Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Тема за политика - България

Мнениеот ReBorn1982 » 25 окт 2025 21:33

pomiqrat написа:Да не си от тъпаците със сто празни апартамента, които надуват цените изкуствено и пречат на останалите да си купят? Разбрахме, че си против емигрантската престъпност и наркотрафика им, с изключение, ако борещите се срещу това е САЩ.

А аз разбрах, че ти сляпо вярваш на всичко, щом го казват САЩ .....

Не съм от никакви "тъпаци", но съм против левундери като теб. Който си е спечелил пари (честно, разбира се), ще си купува каквото иска, няма някакъв русенски комунист да му държи сметка как да си харчи парите ??! ..... нали искате демокрация и пазарна икономика ??! Ами, ето ви я ..... или искате обратно в комунизма ??!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 26 окт 2025 03:53

ReBorn1982 написа:
pomiqrat написа:Да не си от тъпаците със сто празни апартамента, които надуват цените изкуствено и пречат на останалите да си купят? Разбрахме, че си против емигрантската престъпност и наркотрафика им, с изключение, ако борещите се срещу това е САЩ.

А аз разбрах, че ти сляпо вярваш на всичко, щом го казват САЩ .....

Не съм от никакви "тъпаци", но съм против левундери като теб. Който си е спечелил пари (честно, разбира се), ще си купува каквото иска, няма някакъв русенски комунист да му държи сметка как да си харчи парите ??! ..... нали искате демокрация и пазарна икономика ??! Ами, ето ви я ..... или искате обратно в комунизма ??!

Нарича се - капитализъм. Плащаш данъци. Няма как увреден шумкар да го знае. Защо ми трябваше да допълвам - увреден?! Шумкар и увреден са синоними.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 26 окт 2025 04:10

When plunder becomes a way of life for a group of men in a society, they create for themselves in the course of time a legal system that authorizes it and a moral code that glorifies it.
Everyone wants to live at the expense of the state. They forget that the state lives at the expense of everyone.
Фредерик Бастиа

Принципно да инвестираш в апартаменти е доста ограничен начин да работиш с парите си, НО всичко над плащането на услугите, които използваш е чисто мародерство.

-
Тук е момента да препоръчам "Държавата" от Фредерик Бастиа, на всеки с интереси по темата.
Книгите му са тънки и директни, без празни приказки. Дори Крум/мето може да ги чете.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 26 окт 2025 09:15

ReBorn1982 написа:
nghcvth написа:От рубриката "дементирали австралопитеци":
"Демократи за силна България" питат премиера Росен Желязков и министъра на правосъдието Георги Георгиев какво ще предприемат, за да отнемат собствеността на имот край язовир Искър от руското посолство.
В кулоарите на парламента лидерът на партията Атанас Атанасов заяви, че този имот се владее от посолство, а съответно и от Русия, от дълго години без законно основание. По думите му няма нито един документ, който да удостоверява владението на въпросния имот.
"Това е риск за националната сигурност, защото имотът се намира точно в чашката на вододайната зона на яз. ''Искър'' за София. След началото на войната в Украйна Русия обяви България за неприятелска държава. През този имот, който е в близост до стената на яз. ''Искър'', може да се стигне до вражеско нападение срещу България", каза Атанасов.

Путин е складирал в тая барака до язовира 3 танкови дивизии, 4 стратегически бомбардировача Ту 160, 2 ядрени подводници от клас Борей и 10 пехотни дивизии плюс Спецназ ..... всеки момент ще ни нападне, като първият атакуван ще е малкия мук - льо пти женераль ....

Малкият мук днес уточни, че имал предвид, че от бараките щели да взривят язовирната стена.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 26 окт 2025 09:26

pomiqrat написа:Нарича се - капитализъм. Плащаш данъци. Няма как увреден шумкар да го знае. Защо ми трябваше да допълвам - увреден?! Шумкар и увреден са синоними.

Пак нищо не си разбрал. Да те дои допълнително държавата, само защото си успял, не е капитализъм, а бие на точно обратното.

Наричаш ме шумкар, а проповядваш леви идеи .... ха ха. Добре си определено.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 26 окт 2025 09:40

nghcvth написа:Малкият мук днес уточни, че имал предвид, че от бараките щели да взривят язовирната стена.

Е тая барака явно е страшната заплаха за националната ни сигурност:

Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 26 окт 2025 17:15

ReBorn1982 написа:
pomiqrat написа:Нарича се - капитализъм. Плащаш данъци. Няма как увреден шумкар да го знае. Защо ми трябваше да допълвам - увреден?! Шумкар и увреден са синоними.

Пак нищо не си разбрал. Да те дои допълнително държавата, само защото си успял, не е капитализъм, а бие на точно обратното.

Наричаш ме шумкар, а проповядваш леви идеи .... ха ха. Добре си определено.

Не е допълнително. Като потребяваш повече, ще плащаш повече. А в случая дори няма потребление, а преграда за останалите да купуват. Големите градове са презастроени точно заради такива. Тръгнеш вечер из Русе и тъмнина. Инак всеки ден строеж на нови кооперации. В България данъците са най-ниски за жилища по простата причина, че приемащите законите и тези около тях са обвързани с много имоти и не им се плаща 1 000 на година. За празни трябва да са поне 2 000. И всичко ще се нормализира.

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 26 окт 2025 17:46

Подкуп за 1 милион евро е вкарал в ареста двама души и един е под домашен арест в Италия. Подкупът е даден във връзка с намерението за придобиване на мажоритарен дял в Banca di San Marino (BSM) от българската група Старком Холдинг на Асен Христов /на снимката с ПКП/ и Кирил Бошов - лицата зад Евроинс и Еврохолд. Придобиването е блокирано от централната банка на Сан Марино, пишат италианските медии. Не става ясно кой е дал подкупа, но следствието е в ход. Припомняме, че лицензът на Евроинс беше отнет в Румъния, но групата успя да изтегли активите си през съмнителна операция, разследвана от румънските власти. Припомняме също, че Еврохолд заведе дело за 1 милион срещу разследващия сайт Биволъ, който освети връзката им с Атанас Тилев - Агент "Румянцев" от ДС и водещ офицер на Симеон Сакскобургготски, чието досие беше унищожено от Бриго Аспарухов, създателят на феномените Буда и Пеевски https://giornalesm.com/ecco-cosa-e-succ ... i-euro-di/

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 26 окт 2025 20:11

ReBorn1982 написа:Да те дои допълнително държавата, само защото си успял, не е капитализъм, а бие на точно обратното.

В този ред на мисли всичко което получаваме от държавата трябва ли да е равно, защото няма как в един случай всичко да е равни, а в други да не е.
Съвсем нормално е който изкарва повече да плаща повече. Съвсем нормално е, който плаща по-високи осигуровки да получава по-голяма пенсия.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 26 окт 2025 20:24

Най-добре да плащаш минимално и да не получаваш. Без преразпределение!
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”