Шампионска лига (сезон 2025/2026)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

an4o_321
Контакти:

Re: Шампионска лига (сезон 2025/2026)

Мнениеот an4o_321 » 23 окт 2025 03:17

KOPScousers написа:Не е истина Салах колко "задушава" Ливърпул. Те че и Айнтрахт са мега умрели, леко неочаквано за мен, това си е факт, ама все пак. Толкова на брой и то добри положения нямахме в предишните си 4 мача общо. Такава свободна и разнообразна игра пък съвсем. И всичко се дължи на едно - много вариативност и разнообразие в предни позиции, без всеки като пипне топката да се чуди как да я даде на Салах, че да не вземе да се разсърди нещо... Нищо, че самият той втори мач подред лишава Вирц от 100% гол.

в twitter плъзнаха мнения, че трябва да се продаде през януари... нещо, което казах на реднека че ще се случи, преди ТРИ седмици в темата Висша лига.

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 23 окт 2025 07:25

Щом ПСЖ вкара 7 на Байер, защо Пуул да не вкарат 5 на Айнтрахт!? Германците са слаби с изключение на колоса.
Изображение

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 23 окт 2025 11:35

KOPScousers написа:И всичко се дължи на едно - много вариативност и разнообразие в предни позиции, без всеки като пипне топката да се чуди как да я даде на Салах, че да не вземе да се разсърди нещо... Нищо, че самият той втори мач подред лишава Вирц от 100% гол.

Гнусният резак не правеше ли така и с Мане или там беше взаимно :lol: .
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

CSKArforever
Контакти:

Мнениеот CSKArforever » 23 окт 2025 12:06

Аз не мога да разбера как една от най-големите ни легенди прави няколко слаби мача и започва такъв хейт към него от феновете на отбора. Вчера спечелихме не защото Салах го нямаше, а защото Айнтрахт бяха потресаващо слаби. Само малоумник може да смята, че един играч би могъл да има такова негативно влияние върху играта, че когато е в състава отборът да играе потресаващо, а когато го няма той да "мачка". С Галатасарай като не започна какво се случи?
Ясно е, че одъртява и не е същия играч. Аз не се сещам за друго титулярно крило над 30 в някой от водещите отбори. Загубил е доста от скоростта и дрибълът си, но не бих го отписал все още. Ако ли не, ще му вземем огромна сума от чаршафите. Човека почти собственопъчно ни направи шампиони миналия сезон, малко повече уважение към него.

Потребителски аватар
KOPScousers
Контакти:

Мнениеот KOPScousers » 23 окт 2025 18:56

CSKArforever написа:Аз не мога да разбера как една от най-големите ни легенди прави няколко слаби мача и започва такъв хейт към него от феновете на отбора. Вчера спечелихме не защото Салах го нямаше, а защото Айнтрахт бяха потресаващо слаби. Само малоумник може да смята, че един играч би могъл да има такова негативно влияние върху играта, че когато е в състава отборът да играе потресаващо, а когато го няма той да "мачка". С Галатасарай като не започна какво се случи?
Ясно е, че одъртява и не е същия играч. Аз не се сещам за друго титулярно крило над 30 в някой от водещите отбори. Загубил е доста от скоростта и дрибълът си, но не бих го отписал все още. Ако ли не, ще му вземем огромна сума от чаршафите. Човека почти собственопъчно ни направи шампиони миналия сезон, малко повече уважение към него.

Не става въпрос за уважение. Аз имам цялото уважение на света към Салах и винаги ще го подкрепям и ще съм му благодарен за това, което е дал и продължава да дава за Ливърпул. Но не съм и сляп, виждам разликата в атака. Срещу Галата Екитике изпусна 1в1 с вратаря точно преди дузпата им, ако бяхме повели там, вероятно щяхме да гледаме друг мач, но ние традиционно играем трудно в Турция, без значение срещу кой отбор, и почти винаги губим в исторически план. Не знам каква точно е причината, но такива са фактите. А специално вчера видях за първи път повече идея и разнообразие от месеци. И определено факта, че не се търсеше през цялото време Салах на терена, изигра огромна роля за това. Та дори един Конър Брадли, който "хейтя" съвсем откровено в последните седмици, направи приличен мач за стандартите си и имаше малшанс да не се разпише дори.

Дразня се, когато има наши играчи буквално пред опразнената врата, а Салах решава да ги отсвири, да стреля и да пропусне. Втори мач подред му се случва - миналия беше фатална тази "грешка" от негова страна, а за да отговоря и на пича от Челси - да, притеснително често се случваше тоя филм и с Мане и не мисля, че беше двустранно. По-скоро само Салах не му подаваше по едно време, но пък и такива асистенции му е давал през годините, че... Там няма нужда от коментар.

Просто е крайно време да се дава шанс на хора във форма и да не се робува на имена. Нали по тази причина наляхме тези пари лятото, нали заради това разширихме състава? Да има възможности за ротации и да се дава почивка на хора, които имат нужда от нея, а именно Салах, заедно с един Мак Алистър примерно, си плачат за пейка от самото начало на сезона и изобщо не са във форма. От друга страна, Екитике редовно е резерва откакто Исак започна да играе, а Киеза продължава все така да не може да стартира мач отвъд Карабао, което е тъжно на фона на играта му. Вчера за първи път от много време насам се изкефих на стартовия състав и ето, че е имало защо. Надявам се на нещо подобно и срещу Брентфорд.
Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
:mrgreen:
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]

CSKArforever
Контакти:

Мнениеот CSKArforever » 24 окт 2025 18:33

KOPScousers написа:
CSKArforever написа:Аз не мога да разбера как една от най-големите ни легенди прави няколко слаби мача и започва такъв хейт към него от феновете на отбора. Вчера спечелихме не защото Салах го нямаше, а защото Айнтрахт бяха потресаващо слаби. Само малоумник може да смята, че един играч би могъл да има такова негативно влияние върху играта, че когато е в състава отборът да играе потресаващо, а когато го няма той да "мачка". С Галатасарай като не започна какво се случи?

Не става въпрос за уважение. Аз имам цялото уважение на света към Салах и винаги ще го подкрепям и ще съм му благодарен за това, което е дал и продължава да дава за Ливърпул. Но не съм и сляп, виждам разликата в атака. Срещу Галата Екитике изпусна 1в1 с вратаря точно преди дузпата им, ако бяхме повели там, вероятно щяхме да гледаме друг мач, но ние традиционно играем трудно в Турция, без значение срещу кой отбор, и почти винаги губим в исторически план. Не знам каква точно е причината, но такива са фактите. А специално вчера видях за първи път повече идея и разнообразие от месеци. И определено факта, че не се търсеше през цялото време Салах на терена, изигра огромна роля за това. Та дори един Конър Брадли, който "хейтя" съвсем откровено в последните седмици, направи приличен мач за стандартите си и имаше малшанс да не се разпише дори.

Дразня се, когато има наши играчи буквално пред опразнената врата, а Салах решава да ги отсвири, да стреля и да пропусне. Втори мач подред му се случва - миналия беше фатална тази "грешка" от негова страна, а за да отговоря и на пича от Челси - да, притеснително често се случваше тоя филм и с Мане и не мисля, че беше двустранно. По-скоро само Салах не му подаваше по едно време, но пък и такива асистенции му е давал през годините, че... Там няма нужда от коментар.

Просто е крайно време да се дава шанс на хора във форма и да не се робува на имена. Нали по тази причина наляхме тези пари лятото, нали заради това разширихме състава? Да има възможности за ротации и да се дава почивка на хора, които имат нужда от нея, а именно Салах, заедно с един Мак Алистър примерно, си плачат за пейка от самото начало на сезона и изобщо не са във форма. От друга страна, Екитике редовно е резерва откакто Исак започна да играе, а Киеза продължава все така да не може да стартира мач отвъд Карабао, което е тъжно на фона на играта му. Вчера за първи път от много време насам се изкефих на стартовия състав и ето, че е имало защо. Надявам се на нещо подобно и срещу Брентфорд.

Съгласен съм, че Салах и в мача с Айнтрахт и в този с Юнайтед имаше две ситуации в които трябваше да подаде към Вирц, който има нужда от този първи гол, а в случая с Юнайтед тази проява на египтянина беше и с цената на загуба.
Но това е нещо характерно за него от години насам. Той просто си е такъв. Има случаи в които го псуваш какъв егоист е и защо не подава, а в други го псуваш, защото излиза на отлична позиция и търси подаване, вместо да завърши сам. Въпреки тези особености, Салах е решавал стотици наши мачове, успя да се превърне в една от най-големите ни легенди и със сигурност в един от най-великите играчи в ерата на Висшата Лига.
Аз съм съгласен, че не е в добра форма - взема прекалено много грешни решения, пропуска много ситуации, асистенциите от него в последно време също отсъстват, дрибълът му от години си е зле. Виждам тези неща и съм съгласен, че в момента не играе добре. Но не съм съгласен с твърдението, че основната причина за убедителната ни победа срещу Айнтрахт се дължи на неговото отсъствие в титулярния състав. Не съм съгласен и да го псуваме и хейтим по социалните мрежи и форуми, което си е доста честа практика в последните седмици. Поради това и засегнах темата с "уважението" в предишния си пост.
А и нека бъдем честни. Колкото и симпатичен да е Киеза, ние нямаме равностойни смени на титулярните ни крила. Италианецът се справя добре когато влиза срещу изморени отбрани в края на мачовете и целият ни отбор се е пренесъл в половината на съперника, справя се прилично срещу втородивизионни отбори в Карабао, но дали става за титуляр... за мен по-скоро не. Неслучайно посредственяците от Ювентус не го искаха и ни го продадоха за такава смешна сума. Арне Слот, който тренира отбора също е по-добре запознат с качествата на футболистите и щом втора година Киеза е с толкова ограничено игрово време, явно си има причина.
Другите варианти Салах да остане на пейката са да преквалифицираме Вирц, Собослай, Екетике или някой друг в дясно крило или да сменим схемата на игра... Колко удачни са тези варианти аз лично не мога да кажа.

И лятото наистина се пръснаха много пари, но те не спомогнаха за това да имаме някаква огромна широчина в състава. Те бяха дадени основно за трима играчи над 100 милиона и след трагедията с Жота, напускането на Арнолд и продажбите на Диас, Нунес, Харви и Куанса, ние откъм широчина сме си що годе на обичайното дередже. Вместо огромната инвестиция във втори нападател при наличието на Екетике, можеше да се остави Нунес за резервен вариант, а 100те милиона да бъдат дадени за централен защитник и едно перспективно, младо и бързо крило. Сега Слот се чуди какво да ги прави и двамата. Още от август месец пиша против привличането на Исак и продължавам да си поддържам това мнение.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 24 окт 2025 21:18

KOPScousers написа:

За толкова години трябваше да си научил защо не подава. Защото когато изпадне в такива дълги нетипични серии за себе си, това му влияе на спортното его и се опитва за да завърши повече атаки сам вместо да подаде. Всеки който е играл футбол дори полупрофесионално разбира за какво става въпрос. Много рядко някой който е бил толкова години на върха, дори да е раздал стотици асистенции, при такава дупка която му влияе да не се опита да вкара всичко възможно. Успокой се малко, като почне да вкарва и ще се нормализира.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 24 окт 2025 21:19

bubka написа:
KOPScousers написа:И всичко се дължи на едно - много вариативност и разнообразие в предни позиции, без всеки като пипне топката да се чуди как да я даде на Салах, че да не вземе да се разсърди нещо... Нищо, че самият той втори мач подред лишава Вирц от 100% гол.

Гнусният резак не правеше ли така и с Мане или там беше взаимно :lol: .

Резака има повече асистенции към Мане отколкото обратното. Бяха жестоко скарани и се стигна до там че Мане не падаше за дузпи само и само да не ги бие и вкарва Салах. Нищо че загубихме 7 мача от 9. Просто единия има аурата на светец откакто изкараха ония снимки как си ходел със счупения телефон и от време на време какви пари е дал на селото си. Все едно другия нищо не прави за Египет. В Байерн си пролича че не е толкова кротък и оттогава си рита в пустинята. Мане за 269 мача има 46 асистенции (17%) а Салах има 413 мача 116 асистенции (28%). Мане за цялата си кариера (609 мача) има съвсем малко повече асистенции - 125

Потребителски аватар
KOPScousers
Контакти:

Мнениеот KOPScousers » 24 окт 2025 22:37

Така де, ама аз отдавам провала през сезон 22/23 главно на продажбата на Мане. Дарвин не успя изобщо да покрие липсата му и като изключим фиаското срещу Юнайтед и още няколко единични случая, атаката ни яко куцаше тогава. Помня едни ненормални загуби с по 3 гола разлика от тимове като Брайтън и Уулвс... В тоя ред на мисли, тоя сезон трябва да се признае, че куцаме И заради липсата на Трент. Салах също страда много от нея, просто бяха супер сработени, а креативността му в атака не може да се замени нито от Фримпонг, още по-малко пък от Брадли. Както и да е, да не цапаме повече темата с офтопик. Още повече с такива минали, отдавна решени неща.
Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
:mrgreen:
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]

Върни се в “Футбол - Свят”