Да разбирам ли, че всички те са мигранти, а въпросните престъпни групи се управляват от аладиновци и т.н? Това, че светът бавно, но сигурно полудява явно се пропуска.
И теб ще попитам. Ежедневно търсиш и пускаш подобни новини от къде ли не в Европа. Това едва ли е просто ек така. 100% преследваш някаква лична цел. Дано същата ти доставя удоволствие и носи позитиви в реалния живот.
В момента съм пред камината си. Гледам мач от CL на голям екран, камината гори, пийвам си питието и уплътнявам времето и с форума. Просто се забавлявам в същия и толкова, но явно при доста потребители не е така.
Как не ви мързи да търсите само отрицателното не зная.
Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
-
Dust написа:Да разбирам ли, че всички те са мигранти, а въпросните престъпни групи се управляват от аладиновци и т.н? .
Да. И в статията си го пише:
Швеция, някога известна с ниски нива на престъпност, вече е променена заради банди, които през последните 15 години се занимават с трафик на наркотици и оръжие, измами със социални помощи и трафик на хора.
Точно в последните 15-20 години Швеция се напълни с измет от Африка и Азия. И престъпността скочи в космоса .... "случайно" съвпадение .... разбира се, в статията политкоректно се спестява произходът на престъпниците.
Как реши, че тези банди са именно от Азия и Африка, като подобно нещо в статията не е написано. Ясно ми, че за теб е така, но нека да нехвърляме боба и да гледаме на карти.
Шведите да се оправят с проблемите си. Ако трябва да се вълнувам то това е само за неща случващи се в България. Ако реша да ходя да живея в Швеция ще го мисля.
Шведите да се оправят с проблемите си. Ако трябва да се вълнувам то това е само за неща случващи се в България. Ако реша да ходя да живея в Швеция ще го мисля.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
Гледах на Цанов видеото за БРИКС или ЕС. По принцип не обичам да коментирам други ютюбъри, но тук си заслужава малко. Първо на първо, видеото споменава интересни неща, за които често говоря и е добре да достигнат до по-широка аудитория.
Да, но проблемът ми е, че това видео е пропито с някои проблематични идеи, които в България ни водят от катастрофа към катастрофа. Първо на първо, примитивната българска визия за света - "тоя е зле, оня е добре". Идеята, че си подбираш кой ти е по-симпатичен, намираш му нещо позитивно, намираш си кой ти е антипатичен, намиращ нещо негативно и готово, светът е нагласен. Междувременно реалната и обективна преценка на ситуацията ти е скучна. Да, това е вредно, защото този манталитет пропива в обществото и така си решаваме движенията в геополитиката - чрез симпатии. Така се ражда този феномен, в който дори да сме в правилна посока, неизбежно правим ненужни и глупави неща. Сещате ли се за какво говоря? Като например евроатлантическата власт от последните 15 години, която никога не е казвала "не"? Уверявам ви, че ако про-източна сила дойде на власт и тя ще кляка ненужно по същия начин. Заради този манталитет.
Истината е, че БРИКС и изтока се надценяват от феновете им и подценяват от опонентите, а ЕС и западът се надценяват от феновете и подценяват от опонентите. И не е важно кой е по-готин, а е важно кой какви ходове предприема, в каква позиция е, валута, ресурс, човешки ресурс, влияние, геополитически лостове. Всяко поотделно, а не някакъв общ миш-маш.
Второ и свързано с това - идеята "да сме с тия да станем като тях". Или с други думи, че съдбата ни зависи кой ни е приятел, а не от нас самите. Народът определя държавата, не съюза. Като подпишеш договор с някого той няма магически да те превърне в нещо друго. Тази идея като цяло е също толкова вредна, защото отхвърля отговорността за собствения ни живот и просто не работи. Тук пък е феномена дори в съюз с богати и проспериращи държави ние да вървим на зле, защото очакваме те да ни променят това, корто зависи от нас.
Не на последно място, видеото знам, че не е някакъв дълбок анализ, но все пак е с доста остаряли принципи. Китай дърпа вече от БРИКС към ШСО, а ситуацията на Иран и сферата на влияние е коренно различна. Да не говорим, че основен фронт е африканския и редките метали.
Не случайно аз се информирам, гледам различни източници, придържам се към реалността и избягвам да ви кажа кой ме кефи и кой е по-готин, макар така да губя много зрители (защото това се търси). Този вид мислене пропива в обществото много лесно и става норма.
Да, но проблемът ми е, че това видео е пропито с някои проблематични идеи, които в България ни водят от катастрофа към катастрофа. Първо на първо, примитивната българска визия за света - "тоя е зле, оня е добре". Идеята, че си подбираш кой ти е по-симпатичен, намираш му нещо позитивно, намираш си кой ти е антипатичен, намиращ нещо негативно и готово, светът е нагласен. Междувременно реалната и обективна преценка на ситуацията ти е скучна. Да, това е вредно, защото този манталитет пропива в обществото и така си решаваме движенията в геополитиката - чрез симпатии. Така се ражда този феномен, в който дори да сме в правилна посока, неизбежно правим ненужни и глупави неща. Сещате ли се за какво говоря? Като например евроатлантическата власт от последните 15 години, която никога не е казвала "не"? Уверявам ви, че ако про-източна сила дойде на власт и тя ще кляка ненужно по същия начин. Заради този манталитет.
Истината е, че БРИКС и изтока се надценяват от феновете им и подценяват от опонентите, а ЕС и западът се надценяват от феновете и подценяват от опонентите. И не е важно кой е по-готин, а е важно кой какви ходове предприема, в каква позиция е, валута, ресурс, човешки ресурс, влияние, геополитически лостове. Всяко поотделно, а не някакъв общ миш-маш.
Второ и свързано с това - идеята "да сме с тия да станем като тях". Или с други думи, че съдбата ни зависи кой ни е приятел, а не от нас самите. Народът определя държавата, не съюза. Като подпишеш договор с някого той няма магически да те превърне в нещо друго. Тази идея като цяло е също толкова вредна, защото отхвърля отговорността за собствения ни живот и просто не работи. Тук пък е феномена дори в съюз с богати и проспериращи държави ние да вървим на зле, защото очакваме те да ни променят това, корто зависи от нас.
Не на последно място, видеото знам, че не е някакъв дълбок анализ, но все пак е с доста остаряли принципи. Китай дърпа вече от БРИКС към ШСО, а ситуацията на Иран и сферата на влияние е коренно различна. Да не говорим, че основен фронт е африканския и редките метали.
Не случайно аз се информирам, гледам различни източници, придържам се към реалността и избягвам да ви кажа кой ме кефи и кой е по-готин, макар така да губя много зрители (защото това се търси). Този вид мислене пропива в обществото много лесно и става норма.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Средната пенсия в Русия от 01.01.2026 ще нарастне с 7,6% и ще стане 27 100 рубли, което прави 560лв. Средната пенсия в България е за цялата 2025 е 975лв. Дали на руският пенсионер му стига въпросната вече не зная, на българския по-скоро не.
Право в целта. Всички мои приятели които са работили преди в Русия по Коми и други места и реално тогава са им били едни от най-хубавите години защото са били млади, здрави, прави... па ебливи рускини колко щеш.. днес бранят Русия със зъби и нокти не за политиката която води, а че видиш ли едно време там ехеее... беше яко.
Идеята, че си подбираш кой ти е по-симпатичен, намираш му нещо позитивно, намираш си кой ти е антипатичен, намиращ нещо негативно и готово
Право в целта. Всички мои приятели които са работили преди в Русия по Коми и други места и реално тогава са им били едни от най-хубавите години защото са били млади, здрави, прави... па ебливи рускини колко щеш.. днес бранят Русия със зъби и нокти не за политиката която води, а че видиш ли едно време там ехеее... беше яко.
-
- Контакти:
Thsmith написа:Bet_Expert написа:Thsmith написа:Защо трябва да ни интересува какви медии има в русия, кой му бил съперник на дребния и дали могат да ползват ютуб? :lol:
Важното е да седят там, а ако искат и трици да ядат, все тая.
Аз като казвам, че не можеш да водиш спор и постигаш обратен ефект, ти се сърдиш : )
На глупави хора никога и за нищо не се сърдя.
Глупаците са ощетени от Онзи.
Има ли смисъл да се сърдя?
Мъката е за близкото им обкръжение. На мен ми е все едно. Да си живеят със заблудите. В случая е тежко за хората около теб. И понеже брилянтно умееш да водиш спор, никога не даваш отговори, още по-малко конкретни. Очарователно е да виждаш един глупак как поставя оценки кой може да води спор, смятайки себе си за нещо средно между Сенека и Лао Дзъ.
Щом за теб няма смисъл нищо от изброеното, за което попитах, то и ти като потребител нямаш никакъв смисъл за мен. Народът ги нарича празнодумци такива.
А, и още нещо, когато двама си мерят доводите, не си залагай историческите анали.
Освен, ако не си малко "мяу".
Успех!
Всичко добро!
Нямаше нужда да доказваш, че не може да водиш спор и говориш празни приказки ;) Това го минахме вече и без още едно потвърждение : )
И един дребен съвет. Ако искаш тезата ти да има някакъв смисъл, гледай да е къса и стегната. Недей да смесваш едно вярно нещо с много теории и безсмислени неща просто за да има нещо казано. Така само отнемаш от основата на истината.
Непоискани съвети не давай!
Разбра ли, менторе?
Спри да мислиш, че си фактор и оценител.
Не си.
Слабо ме интересува празнословието и празноглавието ти.
Чао!
Bet_Expert написа:Непоискани съвети не давай!
Разбра ли, менторе?
Чао!
Не, други въпроси? :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Dust написа:Средната пенсия в Русия от 01.01.2026 ще нарастне с 7,6% и ще стане 27 100 рубли, което прави 560лв. Средната пенсия в България е за цялата 2025 е 975лв. Дали на руският пенсионер му стига въпросната вече не зная, на българския по-скоро не.
Dust написа:И теб ще попитам. Ежедневно търсиш и пускаш подобни новини от къде ли не в Европа. Това едва ли е просто ек така. 100% преследваш някаква лична цел. Дано същата ти доставя удоволствие и носи позитиви в реалния живот.
Dust написа:Как реши, че тези банди са именно от Азия и Африка, като подобно нещо в статията не е написано. Ясно ми, че за теб е така, но нека да нехвърляме боба и да гледаме на карти.
Е от къде да са, марсианците ли са ги спуснали? Да не хвърляме боба ок, ма и да се правим на луди също не е оферта.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Днес най-големият политически лидер в последните 30 тина години има рожден ден. Да му е честит и да продължава още дълги години успешната си работа. Дано успее да завърши успешно и да сложи окончателен край на вредителите в и около териториите му.

[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]