си изкарват прилични пари от охлюви и така не само си изхранват семействата, но си имат и един безрисков допълнителен доход.
Ако човек не е алчен, парите, които се печелят на година никак не са лоши.

Знам, че се изкарват пари от охлюви, просто така си го обяснил, че е като,, Ори, мели, яж,,.
Нищо не е толкова просто, колкото изглежда.
САМО ЛЕВСКИ!

Върни се в “Левски”