Без цензура!

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Re: Без цензура!

Мнениеот MASTER_COOL » 11 ное 2025 13:12

1914.1902 написа:Бих се съгласил с думите, че Янев е излъгал тактически сините, а не, че ги е надиграл. .

:)
И така казано също е правилно.
Не ме разбирай погрешно, на мен също този тип настройка за футбол не ми харесва.
Аз харесвам атакуващ и тотален футбол - винаги съм поддържал тезата , че най-добрата защита е нападението.
Единствената цел в този мач е победата и двата отбора са длъжни да се съобразят със силните страни на противника.
Ако бяхме използвали офанзивната схема от последните ни мачове - категорично ни отнасяхте с 2,3 гола, а може и повече.
Затова избрахме вариант да "заглушим" силните ви страни, за да стигнем до целта - победата.
Отново с уточнението, че този път късмета беше на наша страна.
Както си говорихме с теб, през изминалият мач (2:2) беше пък с вас 8-)
Гола на Алдаир по нищо не се различава от този на Ето'О
Последна промяна от MASTER_COOL на 11 ное 2025 13:35, променено общо 1 път.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 11 ное 2025 13:25

TristaNNN написа:Не карам(е) никого нищо насила, аз лично даже и благодаря не очаквам.

Кво ли си викат сега. Тривиалното:
''Тия сега ще искат да ни вземат парите''
''Тея на кви се праят''
:lol:
Последна промяна от delqnski47 на 11 ное 2025 13:33, променено общо 1 път.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

DoSomethingDifferent
Контакти:

Мнениеот DoSomethingDifferent » 11 ное 2025 13:29

Интересно кой всъщност раздава тези тройни премии, след като левскарите постоянно тръбят, че нямат пари. Дали дебелото Д или единият брат с фамилия Д?
Do Something Different!

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 11 ное 2025 13:39

delqnski47 написа:До колкото помня ти сам искаше да се почне дискусия :lol: така че сега дискусията си върви. :lol:
Не виждам да го играя някакъв, просто давам безплатна информация от мен набързо подбрана, но с добра насока. Нищо повече.

така е, нека има дискусия, само казвма да няма фенщина :mrgreen: Ето, Тристан е дал и айголд - понеже го познавам въпросния, то той си е просто един агресивен продавач, който успя да хване момента. поздравления за него, за тая работа се искат и топки. Иначе не е много коректен, но в този бизнес са така нещата, за сметка на това има разнооразие и приличен (на хартия) марж, който не вибаги се спазва. Обаче поне е някакво начало. Аз лично, и това съм го заявявал многократно, в злато не бих инвестирал с цел печалба, а за зор заман - имам злато, което е купувано (физическо) на 500-600 долара. И си спомних наскоро, че поповин унция ми купи климатик от добър модел през 2010,същото се случи и през тази година, отново с половин унция - просто защита от инфлацията. Но да, дискусия е хубаво е да има
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 11 ное 2025 13:41

tmanolov написа:
delqnski47 написа:До колкото помня ти сам искаше да се почне дискусия :lol: така че сега дискусията си върви. :lol:
Не виждам да го играя някакъв, просто давам безплатна информация от мен набързо подбрана, но с добра насока. Нищо повече.

така е, нека има дискусия, само казвма да няма фенщина :mrgreen: Ето, Тристан е дал и айголд - понеже го познавам въпросния, то той си е просто един агресивен продавач, който успя да хване момента. поздравления за него, за тая работа се искат и топки. Иначе не е много коректен, но в този бизнес са така нещата, за сметка на това има разнооразие и приличен (на хартия) марж, който не вибаги се спазва. Обаче поне е някакво начало. Аз лично, и това съм го заявявал многократно, в злато не бих инвестирал с цел печалба, а за зор заман - имам злато, което е купувано (физическо) на 500-600 долара. И си спомних наскоро, че поповин унция ми купи климатик от добър модел през 2010,същото се случи и през тази година, отново с половин унция - просто защита от инфлацията. Но да, дискусия е хубаво е да има

Супер, няма лошо, че си инвестирал в злато. Както казах всичко е по добре от нищо. При ''нищото'' губиш на 100%.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 11 ное 2025 13:42

Dust написа:..
Нещото което лично аз наблюдавам последно време е, че все повече се вълнуват върху каква сума ги осигуряват, защото добрата осигуровка неминуемо ще ти донесе и хубава пенсия.
....

Тук ще си позволя малко по-обстоен анализ, в подкрепа на това, което говорим с Делянски.
В Тикво-Пеева България аз не съм сигурен, че добрата осигуровка ще ти донесе много по-добра пенсия, макар че по-добрата осигуровка би значела повече пари за държавата от твоя джоб, докато работиш. Не е сигурно дали изобщо ще доживееш пенсия, ако не доживееш - парите, които си внасял цял живот остават за държавата. Това е във връзка с т.нар. Първи задължителен пенсионен стълб и без изобщо да коментирам инфлацията и вероятността мръсниците да направят някоя глупост с държавно-обществените пари за осигуряване.
Да видим какво става с Втори задължителен стълб. Там парите ти отиват най-общо казано във взаимни фондове, които аз лично приемам за по-сигурни от всеки един лев, който може да се контролира от Тикво-Пеевци. Проблемът тук е, че само заради таксите, парите, които си внасял да речем 30-40 години, сложното олихвяване е мааааалко ощетено и на практика, като му дойде време да пипнеш тия пари, ако доживееш изобщо, ще имаш пропуснати ползи от хиляди левове. (Смятал съм си моите с някакви средни стойности на заплатите през годините на база това, което получавам като извлечения от моя "Втори стълб"). Ако с времето ми увеличават заплатата/сменя работата за повече пари, то вече към на края на периода, ще имам пропуснати ползи от десетки хиляди левове. Това са много груби сметки, разбира се. Хубавото на Втория стълб е, че се унаследява (има една подробност след кой набор, но не е важна ако говорим за нас самите).
Това, което Делянски и аз ви подшушваме, всъщност може да послужи за целта и може да е своего рода доброволния Трети пенсионен стълб. С тая разлика, че има как да се научите да спестявате и управлявате сами парите си, за да не попаднете в сходен капан като на Втори задължителен пенсионен, при който неминуемо ще имате минимум хиляди левове пропуснати ползи. На практика, това, към което ви подтикват от телевизора за Трети доброволен пенсионен стълб, е да внасяте в разни инвестиционни/взаимни/спестовни/споделени/всякакви фондове (по дефиниция всички попадат в категорията mutual fund (взаимен фонд)) и разни брокерчета/банкерчета/посредничета да ви стрижат от такси (на пръв поглед 2-3% са нищо, но с времето и натрупването са много нещо).
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 11 ное 2025 13:43

От 2017 съм с инвестиционни застраховки, не съм забогатял, май.
Няколко години програмите които бях избрал нищо не носеха, смених ги, там ми взеха едни неустойки, преди две години брокер ката прави сметка, идваше средно 8% лихва, скоро нищо не съм проверяваш, щото дойде тръп и всичко се олайняри.
Голямата ми издънка е, че в началото на годината бях Се засилил да купувам злато през Дск ама тея големи тарикати, едни корави разлики в курса, и докато се
ослушвам, както казах Тръмп дойде и всичко полудя нагоре и трябва да си много решителен в такъв случай, а аз не бях пък си имам и други проблеми и така изгубих 50% евентуална печалба от началото на годината.
На Бфб им нямам никакво доверие, на нашите чорбаджии, всичко ми е едно наговорено, натъкмено, трябва да имаш някаква вътрешна информация, и да уцелиш някой еднорог, което за Бг наистина си е като в приказките
САМО ЛЕВСКИ!

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 11 ное 2025 13:50

delqnski47 написа:Супер, няма лошо, че си инвестирал в злато. Както казах всичко е по добре от нищо. При ''нищото'' губиш на 100%.

Трудно ме разбираш :mrgreen: Не съм инвестирал в злато, просто имам и няколко унции злато (а преди това имах и всякакви нумизматични монети, но ги разкарах). Имам и имоти (не инвестирал и в имоти, просто имам), имам и акции (в тях инвестирам) - ЕТФ никога не съм имал, както и облигации или депозити, но аз съм друг левъл с много опит и не съм критерий :mrgreen:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
olimpi
Контакти:

Мнениеот olimpi » 11 ное 2025 13:56

В Тикво-Пеева България аз не съм сигурен, че добрата осигуровка ще ти донесе много по-добра пенсия, макар че по-добрата осигуровка би значела повече пари за държавата от твоя джоб, докато работиш. Не е сигурно дали изобщо ще доживееш пенсия, ако не доживееш - парите, които си внасял цял живот остават за държавата .

Точно. Баща ми ми светла му памет успя да вземе пенсия по-малко от година и си отиде. Майка ми, реши че няма да мами държавата и ще има достойна пенсия (там където работеше посмъртно не можеха да проверяват от НОИ и НАП) и си изкарара макс. пенсия (уж), от която всеки месец я ощетяваха с една не малка сума (неизплащайки пълния размер). Ако беше хитрувала от скритите данъци и осигуровки щеше да си купи още едно жилище, което да дава под наем жи да има достоен живот.

В по-белите страни такива мошенгии по-трудно стават, но ги има. Сега отделен въпрос, когато държавата е с ниско ниво на корупция и виждаш къде и как се харчат данъците. Но това е друга бира.

Да, плащаш на банкерчета - всеки да работи това, което е учил. Банкерчето не може да върши моята работа, аз неговата с може и да мога но ще ми коства огромна загуба на време, което нямам.

Апропо, Левски, по времето на Батков го бяхме закършили финасово, та се наложи близък роднина да консултира Баждека за осигуровките на клуба (без мошеничества).
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 11 ное 2025 14:20

olimpi написа:
В Тикво-Пеева България аз не съм сигурен, че добрата осигуровка ще ти донесе много по-добра пенсия, макар че по-добрата осигуровка би значела повече пари за държавата от твоя джоб, докато работиш. Не е сигурно дали изобщо ще доживееш пенсия, ако не доживееш - парите, които си внасял цял живот остават за държавата .

Точно. Баща ми ми светла му памет успя да вземе пенсия по-малко от година и си отиде. Майка ми, реши че няма да мами държавата и ще има достойна пенсия (там където работеше посмъртно не можеха да проверяват от НОИ и НАП) и си изкарара макс. пенсия (уж), от която всеки месец я ощетяваха с една не малка сума (неизплащайки пълния размер). Ако беше хитрувала от скритите данъци и осигуровки щеше да си купи още едно жилище, което да дава под наем жи да има достоен живот.

В по-белите страни такива мошенгии по-трудно стават, но ги има. Сега отделен въпрос, когато държавата е с ниско ниво на корупция и виждаш къде и как се харчат данъците. Но това е друга бира.

Да, плащаш на банкерчета - всеки да работи това, което е учил. Банкерчето не може да върши моята работа, аз неговата с може и да мога но ще ми коства огромна загуба на време, което нямам.

Апропо, Левски, по времето на Батков го бяхме закършили финасово, та се наложи близък роднина да консултира Баждека за осигуровките на клуба (без мошеничества).

Абсолютно, тук остава да добавиш, че бъдещите пенсионери (такива като мен, след 20-на години), абсолютно няма как да получат дори и сегашната скопена максимална пенсия, а макс около 2500 лева (лично съм си правил проверките, те са и достъпни де, на сайта на нои), нищо че почти през цялото време ще съм осигуряван на максимума (изключвам първите няколко години от работното ми битие :mrgreen: ). Та важно е сма да си постелеш - факт. Другият вариант е да не плащаш нищо, да си постоянно на минимума и накрая да ти дадат двойно спрямо това, което реално си внесъл, щото има минимална пенсия, която е безобразно висока (на фона на приноса на лъжците, които я получават). Но и това е дълга и широка...
Непринуден написа:

Върни се в “Левски”