honda написа:По мое мнение в настоящия отбор има доста повече класа отколкото в онзи от 2022-24 . За мен играчи като Майкон, Бурас , Бала , Сангаре, Макун, Вуцов, Маринчо могат да бъдат продадени за много добри пари - +1,5 млн евро . Като за мен Бурас има всички шансове да подобри трансферния ни рекорд. Доста вероятно е да бъде включен и в отбора на Алжир за СП.
За мен за не лоши пари могат да бъдат продадени и Алдаир ,и Сула, и Търдин .
Тук много трудно да бъде намерен баланс и получаването на приходи да не стане за сметка на класата на отбора.
Сегашният отбор има повече дълбочина, но не и класа на най-добрите 10-11 човека, да не говорим за доста повече. Бурас започва много добре и изглежда с по-голям потенциал от почти всичките ни чужденци за последните години, но е рано да му се дава категорична оценка. Той играл ли е изобщо за мъжете на Алжир?
Ако има нещо, за което съм сгрешил по-сериозно с Мажото, то е за изходящите трансфери. Щом посредствени играчи като Роналдо и Рикардиньо могат продадат за такива пари, значи така може да стане и със Сангаре и Майкон, които са същите. На знам как още има балъци, особено с представянето на продадените в новите им отбори, но явно още се намират. За Алдаир, Бала и Сула не ми се вярва, най-много като сумата за Каап.
Не ми харесва, че се поема прекален риск с отказването на добри оферти за чужденците, даже за Цунами се пишеше, че сме отказали сериозна сума. Ако е верно, леле майко...
Поддържането на класа не е трудно, стига да не си глупав, но глупаци много. Представяш ли си да се вътриш като Ростов или Пилзен, а на свободния пазар да се търкалят много по-добри играчи за стотинки? Представяш ли си да си заслепен от блестящи Рилдовци по Бразилия и да не видиш Лазаров в задния си двор. Представяш ли си да платиш 2-3 млн. лева за трансфери и заплати на Фабиен, Бала, Охене, Камдем и глобата за чужденци, вместо да вземеш 3-4 свободни левскари и да не загубиш никаква класа?
А за нищо или за много евтино постоянно се намират чужденци като Уелтън, Джовани, Педриньо, Шанде, Аралица, Фурие, Диало и т.н.